Kahvehane İşleten Kadın, Erkek Meslektaşlarına Taş Çıkarıyor - Son Dakika
Güncel

Kahvehane İşleten Kadın, Erkek Meslektaşlarına Taş Çıkarıyor

Kahvehane İşleten Kadın, Erkek Meslektaşlarına Taş Çıkarıyor

Kastamonu’da 6 yıldır kahvehane işleten Hatice Çapar, verdiği kaliteli hizmetle erkek meslektaşlarına taş çıkarıyor.

16.12.2014 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'da 6 yıldır kahvehane işleten Hatice Çapar, verdiği kaliteli hizmetle erkek meslektaşlarına taş çıkarıyor.

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde kahvehane işleten eşinin kaza geçirmesi sonrası kahvehaneyi kapatmayarak işletmeye devam eden Hatice Çapar, azmiyle kadın girişimcilere örnek oluyor. Kastamonu'da kahvehane işleten tek kadın olma özelliği de taşıyan Hatice Çapar, kahvehane işleten eşinin ormanlık alanda ayağına tomruk düşmesi sonrası sakat kaldığını belirterek, "Daha önceden eşim işletiyordu kahvehaneyi. Eşim sakat kalınca da kahvehaneyi işletecek kimse kalmadı. İkimiz de yalnızız. Çocuğumuz da yok. Eşim, büyük emek verdiği kahvehaneyi kapanmasını istemedi. Ben de bunun üzerine ocağın başına geçtim. Yani eşimin mesleğini devam ettirmek için bu işe başladım. Zamanla da bu işten zevk almaya başladım" dedi.

2009 yılından itibaren kahvehane işletmeye başladığını anlatan Hatice Çapar, yaklaşık 6 yıldır sürdürdüğü kahvehanecilik mesleğini günümüze kadar devam ettirdiğini ifade ederek, "Kadınlar, her şeyin üstesinden gelebilir. Ben, şu anda 10 tane erkeğin yapacağı işi yaparım. Başka bir şey demiyorum. Ben, bu mesleği yaparken kadınlarımızın gurur duyması için ve neler yapabileceklerini göstermek için çalışıyorum. Sağ olsunlar bayan olduğum için saygı da gösteriyorlar" diye konuştu.

Kahvehanede ilk işinin küfür ve sigara içilmesini yasakladığını aktaran Çapar, "Şu anda küfür denilen bir şey yok benim kahvehanemde. Önceden vardı. Tabii ikazla falan Allah'a şükür şimdi küfür eden kimse yok. Ayrıca sigara da yasak, içki içilmez, küfür denen bir şey yok. Sigara içecek olan dışarı çıkar, içer sigarasını gelir oyununa devam eder" ifadelerini kullandı.

Kahvehanesinde sigara içmeyen ve küfür etmeyen müşterilerine teşekkür eden Hatice Çapar, şunları kaydetti: "Kahvehanecilik bana, önceden biraz tuhaf geldi. Ondan sonra kendime neden dedim. Erkekler her işi yapıyor. Bayanlar neden kahvehane işletmesin. Burada bir Hasibe teyzemiz vardı, benden çok çok önce kahvehane işletiyordu. Senelerin kahvehanecisiymiş. Dedim o tarafta Hasibe teyze, burada da Hatice teyze ne fark ediyor dedim. Böylelikle kimse bir şey demedi. Kollarımı sıvadım. Geçtim ocağın başına, erkeklerin yaptığı kadar benim de yapabileceğimi göstermek için geçtim ocağın başına. Çayımı demledim."

Erkeklerin uğrak noktası olan kahvehanede tek başına çay ocağının başında müşterilerine çay dağıtan Hatice Çapar'dan son derece memnun olduklarını belirten müşteriler ise, "Hatice hanım, bu hareketiyle ilçede ve ilimizde her bayana örnek oluyor. Bir kadının kahvehane işletmesi garip bir şey değil. Çalışması düzgün. Bizim için olumludur. Burada bir bayanın çalışması bizim halkımızın biraz daha nazik davranmasına örnek oluyorlar. Çünkü uyarı geliyor. Herhangi biri uygunsuz bir söz söylediği zaman Hatice Hanım sözünü söylüyor" şeklinde konuştu.

"Bayanların, yapamayacağı hiçbir şey yok" diyen kahvehane müşterileri, şunları söylediler: "Yeter ki azmetsin istesin. Burada bildiğiniz gibi her şeyiyle memnunum. Müşteriye davranması ve çay yapması çok güzel, nezih bir ortam. Küfür edilmediği için zaten çoğunlukla tercih edilen yer." - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kahvehane İşleten Kadın, Erkek Meslektaşlarına Taş Çıkarıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Düzce'de Anne-Kız Yüzme Öğreniyorum Projesi Başlıyor
    10:33 Düzce'de Anne-Kız Yüzme Öğreniyorum Projesi Başlıyor

    Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anne-Kız Yüzme Öğreniyorum Projesi, Islahiye Köyü'ndeki Kapalı Yüzme Havuzu'nda başlıyor. Proje, Pazartesi ve Çarşamba günleri saat 16.30'da gerçekleştirilecek ve kayıtlar online olarak alınmaktadır.

  • Ali Kemal Derin, başkan yardımcılarını atadı
    10:33 Ali Kemal Derin, başkan yardımcılarını atadı

    31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından halkın teveccühüyle belediye başkanlığı görevine başlayan Ali Kemal Derin yeni dönemde kendisine yardımcılık görevini üstlenecek isimleri de belirledi. Buna göre Belediye Meclis üyeleri Aziz Solmaz ve İrfan Güleç, başkan yardımcılığı görevlerine atandı.

  • İstanbul'dan gelen 4 şahıs, kar maskeleri takarak oto galeriyi kurşunladı
    10:32 İstanbul'dan gelen 4 şahıs, kar maskeleri takarak oto galeriyi kurşunladı

    İstanbul'dan Sakarya'nın Erenler ilçesine gelen ve taktıkları kar maskeleri ile kurşunladıkları oto galerinin sahibini üç farklı yerinden yaralayan 4 şahıs, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olayda kullanılan silahlar ve maskeler ile birlikte kaçan şüpheliler, Kocaeli'de yakalanarak adliyeye sevk edildi.

  • Selçuk Belediye Meclisi'nde Komisyon Üyeleri Belirlendi
    10:31 Selçuk Belediye Meclisi'nde Komisyon Üyeleri Belirlendi

    Selçuk Belediye Meclisi nisan ayı toplantısında Esnaf Masası kurulması talebi gündeme alındı. Ayrıca, diğer komisyon üyeleri de belirlendi.


Advertisement