Hayatı 'Şakayla' Karardı - Son Dakika
Güncel

Hayatı 'Şakayla' Karardı

Hayatı \'Şakayla\' Karardı

Ankara’da üniversite okurken arkadaşları tarafından ’şaka olsun’ diye havuza atılan ve yüzme bilmeyen Yıldırım Keser’in hayatı, kurtulduktan yıllar sonra karardı.

23.12.2014 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da üniversite okurken arkadaşları tarafından 'şaka olsun' diye havuza atılan ve yüzme bilmeyen Yıldırım Keser'in hayatı, kurtulduktan yıllar sonra karardı. 12 yıl sonra kısmı felç olup tekerlekli sandalyeye mahkum olan Keser, şimdilerde İzmir'de üç çocuğunu ve eşini tekerlekli sandalyesiyle sattığı tuhafiye eşyaları ile geçindirmeye çalışıyor.

İzmirli 34 yaşındaki Yıldırım Keser, 1996 yılında Ankara Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Elektrik Bölümü 2. Sınıf öğrencisiyken, arkadaşları ile birlikte Altınpark'ta bulunan yüzme havuzuna gitti. Yüzme bilmeyen Keser, havuz kenarında arkadaşlarını izlerken arkadaşları şaka olsun diye Yıldırım Keser'i ellerinden ve ayaklarından tutup havuza attı. Havuzda bir süre çırpınan Keser, havuzun dibinde bir süre nefessiz kaldı. Hayatının film şeridi gibi gözünün önünden geçtiğini belirten Keser, "Havuzun dibinde artık öleceğimi sanıp kelime-i şehadet getirmeye başladım. Bir süre nefessiz kaldıktan sonra arkadaşlarım beni kurtardı. Ölümden döndüm" dedi.

YENİ BİR YUVA KURMUŞTU

Havuzda yaşanan dehşet dolu anlar sonrası normal hayatına devam eden Yıldırım Keser, üniversiteyi bitirdikten sonra Şenay Keser (31) ile hayatını birleştirip yuva kurdu. Ankara'da eşi ile birlikte yaşayan Keser, ticaret ile uğraşmaya başladı. Yıldırım ile Şenay Keser çiftinin mutlu evliliğinden, Berk (14), Cemal (11) ve Şura (6) isminde üç de çocuğu oldu.

HAYATI YILLAR SONRA KARARDI

Yıldırım Keser'in hayatı 2008 yılında yürümesinde problem yaşamaya başlaması ile kararmaya başladı. Zor yürümeye başladığını dile getiren Yıldırım Keser, "Yürürken sallanarak yürüyordum, alkollü insanlar gibi. İnsanlar beni alkollü sanıyordu. Ama ben hayatımda hiç alkol içmedim. Doktora gittim beynimde 1996 yılında havuzda yaşadığım olaydan ötürü beynimde kist oluşmuş. Yürümekte ve konuşmakta güçlük çekmeye başladım" dedi.

DİLENCİLİK YERİNE 'ALIN TERİYLE' PARA KAZANIYOR

Ankara'daki hayatını bırakıp memleketi İzmir'in Tire ilçesine yerleşen Yıldırım Keser, son iki yıldır yürüyemez hale geldiğini söyledi. Malulen emekli olduğunu anlatan Keser, "Son iki yıldır kısmı felçlerim çoğaldı ve yürüyemez hale geldim. Konuşmakta güçlük çekiyorum. Malulen emekli oldum. Bakmakla yükümlü olduğum üç çocuğum ve eşim var. 700 lira emekli parası alıyorum. Eşim çalışmıyor ve 400 lira ev kirası ödüyoruz. Üç çocuğum da okuyor. Masrafları çok" dedi.

Şimdilerde akülü aracında sattığı tuhafiye eşyalarıyla geçimini sağlayan Keser, dilencilik yapmayarak alın teriyle parasını kazanıyor. "Gücüm olduğu müddetçe aileme bakmaya çalışacağım" diye Keser, "Malulen emekli olduğum maaş yetmiyor. Bende bu halimle dilencilik yapmayacağım için kendi kurduğum sistemle akülü arabamı tuhafiye gibi kullandım. İç çamaşırı, terlik, çorap, toka, küpe gibi eşyalar satarak ailemi geçindirmeye çalışıyorum. Gücüm olduğu müddetçe aileme bakmaya çalışacağım. Tire'de oturuyorum, her gün trenle İzmir merkeze gelip sokak soka dolaşıp satış yapıyorum ve sonra yine Tire'ye dönüyorum" dedi.

HERKESİN TAKDİRİNİ KAZANDI

Yıldırım Keser'in dilencilik yapmayıp, alın teriyle para kazanması herkesin takdirini topladı. Keser'den alışveriş yapan Fatma Sönmez isimli bir vatandaşta, "Yıldırım'ı kutluyorum. Yürüyemezken konuşmada zorluk çekerken başkaları gibi eve tıkanmayıp yada dilencilik yapmayarak alnın teriyle para kazanıyor. Allah yardımcısı olsun" şeklinde konuştu.

AKÜLÜ ARABADA 'DİKKAT ÇEKEN' YAZI

Yıldırım Keser'in akülü arabasına astığı, "Üç çocuğumu okutmak için çabalıyorum. Ne olur sizde sattıklarımdan alarak bana destek verirseniz çok mutlu olur ve duacınız olurum. Sağ olun çok teşekkür ederim. Allah sizden razı olsun" yazısı dikkatlerden kaçmadı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hayatı 'Şakayla' Karardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.


Advertisement