Kaçak Avcılar Gözetim Altında - Son Dakika
Güncel

Kaçak Avcılar Gözetim Altında

Kaçak Avcılar Gözetim Altında

Eskişehir’de kaçak avcılara Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, İl Jandarma Komutanlığı’nın Çevre Koruma Timleri ile avcılık kulüpleri üyeleri göz açtırmıyor.

16.01.2015 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de kaçak avcılara Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, İl Jandarma Komutanlığı'nın Çevre Koruma Timleri ile avcılık kulüpleri üyeleri göz açtırmıyor.

Kentin ava uygun olan yerlerinde usulsüz ya da kaçak av yapan avcıları gören ekipler, gerektiğinde şahısların av için kullandıkları malzemelere el koyarken, haklarında ise yasal işlem uyguluyor. Denetimlerin sık sık yapıldığını söyleyen ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ergün Selvi, "Doğa Koruma ve Mili Parklar Şube Müdürlüğü olarak yoğun kış şartlarının yaşandığı bu günlerde yemleme desteğinin yanı sıra, İl Jandarma Komutanlığı ve avcı kulüpleriyle birlikte hareket ediyoruz. Bununla birlikte bu şartlardan faydalanmak isteyen izinsiz avcı ya da yaban hayvanlarını zor durumda bırakarak avcılık yapan avcılara yönelik kontrol ve denetimlerimiz sürmektedir" dedi.

2014 ve 2015 yılı içerisinde gerçekleştirilen denetimler hakkında bilgi veren Selvi, "2014 yılı kaçak avcılıkla mücadele yılı ilan edilmiştir. Bununla ilgili çalışmalarda belirttiğimiz kurumlar her türlü desteği vermekte ve onlarla birlikte kaçak avcılıkla ilgili her türlü denetim ve kontroller yapılmakta. 2014 yılı içerisinde 2 bin 700 civarında avcı kontrol edilerek, bunların 110 civarına da idari para cezası uygulanmıştır. Bu kontrol ve denetimler, yoğun kış şartlarına rağmen şube müdürlüğümüz ve ilgili kuruluşlar tarafından devam ettirilmektedir" diye konuştu.

Ekipler, yaban hayvanlarının kış şartlarında aç kalmaması için yemleme çalışması yürütürken Odunpazarı ilçesine bağlı Yörükkırka Mahallesi yakınlarında karşılaştıkları bir avcıya da belgesiz av yaptığı gerekçesiyle hakkında idari para cezası uyguladılar. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kaçak Avcılar Gözetim Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement