TSK, Çukurca'ya Sevkiyata Hız Verdi, Askeri Konvoy Yüksekova'da Taşlandı - Son Dakika
Güncel

TSK, Çukurca'ya Sevkiyata Hız Verdi, Askeri Konvoy Yüksekova'da Taşlandı

TSK, Ağrı'da yaşanan olaydan sonra Çukurca'ya askeri sevkiyat yaptı. Askeri konvoyun Yüksekova'dan geçişi sırasında taşlı saldırı oldu, polis havaya uyarı ateşi açtı.

15.04.2015 09:23  Güncelleme: 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Diyadin ilçesindeki çatışma ve bahar aylarının gelmesiyle birlikte Çukurca ilçesindeki sınır boylarına yapılan askeri sevkiyat hız kazandı.

Askeri konvoyun Yüksekova ilçesinden geçişi sırasında olaylar çıktı. Askeri konvoy ilçeden geçişi sırasında taşlı saldırıya uğradı. Polis, havaya uyarı ateşi açtı, biber gazı ile müdahalede bulundu.

70 ARAÇLIK KONVOY

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan hareket ederek çarşı merkezindeki Şehit Mehmet Ceyhan Caddesi'nde ilerleyen mayına dayanıklı 'kirpi7' adı verilen 70 araç, sinyal bozucu jammer eşliğinde Çukurca ilçesi istikametine gitti.

5 NOKTA KONUŞLANACAKLAR

Asker, silah ve mühimmat taşıdığı öğrenilen konvoyun Irak'ın sıfır noktasında bulunan ve daha önce tacizlerin yapıldığı Üzümlü, Uzundere, Kavuşak, Işıklı ve Tiyar bölgelerindeki askeri üslere yerleştirileceği belirtildi.

GÖSTERİCİLER TAŞ ATTI, POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Yüksekova ilçesinde ise sabah erken saatlerinde askeri konvuyon geçişi için güvenlik önlemi alan polis araçlarına bir grup tarafından taşlı saldırı yapıldı. Polis, göstericileri dağıtmak için havaya uyarı ateşi açıp gazla müdahale etti.

SALDIRIYA GAZLI MÜDAHALE

Yüksekova 3'üncü Tümen Komutanlığı'dan bugün saat 04.00 sıralarında Şemdinli'ye giden askeri konvoyun güvenliğini sağlayan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çevik kuvvet ekipleri, cezaevi kavşağında bir grup göstericinin taşlı saldırısına uğradı.

Bunun üzerine polis, taş atan göstericilere göz yaşartıcı gaz, basınçlı su ve plastik mermilerle müdahale etti. Zaman zamanda havaya ateş açtı.

HAYAT NORMALE DÖNDÜ

Eski Kışla Mahallesi'nde barikat kuran göstericiler saat 07.00'ye kadar eylem yaptı. Buradaki göstericiler de polis tarafından yapılan müdahaleyle dağıtıldı. Güvenlik önlemlerini alındığı ilçede yaşam sabah saatlerinden itibaren normale döndü.

TSK, Çukurca\'ya Sevkiyata Hız Verdi, Askeri Konvoy Yüksekova\'da Taşlandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel TSK, Çukurca'ya Sevkiyata Hız Verdi, Askeri Konvoy Yüksekova'da Taşlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • bitlisli: bir kürt olarak oyumu hdp ye vermem 33 14 Yanıtla
  • YETER ARTIK: INSAN HAKLARI PKK VE YANDASLARINA UYGULANMASIN KIMYASAL SILAH DAHIL HERSEY KULLANILSIN 23 17 Yanıtla
  • MUŞLU: ah be JANA DILA gene burdasın şunu kalın kafana sok bütün kürtler sizden değil kürtler adına yorum yapmayın aramızda fark var siz pkklısınız biz kürdüz. siz ermenisiniz biz Müslüman kürtüz. bizler vatanseveriz AY YILDIZLI BAYRAĞA kurban oluruz sizin gibileri kurban ederiz. eşşek kafalılar bak benim ortamımda benim gibi en az 20 kürt arkadaşım var benimle aynı şeyi düşünüyorlar. muş bulanık şervanşeyh köyündenim VATANIMA kurban olun siz 24 8 Yanıtla
  • Subay: Doğuya nefes almak haram bundan sonra 17 14 Yanıtla
  • isid etek giydirdi, siz tanga giydirin pkk li zi: ha böyle iste daglari sokaklari bu hainlere birakmayin 15 13 Yanıtla
  • AMED2121: BİR GÜN GELECEK VE SİZ KÜRTLERİN DAŞŞAĞINI YALAYACAKSINIZ TIPKI 1071 MALAZGİRT VE KURTULUŞ SAVAŞI GİBİ NANKÖRLER 7 18 Yanıtla
  • TÜRKÜN TARIHI TUZAK VE IHANETLE DOLU HIC FARKETM: KÜRRDISTANI ASLA KURDURMAYACAGIZ, NASIL KI YUNAN, INGILIZ, FRANSIZ, RUS, ERMENI, ITALYAN V. S BU TOPRAKLARDAN DEFOLUP GITTIYSE DEVLET KURMAK ISTEYEN KÜRTLERDE GEREKIRSE SÜRÜLÜR 12 12 Yanıtla
  • ERCAN: Pkknın siyasi kolu Hdp kapanmadan bu ülke zor düzelir Bu hdp faşist ırkçıları rahat durmuyor 14 10 Yanıtla
  • MEHMET: ALLAH PKK VE SEMPATİZANI HAİNLERE FIRSAT VERMESİN ALLAH VATANINA BAĞLI TÜM HERKESİ KORUSUN. 17 6 Yanıtla
  • ali tosun: Seçimden sonra gene kralsınız pkklı itler merak etmeyin. 16 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement