IŞİD'ın Korkunç Planı! - Son Dakika
Güncel

IŞİD'ın Korkunç Planı!

IŞİD\'ın Korkunç Planı!

IŞİD', Kobani'nin ardından Süryanilerin de yaşadığı Kamışlı'ya yönelik saldırı başlatacağı öğrenildi.

12.10.2014 12:52  Güncelleme: 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazete İpekyol, Kürtlerin Suriye'deki yurdu olan Rojava'ya ilişkin IŞİD'in korkunç planını ele geçirdi. 26 gündür Kobani'ye yoğun bir saldırı başlatan IŞİD'in artık bu Kürt kentini ele geçirdiğine kesin gözüyle baktığı, bundan sonra Süryanilerin de yaşadığı Kamışlı'ya yönelik saldırı başlatacağı öğrenildi. IŞİD, Rojava'ya bağlı diğer bir kanton olan Afrin'i ise abluka altına aldığından bu kentin kendiliğinden teslim olacağına inanıyor

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Esed'i devirmek için geldiği Suriye'de bir anda hedef olarak Kürtlerin bölgesini kendisine seçmiş, hazirandan itibaren ise Irak'taki Kürt kentlerine saldırı başlatarak buraları ele geçirmişti. Irak'taki Kürt kentleri PKK ve Peşmerge güçleri tarafından büyük oranda tekrar geri alınırken, saldırılarını Kobani'ye yönelik kaydıran IŞİD, 15 eylülden bu yana yüzlerce mensubu ölmesine ve Koalisyon Güçleri'nin bombardımanına rağmen geri çekilmeden ilerlemeye devam ediyor. Kobani'yi yerle bir eden ve yüz binlerce Kürdün Türkiye'ye göç etmesine sebep olan IŞİD'in Kürtlere yönelik saldırısının bu kadarla da yetinmeyeceği öne sürüldü.

Ortadoğu'daki varlığını son bir yıldır Kürtleri yok etmeye adayan IŞİD, Kobani'yi ele geçirdikten sonra Rojava'nın diğer iki kantonunu da almayı planlıyor. Bilindiği üzere Kürdistan'ın Suriye kuzeyindeki parçası olarak kabul edilen ve Kürtlerin yaşadığı Rojava'da Kobani, Kamışlı ve Afrin kantonları kurulmuş, başbakan ve bakanlar belirlenmişti. Ancak Suriye'ye Esed'i devirmek için gelen IŞİD, özellikle 15 eylülden bu yana Kobani'yi ele geçirmek için tüm gücüyle saldırmaya başladı. Yüzlerce insan saldırılarda hayatını kaybederken, yüz binlerce Kobanili de Suruç'a göç etmek zorunda kaldı. IŞİD, bugünlerde çatışmanın en şiddetli yaşandığı Kobani'yi ele geçirdi gözüyle bakarken, sınırı aldıktan sonra her taraftan daire içerisine aldığı Kobani'de katliam yapmaya hazırlanıyor.

KOBANİ'DEN SONRA HEDEF KAMIŞLI

Gazete İpekyol'un Suriye'deki önemli bir kaynaktan edindiği bilgiye göre, IŞİD'in Kobani'den sonraki hedefi Nusaybin'in hemen karşısında bulunan ve yine bir Kürt kenti olan Kamışlı kantonu. Kobani'yi ele geçirmesi halinde tekrar direnişle karşılaşmamak için geriye kalan halkın silahını toplayacak olan IŞİD, buradaki güvenliğini sağladıktan sonra güçlerini Kamışlı'ya yönlendirecek. Kilis'in karşısında bulunan ve yine Kürt bölgesi olan Afrin'i de almayı hedefleyen IŞİD, bu kantonu abluka altına aldığını bu sebeple uzun bir süre de olsa bu kentte yaşayanların daha fazla dayanamayacağını ve kendiliğinden teslim olacağını düşünürken, asıl çatışmanın Kamışlı'da yaşanacağını ve gücünü buraya aktaracağı öğrenildi. Kürtlerin yanı sıra önemli oranda Süryani'nin de yaşadığı Kamışlı'da büyük bir katliama hazırlanan IŞİD, burayı da alıp hem önemli petrol kuyularını hem de Türkiye'nin sınırı olan Suriye'nin kuzey bölgesini ele geçirmeyi hedefliyor. IŞİD'in diğer korkunç bir emeli ise, Kamışlı'da yaşayan Süryanilerin kadınlarını esir olarak almak. Süryani kadınlar, Müslüman olmadıklarından esir almakta ve onlara sahip olmakta sakınca görmeyen IŞİD'in, Kamışlı'da petrolden sonra en fazla iştahını kabartan konulardan birisi bu.

Öte yandan Afrin Özerk Bölgesi Başbakanı Hiva İbrahim, daha önce resmi sınır kapılarını kullanabilmek için Türkiye'yi ikna etmeye çalıştıklarını ve ihtiyaçlarını Türkiye sınırındaki resmi kanallar aracılığıyla karşılamak istediklerini aktarmış, ancak herhangi bir sonuç elde edememişti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel IŞİD'ın Korkunç Planı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Serko: İnşallah oralarıda alır 0 0 Yanıtla
  • Serko: İnşallah oralarıda alır 0 0 Yanıtla

Advertisement