"Rumların Hedefi, Tek Türkü Bile Hayatta Bırakmamak" - Son Dakika
Politika

"Rumların Hedefi, Tek Türkü Bile Hayatta Bırakmamak"

"Rumların Hedefi, Tek Türkü Bile Hayatta Bırakmamak"

KKTC Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Ersan, Rumlar ile Türkler'in hiçbir zaman iç içe yaşayamayacağını belirterek, "Rumların hedefi, tek Türkü bile hayatta bırakmamak." dedi.

27.08.2014 10:24  Güncelleme: 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Ertan Ersan, Rumlar ile Türkler'in hiçbir zaman iç içe yaşayamayacağını belirterek, "Rumların hedefi, tek Türkü bile hayatta bırakmamak" dedi.

Türkiye Harp Malül Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanlığı'nın daveti üzerine Adana'ya gelen KKTC Cumhurbaşkanlığı Danışmanı ve KKTC Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Genel Başkanı Ertan Ersan, yaptığı açıklamada, anavatan Türkiye'nin 20 Temmuz 1974 yılında kendilerini özgürlüğüne kavuşturduğunu söyledi. Ersan, 1974 yılından sonra bugüne kadar özgür olduklarını ve özgürlüğün tadını çıkartıklarını ifade ederek, "20 Temmuz'dan bugüne kadar Kıbrıs'ta hiç kan akmadı. Bu da ne demektir? Bizim orada kolordumuz var Türk askerimiz var. Türk Silahlı Kuvvetleri orada olduğu sürece hem barış gelmiştir hem özgürlük gelmiştir. Biz Rumlar ile beraber iç içe hiçbir zaman yaşayamayız. Kim ne derse desin yalandır. Bakın 2003 yılında kapılar açıldı. Kapılar açıldıktan sonra bu tarafa çok Rum geçti biz onlara hiçbir şey demedik, rahatsızlık vermedik. Ancak biz Rum tarafına geçtiğimiz zaman çok rahatsızlık veriyorlar, ya şişe atıyorlar, ya arabaların lastiklerini patlatıyorlar, ya camları kırıyorlar. Ben de 2007 yılında Rum tarafındaki şehitlerimizin mezarlarını ziyaret etmek için o tarafa geçmiştim. Türk olduğumuzu arabanın plakasından anlayıp peşimize düştüler. Bize çok sıkıntılı anlar yaşattılar. Zaten 1 yıl önce bir genç evladımız barış müziği yapacağım diye o tarafa geçti, onun üzerine 14 kişi saldırıp 17 bıçak soktular" diye konuştu.

"RUMLAR GELMEDEN BİZ KAÇALIM"

Ersan hiçbir zaman Rumlarla birlikte iç içe yaşayamayacaklarını, bu çabanın boşuna olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Zaten Rumlar bizi sevmez biz Rumlar'ı sevmeyiz. Daha da açık söyleyeyim, biz Rumlar'dan çekiniyoruz onlara güvenmiyoruz. Çünkü 1956 yılından 1974'e kadar her aileden şehit var. 197 çocuğu katlettiler, soykırım yaptılar bunların içinde 9 günlük 16 günlük bebek var. 119 yaşlı kadınımızı öldürdüler, 230 genç kadınımızı, 730 da genç erkeği katlettiler. Ama olası anlaşma olursa Rumlar içimize gelme durumu olursa Rumlar içimize gelmeden biz memleketten kaçalım. Çünkü tekrar bir şeyler olacak. Biz hiçbir zaman anavatınımız Türkiye'nin askerinin Kıbrıs'tan gitmesini istemiyoruz. Çünkü asker ayrılmadan bizim kaçmamız lazım. Çünkü tek bir Türk'ü bile hayatta bırakmayacaklar. Tek devlet yok. İki bölge herkesin devleti ayrı. İç içe olmaz, ama Rumlar tek devlet diyorlar. Türk askeri gitsin diyorlar, garantörlük istemeyiz diyorlar, biz kendimiz anlaşırız diyorlar yine yalan hep yalan." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Rumların Hedefi, Tek Türkü Bile Hayatta Bırakmamak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement