Hem Sağlıklarını Hem Geçim Kaynaklarını Kaybetmekten Korkuyorlar - Son Dakika
Güncel

Hem Sağlıklarını Hem Geçim Kaynaklarını Kaybetmekten Korkuyorlar

Hem Sağlıklarını Hem Geçim Kaynaklarını Kaybetmekten Korkuyorlar

Adana’nın Feke ilçesinde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şifalı içme suyu, bölgeye yapılacak olan hidroelektrik santrali (HES) nedeniyle devre dışı kalacak.

26.07.2014 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Feke ilçesinde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şifalı içme suyu, bölgeye yapılacak olan hidroelektrik santrali (HES) nedeniyle devre dışı kalacak. Şifalı suyu kullanarak sıhhat bulan, ziyarete gelenlere ürünlerinden satarak geçimlerini sağlayan köylüler, santralin devreye girmesinden sonra bu iki imkanı birden kaybedecek olmanın üzüntüsünü yaşıyor.

Köylünün endişelerine katılan ve seslerine kulak veren Kozanlı iş adamı Habip Saygılı, şifalı suyun bulunduğu bölgede yol üzerindeki birçok çam ve çınar ağaçlarına levhalar asarak içme suyunun baraj altında kalmaması için mücadele edeceğini söyledi.

Uzun yıllar sık sık grip olduğunu ancak bu şifalı su sayesinde hem grip hastalığından hem de böbrek taşlarından kurtulduğunu söyleyen iş adamı Habip Saygılı, "Ben uzun yıllardır grip hastalığından dolayı rahatsızdım ancak bazı dostlarımın tavsiyesi ile buradaki şifalı içme suyundan içtim. 9 yıldan beri bende ne grip kaldı ne de başka bir şey. 1985 yılından sonra böbreklerimden taş düşürmeye başlamıştım. Ben buraya grip hastalığımın tedavisi için gelmiştim. Böbrek taşlarımdan da kurtuldum. Ben buraya HES yapacak holdinge sesleniyorum. 200-300 metre aşağıdan bağlayarak burayı kurtarabilirler. Böyle şifalı bir içme suyunu bulmak çok zor. Böyle bir yeri bulmak çok zor. Buraya ülkenin çeşitli yerlerinden çok sayıda insan şifa bulmak amacıyla geliyor. Ben 9 yıldır geldiğim için birçoğu ile tanışıyorum. Bu konu ile ilgili Başbakanlığa ve Sağlık Bakanlığına yazı gönderdik. Bizler HES'lere karşı değiliz. Doğal olarak akan sudan devlet de millet de herkes faydalansın. Sesimi herkes duysun. Bu işe bir çare bulunsun" dedi.

Şifalı sudan yararlanan 80 yaşındaki Mustafa Demirel, "Bakın 80 yaşındayım. 50 senedir buraya gelirim. Sağlığımdan şikayetim yok. Her bakımdan kendimden memnunum. Ben bu suya ilaç diyorum. Burayı bu şifalı suyun baraj altına alınmamasını rica ederim" diye konuştu.

Emekli öğretmen Hasan Özel de, "Bu tür suların devletimiz tarafından korunmasını rica ediyoruz. Bu tür sular insan sağlığına çok faydalıdır. Nezle, grip, böbrekteki taş gibi birçok hastalığa oldukça faydalıdır. Bağırsaklardaki parazitleri yok ediyor. 15-20 santim uzunluğundaki solucanların düştüğünü gördüm burada. Ben ticaretçi değilim, emekli öğretmenim. Elbette HES'ler her yere yapılabilir fakat böyle su bir daha bulunamaz. Adana çevresinde bu sudan başka şifalı su yok. Bir de bu suyun bir emsali Maraş Elbistan'da var. Bu tür suların devletimiz tarafından korunmaya alınmasını rica ediyorum"dedi.

Sündüz Ali Metin isimli bir vatandaş ise, "Bu suda şifa buluyoruz. Şifalı suyumuzun su altında kalmasını istemiyoruz. Biz köylü olarak bu şifalı suyun kapanmasına karşıyız. Biz köyümüze bu şifalı su sayesinde sebzelerimizi satarak köyümüze gelir elde ediyoruz. Bu şifalı su yok olursa köyümüz de biz de çok mağdur duruma düşeriz. Büyüklerimiz bu işe bir el atsınlar, şifalı suyumuzu elimizden almasınlar" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hem Sağlıklarını Hem Geçim Kaynaklarını Kaybetmekten Korkuyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yalnız yaşayan adam evinde ölü bulundu
    20:19 Yalnız yaşayan adam evinde ölü bulundu

    Denizli'de 60 yaşındaki adam ofis aynı zamanda ofis olarak da kullandığı evinde ölü bulundu. Mehmet Fikrettin Koyuncu'nun yakınları polis eşliğinde evine girdiğinde yaşlı adamı hareketsiz halde buldu. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerde Koyuncu'nun yaşamını yitirdiği belirlendi. Olayın kesin ölüm sebebi otopsi sonucunda belirlenecek.

  • A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Corendon Alanyaspor'u ziyaret etti
    20:14 A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Corendon Alanyaspor'u ziyaret etti

    A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Corendon Alanyaspor'u ziyaret etti. Montella, antrenman öncesinde kulüp başkanı ve teknik direktörle bir araya gelerek sohbet etti. Ziyaretin ardından futbolcularla bir araya gelen Montella, başarı diledi.

  • Erzurum'da 626 yatırım projesi için 98 milyar lira bütçe ayrıldı
    20:13 Erzurum'da 626 yatırım projesi için 98 milyar lira bütçe ayrıldı

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kentte 626 yatırım projesi için toplam 98 milyar 971 milyon 148 bin 240 lira bütçe ayrıldığını bildirdi. Çiftçi, yapılan toplantıda kurum müdürlerine yatırımlar hakkında bilgi verdi ve projelerin gerçekleşme oranını açıkladı.

  • Odun keserken 2 ayağını ve elini kesti
    20:12 Odun keserken 2 ayağını ve elini kesti

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir kişi spiralle odun keserken iki ayağını ve elini kesti. Olayın meydana geldiği evde kanlar içinde kalan genç, ailesinin yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Sason Çayı'na uçan araçta mahsur kaldılar, iş makineleriyle kurtarıldılar
    20:12 Sason Çayı'na uçan araçta mahsur kaldılar, iş makineleriyle kurtarıldılar

    Batman'da Sason Çayı'na uçarak 400 metre sürüklendikten sonra kayalıkların üzerinde asılı kalan hafif ticari araçta mahsur kalan 2 kişi yoğun çalışmaların ardından kurtarıldı.

  • Kontrolden çıkan otomobil Büyükçekmece Gölü'ne düştü: 1 yaralı
    20:11 Kontrolden çıkan otomobil Büyükçekmece Gölü'ne düştü: 1 yaralı

    İstanbul Büyükçekmece'de seyir halinde olan otomobil, kontrolden çıkarak göle düştü. Sürücü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde AFAD, itfaiye ve polis ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Aracın içinde başka biri olma ihtimali üzerine arama çalışmaları devam ediyor.


Advertisement