Kalorifer Kazanında Yakılan Uzman Çavuşun Eşi ve Oğlu Konuştu - Son Dakika
Güncel

Kalorifer Kazanında Yakılan Uzman Çavuşun Eşi ve Oğlu Konuştu

Kalorifer Kazanında Yakılan Uzman Çavuşun Eşi ve Oğlu Konuştu

Doğu ve Güneydoğu’daki faili meçhullerle ilgili yürütülen soruşturmada, 19 yıl önce Dargeçit İlçe Jandarma Komutanlığı’nda kalorifer kazanına atılarak yakıldığı ileri sürülen Uzman Çavuş Bilal Batırır’ın eşi Hatice Batırır, "19 yıldır eşim kayıp. Devletimiz çok büyük, isterse eşime ne olduğunu bulur.

02.01.2015 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu ve Güneydoğu'daki faili meçhullerle ilgili yürütülen soruşturmada, 19 yıl önce Dargeçit İlçe Jandarma Komutanlığı'nda kalorifer kazanına atılarak yakıldığı ileri sürülen Uzman Çavuş Bilal Batırır'ın eşi Hatice Batırır, "19 yıldır eşim kayıp. Devletimiz çok büyük, isterse eşime ne olduğunu bulur. Onun bir mezarı bile yok" diyerek gözyaşı döktü.

Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı, 8 Mart 1996 yılında Dargeçit İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş Bilal Batırır'ın (26) kaybolmasıyla ilgili iddianame hazırladı. Hazırlanan iddianame Midyat Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede mağdur yakınları, gizli tanık, o dönemin karakolda görev yapan asker ve korucularının ifadelerinden yola çıkılarak şu iddialar yer aldı:

"Maktuller Süleyman Seyhan, Nedim Akyön, Mehmet Emin Aslan, Seyhan Doğan, Davut Altınkaynak, Abdurrahman Olcay ve Abdurrahman Coşkun çeşitli tarihlerde PKK'ya yardım ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı ve öldürüldü. Yaşananlardan kimsenin haberinin olmaması ve durumu üst makamlara bildirmesin diye Uzman Çavuş Bilal Batırır da karakolun kalorifer kazanına atılarak yakıldı."

İddianamede, şüpheli sıfatıyla yargılanan dönemin Mardin Jandarma Komando Tabur Komutanı Hurşit İ., Dargeçit Jandarma Komutanı Mehmet T., Jandarma Karakol Komutanı Mahmut Y., Karakol Komutan Yardımcısı Haydar T. ve Uzman Çavuş Kerim Ş.'nin 'taammüden öldürme' suçundan 3 ila 8'er kez müebbet hapsi istendi.

"EŞİMİN BİR MEZARI BİLE YOK"

İddianameye göre eşi 19 yıl önce kalorifer kazanına atılarak yakılan uzman çavuşun eşi Hatice Batırır (42), kocasının karakolda gözetleme kulesinde görevli olduğunu, o gün evden çıkarken "İşim var, 'biterse öğlen eve gelirim bitmezse gelmem" dediğini anlatarak, "Gitti ve bir daha dönmedi. 8 Mart 1996 tarihiydi. İki çocuğum vardı, biri 4 aylık, diğeri 2.5 yaşındaydı. Yani maddi manevi 16 yıl sıkıntı çektik. 3 yıl oldu bir düzenimiz var. O zamana kadar onları büyütmek için çok zorluk çektim. Eşim bizi çok severdi, bırakıp gittiğine inanmıyorum. Başına mutlaka bir şey geldi" dedi.

Batırır, hazırlanan iddianamenin gerçek olup olmadığını bilmediğini, bu konuda konuşmak istemediğini ancak asıl gerçeğin kocasının vatanını savunurken 19 yıl önce kaybolmuş olması olduğunu söyledi. Batırır, "Eşim yolda kaçırılmış olabilir, bilmiyorum. O zaman terör çok fazlaydı, sokağa çıkma yasağı vardı. Eşim korkusuzdu, mert, yiğit bir insandı. 26 yaşındaydı. Ne olduğunu bilmiyorum. Biz yüreğimizi orada koyduk geldik. Keşke bir mezarı olsaydı diyorum. Burada yattığını bilseydik diyorum. Çocuklarım hani babasının orada yattığını bilse en azından orada dua okusaydı. Devletimiz büyük, ne olduğunu bulur. Bir asker sonuçta vatanın askeri, devlet bir askerini bulamayacak kadar aciz değil, isterlerse bulurlar" diye konuştu.

Hatice Batırır, eşinin şehit kabul edilmesi için 16 yıl mahkemelerde mücadele verdiklerini, 3 yıl önce şehit kabul edildiğini de vurguladı.

"BABALAR GÜNÜ'NÜ HİÇ SEVMİYORUM"

Babası kaybolduğunda henüz 4 aylık olduğu için onu hiç hatırlamayan, sadece fotoğraflardan babasını gören 19 yaşındaki Serhat Batırır ise, "3-4 aylıkken babasız kaldık, bu eksikliği devlet değil hiç kimse gideremez. Babamın hiçbir şeyini hatırlamıyorum, keşke hatırlasam da bir anım olsa. Babalar Günü'nün gelmesini istemiyorum, o gün yok gibi davranıyorum. Babam var ama sonuçta hiç yanımda olmamış bir insanın neyini kutlayım. Mezarı olsa çiçek alır giderim ama mezarı bile yok. En azından mezarı olsa gider dua okurum. Mezarı da olmadığı için insan bir şey yapamıyor" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kalorifer Kazanında Yakılan Uzman Çavuşun Eşi ve Oğlu Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement