İspark'larda Engelliler İçin Şarjmatik Kuruldu - Son Dakika
Güncel

İspark'larda Engelliler İçin Şarjmatik Kuruldu

İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret A.Ş. (İSPARK), sosyal sorumluluk projesi kapsamında otoparklara şarjmatik üniteleri kurdu.

12.04.2015 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret A.Ş. (İSPARK), sosyal sorumluluk projesi kapsamında otoparklara şarjmatik üniteleri kurdu.

2015 yılını sosyal sorumluluk projelerine ayıran İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret A.Ş. (İSPARK), engelli vatandaşları topluma kazandırarak daha çok gezmeleri ve mağdur olmamaları için Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile işbirliği yaparak otoparklara şarjmatik üniteleri kurdu. Yolda seyir halindeyken omurilik felci olan engelli vatandaşların engelli araçlarının şarjları bittiğinde sıkıntı çekmemeleri için çalışmalarına devam eden İSPARK, bünyesinde çalıştırdığı 2 bin 700 personeline ilk yardım eğitimi vermeye başladı. İSPARK'lara kurulan şarjmatik ünitelerinde engelli vatandaşların şarj ettiği süre içerisinde sıkılmamaları için ünitelere internet, film ve oyun gibi eğlence kaynaklarının yanı sıra engelli vatandaşların gidecekleri yeri daha kolay bulması için şarjmatik ünitelerinde İstanbul haritası da bulunuyor.

"ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ ŞEHRİN HER YERİNİ GEZEBİLECEKLER"

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nde verilen ilk yardım derslerine gelen İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, "İstanbul'un her yerine şarj ünitelerini koyarak engelli vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermeye çalışıyoruz. Evlerinde şarjlarını dolduran engelliler belirli bir mesafe gidiyor dolayısıyla evinin çevresinin dışına çıkamıyor. Biz, bunu düşünerek birlikte bu projeleri geliştirdik. Bundan sonra engelli vatandaşlarımızı bizim otoparklarımızdaki şarj ünitelerine araçlarını bağlayacaklar. Engelli araçlarını şarj eden engelli vatandaşlar şehrin her yerinde gezebilecek ve işlerini daha rahat bir şekilde görebilecekler" dedi.

"ŞARJMATİK ÜNİTELERİNİ ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNE SUNDUK"

"İSPARK her konuda bize destek oluyor" diyen Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş, İSPARK ile yaptığı çalışmalar sonucu işbirliğinin devam ettiğini söyledi. 81 ilin omurilik felçlisini burada bir araya getireceklerini anlatan Baş, şöyle konuştu: "Büyük bir proje ve daha önce İstanbul'u görmemiş insanlar gelecek. Buraya her ilden gelen arkadaşlarımız o ilin sorunlarını da bize getirecek. İSPARK bu konuda yine bize destek oldu. Yeni başladığımız şarjmatik cihazlarımız İSPARK'ın alanlarında yine yolda kalmamaları adına elektrikli sandalye kullanan insanların hizmetine sunmak adına çalışmalar başlattık. Bu günde ilk olarak bu projeye başlamış olduk."

Engelli vatandaşların mağdur olmamaları için İSPARK tarafından hazırlanan şarjmatik üniteleri otoparklara kurulmaya başlandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İspark'larda Engelliler İçin Şarjmatik Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement