İspanya'dan Çin'e 20 Bin Kilometre Pedal Çevirecekler - Son Dakika
Güncel

İspanya'dan Çin'e 20 Bin Kilometre Pedal Çevirecekler

İspanya\'dan Çin\'e 20 Bin Kilometre Pedal Çevirecekler

İspanya’nın Pamplona kentinde yaşayan 37 yaşındaki Andoni Oskoz ve 36 yaşındaki Marta Urrutia, çocukluk hayalleri olan Çin gezisini bisikletle gerçekleştirmek için Haziran ayında İspanya’dan çıktıkları yolda 8 ayda 7 bin 100 kilometre yol kat ederek, Bartın’a ulaştı.

09.02.2016 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya'nın Pamplona kentinde yaşayan 37 yaşındaki Andoni Oskoz ve 36 yaşındaki Marta Urrutia, çocukluk hayalleri olan Çin gezisini bisikletle gerçekleştirmek için Haziran ayında İspanya'dan çıktıkları yolda 8 ayda 7 bin 100 kilometre yol kat ederek, Bartın'a ulaştı. Türkiye'ye ulaşana kadar toplamda 11 ülke gezen iki arkadaş, 9 ülke daha gezip toplamda 20 bin kilometre yaptıktan sonra hedeflerine ulaşacak.

Çin'e gitmeden önce Yeni Zelanda ve Avustralya'ya da ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Andoni Oskoz, "Tüm dünyayı bisikletle geziyoruz. Herkes bize son olarak nereye kadar gideceğimizi soruyor, biz de Çin'e gideceğiz diyoruz ama gerçekten bilmiyoruz çünkü paramız yettiği kadar ve gitmeye gücümüz yettiği kadar yolculuğumuz sürecek. Sanırım Çin'e olan yolculuğumuzun aşağı yukarı tam ortasında bir yerdeyiz çünkü Türkiye Avrupa'nın Asya'ya açılan bir kapısı konumunda bir ülke. Buradan İpek Yolu boyunca gitmek istiyoruz" dedi.

"HAYALLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Hayallerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Oskoz, "Bu seyahati birkaç yıl önce de yapmak istedik ama bazı sebeplerden dolayı gerçekleştirememiştik. Fakat şimdi bu rüyayı gerçekleştiriyoruz. Herkes bize neden böyle bir yolculuğa çıkmak istediğimizi soruyor. Bilmiyorum ama sanırım özgür olmayı istiyoruz. Eğer özgür olmak istiyorsanız, bisiklet bunu sağlayabilir çünkü sizi istediğiniz yere istediğiniz hızda götürebilir ve istediğiniz yerde durabilirsiniz. Gittiğiniz yolda yöre insanlarıyla paylaşımlarda bulunabilir ve böylece onlara yardım etme şansını da yakalayabilirsiniz" diye konuştu.

36 yaşındaki Marta Urrutia ise, "Seyahatimize, geçtiğimiz Haziran ayında memleketimiz İspanya'nın Pamplona kentinden yola çıkarak başladık. İspanya'nın tüm kuzey kısımlarını geçerek Fransa, İsviçre, Almanya, Çek Cumhuriyeti ve Polonya'nın küçük bir bölümü, Slovakya, Macaristan, Sırbistan, Karadağ, Arnavutluk ve sonrasında Yunanistan'dan geçerek Türkiye'ye ulaştık" şeklinde konuştu.

Bartın'dan Kastamonu'ya hareket eden iki arkadaş, Karadeniz Sahil yolu üzerinden Gürcistan'a ulaşacak. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İspanya'dan Çin'e 20 Bin Kilometre Pedal Çevirecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement