Kadın Kültür Merkezi'ne Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Kadın Kültür Merkezi'ne Yoğun İlgi

Kadın Kültür Merkezi\'ne Yoğun İlgi

Van’ın Gevaş ilçesinde, Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen, Van Valiliği koordinasyonu ve Gevaş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen Gevaş Kadın Kültür Merkezi’ne bayanlar yoğun ilgi gösteriyor.

19.01.2015 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Gevaş ilçesinde, Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen, Van Valiliği koordinasyonu ve Gevaş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen Gevaş Kadın Kültür Merkezi'ne bayanlar yoğun ilgi gösteriyor.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe, çarşı merkezinde oluşturulan kültür merkezinin yaklaşık bir ay önce açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, açılışın ardından kısa bir süre geçmesine rağmen kadınların merkeze yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Amaçlarının kadınların sosyal, eğitsel, kültürel ve sanatsal faaliyetler yoluyla daha donanımlı hale gelmelerini sağlamak olduğunu vurgulayan Akmeşe, "İlçemizde kadınlarımızın sosyalleşebileceği bir ortam ve imkan yoktu. Bu şekilde bu ihtiyacı gidermiş olduk. Kadınlarımız ev ortamında sıcak bir yere kavuştular" dedi.

Kültür merkezinde İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü destekli eğitimlerin verildiğini ifade eden Akmeşe, "Aile çocuk eğitimi, kadın çocuk sağlığı, aile içi iletişim ve diğer mesleki kurslarla, dikiş atölyesi, dikiş kursları ile birlikte yaklaşık yılda bin kadınımızın meslekten faydalanacağı ve 200 kursiyerimizin yetişeceği bir yer olarak planladık. Bu şekilde eğitimler verilecektir" ifadelerini kullandı.

Merkezin dikiş atölyesi, dinlenme salonu, çocuk oyunu salonu, mutfak ve idari bürodan oluştuğunu dile getiren Kaymakam Akmeşe, "Çok yönlü merkezimizde, kadınlarımız eğitim görürken aynı zamanda çocukların da barınabileceği ve oyun oynayabileceği imkanlar sağlanmış oldu. Kadınlarımızın yoğun ilgisinin olduğunu biz gözlemliyoruz ve bundan da büyük mutluluk duyuyoruz. Bunun bir ihtiyaç olduğunu ve bu ihtiyacının giderildiğini bizlere defalarca dile getirdiler. Memnuniyetlerini ifade ettiler. Bizde onların memnuniyetinden dolayı mutluyuz" şeklinde konuştu.

Kadın Kültür Merkezi'nde eğitim veren Usta Öğretici Nurten Çiftçi ise, kursiyerlere dikiş ve nakış konularında eğitim verdiklerini belirterek, "Öğrencilerimize dikiş, nakış ve nevresim takımı hakkında eğitimler veriyoruz. Bayanlarımıza açıkçası meslek öğretiyoruz. Bayanlarımızın da ilgisi çok güzel. Hem meslekle ilgileniyorlar hem de makine ile ilgileniyorlar. Yaptığı çalışmaları da severek ve ilgi göstererek yapıyorlar" dedi.

Daha önceleri sadece ev işi ile meşgul olduğunu ve çok sıkıldığını belirten Melek Kuşçi isimli kursiyer de, "Daha önceleri evde çok sıkılıyordum. Şu an buraya geldiğim için rahat nefes alabiliyorum. Bunun yanında aileme de katkı sağlıyorum. Burada hem meslek öğrenecek, hem de çocuklarıma daha iyi bir gelecek sağlayabileceğim" diye konuştu.

Kadınların çarşıya çıktıklarında gidecek bir yerlerinin olmamasından dolayı saatlerce bir köşede beklemek zorunda kaldıklarını ve rahat edemediklerini vurgulayan Neriman Kişi adlı vatandaş ise, "Eskiden çarşıya indiğimiz de gidecek bir yerimiz yoktu. Zaten her tarafta bulunan kahvelerde erkekler oturduğu için biz rahat edemiyorduk. Bir yerde oturamıyorduk. Bazen bir yabancı gibi köşeye çekiliyorduk. Kendimizi hor görüyorduk. Bu nedenle böyle bir merkezin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bayanlar için güzel bir yer açıldı. Keşke imkanlar olsa her yere de böyle merkezler açılsa. Biz bayanların sohbet edebilecek ve oturabilecek çok güzel bir ortam oldu" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın Kültür Merkezi'ne Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement