İhh'dan Yetim Öğrencilere Karne Şöleni - Son Dakika
Güncel

İhh'dan Yetim Öğrencilere Karne Şöleni

İhh\'dan Yetim Öğrencilere Karne Şöleni

Balıkesir İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) hanım gönüllüleri tarafından yetim çocuklara yönelik düzenlenen karne şöleninde öğrenciler ile veliler gönüllerince eğlendiler.

27.01.2016 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) hanım gönüllüleri tarafından yetim çocuklara yönelik düzenlenen karne şöleninde öğrenciler ile veliler gönüllerince eğlendiler.

Balıkesir İHH hanım gönüllüleri tarafından yetim çocuklar için düzenlenen karne şöleni oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik öncesi açıklama yapan İHH Kadın Komisyonu Başkanı Saniye Elhan, "Burada hanımlarımızla birlikte sosyal projelere imza atmaya çalışıyoruz. İnsanlardaki duyarlılığı arttırarak kendi dışında mazlum olduğunu, kendi dünyasının dışında başka dünyalar olduğunun farkına varmalarını sağlıyoruz. Afrika'da temiz suyu olmayan insanlara temiz su ulaştırmaya çalışıyoruz. Balıkesir olarak 5. su kuyumuzu Afrika'da açtık. Bu açtığımız su kuyularına hep Balıkesir'e ait isimler veriyoruz. Yine Afrika'da kataraktan dolayı görmeyen insanların gözlerini açtırmak için programlar yapıyoruz, bunlar İHH'nın kendi projeleri. 2014'te 63, 2015'de 103 göz açtırdık. Bu şekilde destek olmaya çalışıyoruz" dedi.

Balıkesir İHH Kadın Komisyonu Yetim Birimi Başkanı Seyhan Selvi yaptığı açılış konuşmasında etkinliğe katılan herkesle birlikte bir aile olduklarını ifade ederek "Her fırsatı değerlendirip bir araya gelmeye çalışıyoruz. Çocuklarımız karnelerini aldılar.3 Yıldan buyana karne sevincini kutlarken bizleri sürekli destekleyen siz gönüldaşlarımızı burada misafir etmek istedik. Dünyada 400 milyon yetim bulunuyor ve bunların 200 milyonu sokaklarda yaşıyor. Her gün 10 bin çocuk savaş, doğal afet ve hastalık gibi nedenlerden dolayı yetim kalıyor. Her 24 saatte 6 bin çocuk organ mafyaları tarafından kaçırılıyor, yılda 2,5 milyon çocuk satılıyor ve 300 bin çocuk savaşmaya zorlanıyor.İHH 135 ülkede 500 bin yetime dönemsel yardım yapıyor.54 ülkede 68 bine yakın yetime düzenli destek veriyor.11 ülkede açtığı 26 yetimhane ile çocuklara sahip çıkıyor. Bizler hep birlikte Balıkesir İHH gönüllüleri olarak merkez ve ilçelerde 100'e yakın çocuğumuza destek veriyoruz. Tek amacımız var Peygamber Efendimizin müjdelediği gibi "Cennette benimle bu 2 parmak gibidir dediği" insanlardan olabilmek"şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yetim çocuklar yaş guruplarına göre oyunlar oynayıp birbirleriyle kıyasıya yarıştılar. Oyun sonunda tüm çocuklara hediyeler verildi. Karne etkinliğinin finalinde şölen pastasını İHH Kadın Komisyonu Başkanı Saniye Elhan, İHH Kadın Komisyonu Yetim Birimi Başkanı Seyhan Selvi, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun eşi Didar Kafaoğlu ve öğrenciler hep birlikte kestiler. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İhh'dan Yetim Öğrencilere Karne Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement