İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı Açıklaması

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı Açıklaması

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği Başkanı Yusuf Balcı, başkanlık siteminin Türkiye’ye çok büyük faydasının olacağını, istikrarlı yönetimler oluşturacağını söyledi.

22.02.2015 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği Başkanı Yusuf Balcı, başkanlık siteminin Türkiye'ye çok büyük faydasının olacağını, istikrarlı yönetimler oluşturacağını söyledi.

Merinos AKKM'de düzenlenen Yeni Türkiye Konferansı için Bursa'ya gelen İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı, "Başkanlık sistemi yeni Türkiye meselesi gibi yeni bir sistem değil. Yeni Türkiye dediğimizde köklerini konuştuğumuzda aslında kadim bir meseleyi konuşuyoruz. Bu bizim değerlerimizde var. Türk milleti ve İslam anlayışı olarak bizde baş çok önemlidir. Baş sürükler bu bizim kültürümüzde var. Türkiye ve diğer İslam ülkelerinde temel problem istikrardır. Ama bu istikrar anti demokratik yapılarda halktan uzak kopuk diktatörlük yapılarında olumsuz sonuçlar doğurur. Demokrasiyi bir kaosa dönüştürmemek lazım yönetimde istikrar önemlidir. Ben bir çok kurumda başkanlık yaptım ve üst düzey görevlerde bulundum. Bulunduğun görevlerde 3-5 yıl daha görev yapsan daha fazla iş yaparsın ve gücün etkinliğini çok belirler. Bizim batı ile aramızdaki ekonomik göstergelerdeki fark çok yüksek bunun kapana bilmesi hızlı büyümeye ve gelişmeye bağlı. Bunu istikrarsız yönetimlerle gerçekleştirmek mümkün değil. Başkanlık siteminin Türkiye'ye çok büyük faydası olup istikrarlı yönetimler olacaktır. X parti bugün olur Y parti yarın olur ama mutlaka bir partinin tek başına fazla birbirinin ayağını aşağıya çekmeden yönetimi belirli bir süre halkın kendisine verdiği vade ve yetkiler içinde kullanması lazım başkanlık sistemi demokratik ve kültürümüze uygundur. Gelişme açısından en iyi sistemdir" dedi.

Avrupa Birliği müktesebatı içinde getirdiğimiz mevzuat şu anda idam cezasına uygun olmadığını ifade eden Balcı, "Ferdi suçlarda idam cezası tartışılabilir. Fertlere karşı işlenen suçlarda idam cezası bir çok ülkede olduğu gibi uygulanabilir. Bizim kardeşçe bir toplum oluşturmamız gerekirken medeniyetimizin yeniden ihyası için Türkiye'yi ileriye götürmek gerekirken çok basit ilkel konularda tefrikaya düşüp hatta terör vahşet ve bir birine zarar verme gibi durumlara girebiliyoruz. Biz bunları yetmişlerde yaşadık. Daha sonra doğuda yaşadık. Bu sorunların aşılması lazım ama bir takım suçları işleyen insanlar varsa insan haklarından taviz vermeden ve ihlal etmeden bu konularda diğer insanlarımızın toplumun güvenliği için her türlü tedbiri ayrıca düşünmek lazım" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement