Kadına Şiddette Son Nokta - Son Dakika
Güncel

Kadına Şiddette Son Nokta

Kadına Şiddette Son Nokta

Kadına yönelik şiddetin son kurbanı 27 yaşındaki Semra Ecerel oldu.

18.06.2014 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadına yönelik şiddetin son kurbanı 27 yaşındaki Semra Ecerel oldu. Akıllara durgunluk veren işkencelere maruz kalan genç kadın yetkililerden kendisini kurtarmaları için çağrıda bulundu. Kocası tarafından daha önce kafasına bıçak saplanan, edep yeri yakılan talihsiz kadının son olarak da dağa kaldırılarak yüzü ve burnu kesildi.

İzmir'in Buca ilçesinde bir çadırda yaşayan Semra Ecerel, 15 yıllık eşi tarafından insanlık dışı işkencelere maruz kaldı. Kocası tarafından edep yeri çakmakla yakılan ve 5 yerinden bıçaklanan kadının, bu kez de dağa kaldırılarak burnu kesildi. Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan ve polis tarafından gözetimde tutulan Ecerel'in tek isteği kocasından kurtulmak ve yaşanabilir bir hayatının olması.

Buca'nın Gediz Mahallesi'nde bir merada çadırda yaşayan bir çocuk annesi Semra Ecerel, yaşadığı dehşet dolu anları İHA muhabirine anlattı.

"EVE YENİ BIÇAK ALDI BİLEYİP BENİ KESTİ"

Yaşadığı şoku üzerinden atamayan talihsiz kadın defalarca kocası tarafından işkence gördüğünü belirterek dehşet anlarını şöyle anlattı: "Cumartesi sabah ezanı vaktinde ağzımı kapatarak, ellerimi ve kolumu bağlayarak dağa götürdü. Elleriyle boğazımı sıkmaya başladı. Nefes alamadım, gözlerim kocaman oldu, elim ayağım titremeye başladı. Öleceğimi anlayınca ellerini çekti. Ellerini çektiğinde ezan okunuyordu. Eve geri getirdi sonra. 'Git çay koy. Anamı da kaldır ama bu yaptıklarımı kimseye söyleme yuvamız bozulur' dedi."

Olayın ardından kayınvalidesini kaldırdığını anlatan Ecerel, sözlerini şöyle sürdürdü: "O esnada eşim anneme 'Gelininin ağzını bantladım, ellerini bağladım ormana götürdüm. Tam öldürecektim kıyamadım. Çözdüm ellerini getirdim' diye anlattı. Kayınvalidem hiçbir şey demedi. Sadece 'Niye yaptın, benim gelinimin kabahati yok' dedi. Öyle konu kapandı. İki saat sonra yine ip aldı, belime bağladı. Zaten iki haftadır ip evde asılıydı. Bana 'O ipi koy bir yere, bana lazım' dedi. Ben nereden bileyim o iple beni öyle yapacağını. Sonra bıçak aldı yeni, onu da biledi. Kayınvalideme 'Şimdi bunu alıp dağa götüreceğim. Elini kolunu, ağzını bağlayacağım, saçlarını keseceğim, yüzünü keseceğim, burnunu da keseceğim. Alıp annesinin kapısının önüne bırakacağım' dedi. Kaynanam da 'Benim gelinimin kabahatı yok. Öyle yapacağına madem istemiyorsun git annesine teslim et' dedi. Beni kocam aldı götürdü ama kaynanam kimseye haber vermedi, arkamdan kimse gelmedi. Dağa götürdü, elimi ayağımı bağladı. Önce saçlarımı sonra burnumu kesti. O bilediği bıçakla kesti. Burnum yere düştü. O an kendimden geçtim."

"HANİ KOYUNU KESERSİNİZ KAN FIŞKIRIR YA AYNI ÖYLEYDİ"

Kanlar içinde kalan talihsiz kadın kocasının o an kolundaki ve ayağındaki ipleri çözdüğünü söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: "Bir müddet oturdu. Sonra bir çömlek vardı orada, onu verdi. 'Burnuna tut fazla kanamasın' dedi. Hani koyunu kesersiniz kan fışkırır ya öyle kan aktı benden. Sonra oturdu başucumda sigara içti. Sonra beni eve götürdü. Burnumu buldu bezin içine kattı. 'Al bunu hastaneye gidince lazım olur, takarlar yerine' dedi. Dağdan inerken bir polis arabası geçti aşağıdan beni tuttu kenara çekti, yakalanmayalım diye. Sonra beni eve uzak bir yerde bıraktı. Elim ayağım bağlı, ağzım kapalı çığlık atamadım. Çığlık atabilseydim oradakiler duyardı. Her yerimi kestikten sonra ağzımı açtı. Evin uzağında bıraktı. 'Buradan anneme git, o seni hastaneye götürür' dedi. Kanlar içinde çömlek elimde yürüdüm. "

"SENİ BU HALDE KİMSE ALMAZ HASTANEDEN ÇIKINCA GEL"

Eşinin defalarca cezaevinde yattığını ve sürekli bali çektiğini ifade eden Semra Ecerel, kocasının hiç çalışmadığını 6 yaşındaki oğluna dilencilik yaparak baktığını ifade etti.

Eşinin kendisini kestikten sonra orada öldüreceğini ancak eşine yalvararak engel olduğunu aktaran Semra Ecerel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Seni bu halde kimse almaz, ama ben kabul ederim, hastaneden çıkınca gel' dedi. O beni dağdan indirdi ama ben 'Yuvamı bozmayacağım, kaçmayacağım, seni seviyorum' diye yalvardım. Yoksa beni öyle bırakacaktı."

"KAFAMA BIÇAK SAPLADI"

Evlendiği günden bu yana işkence gördüğünü anlatan talihsiz kadın çocuğu için ve korktuğu için kocasına katlandığını belirterek şunları söyledi: "Bir kere kafama bıçak sapladı, bıçak kafamda kaldı. Sonra hastaneye giderken bıçağı kendisi çekip çıkarmış. Bacağımı kırdı, hastaneye götürmedi kendi kendine kaynadı kemiğim. Beş yerimden bıçakladı, çakmakla edep yerimi yaktı. Ben bu darbeleri aldım. Hiçbir sorunumuz yok. Ben ona hep 'Ekmeğim olmasın, yemeğim olmasın, huzurum olsun' derdim. Gece gündüz onun yanındayım, hiçbir yere gitmiyorum. Herkesten kıskanıyor. 6 yaşındaki oğlumdan, abisinden, eniştesinden bile kıskanıyor."

Eşi ile severek evlendiğini ve ailesinin rızası olmamasına rağmen kaçtığını ifade eden Semra Ecerel, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk başlarda yine böyle dövüyordu. Ama seviyordum, yuvam bozulmasın diye ses çıkarmıyordum. Annem beni gelip alıyordu, istemiyorlardı. Ama ben her defasında kaçtım. Kocamdır, yuvam bozulmasın, çocuğum var, babalık sevgisi çekmesin diye katlandım. Ama artık boşanmak istiyorum. Kurtulmak istiyorum."

"ALTI YAŞINDAKİ OĞLUMUN GÖZLERİ ÖNÜNDE İŞKENCE EDİYOR"

Kocası tarafından 6 yaşındaki oğlunun gözleri önünde defalarca işkence gördüğünü belirten Ecerel, sözlerine şöyle devam etti: "Çocuğumun yanında ağzımı kolumu bağladı. Oğlum kaç defa şahit oldu. Psikolojisi bozuldu. Onun gözünün önünde dövüyordu. Yalvarırdı eşime, 'Baba yapma, annemi dövme baba' diye ağlıyordu hep. Bu son olayda da burnum kesik eve gidince beni kanlar içinde görür görmez çırpınmaya başladı. 'Babamı istemiyorum anne, kaçalım gidelim anne' dedi."

Yaşadığı dehşet dolu anları anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan Ecerel, şunları söyledi: "Ben bunları hak etmedim. Ben namusumla 15 sene bekledim. Benim tek isteğim yakalansın. Adalet yerini bulsun. Benim çocuğumu kaçırmasın. Ben gitmeyeceğim artık ondan boşanacağım. Bıktım artık her gün işkenceden, ben kurtulmak istiyorum. Başka bir şey istemiyorum. Polise defalarca davacı oldum. Ama korkuttular beni ve biraz da sevdiğim için boyun büktüm. Ama bundan sonra boyun bükmem."

Eşinin kendisinden boşanmadığını ifade eden Ecerel, kocasının çocuğunu kaçırarak elinde tutmak istediğini belirtti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadına Şiddette Son Nokta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.


Advertisement