Öğretmenin Hukuk Hayali Aöf'le Gerçek Oldu - Son Dakika
Güncel

Öğretmenin Hukuk Hayali Aöf'le Gerçek Oldu

Öğretmenin Hukuk Hayali Aöf\'le Gerçek Oldu

Eskişehir’de bir lisede matematik öğretmeni olan Sercan Emek, Hukuk Fakültesi’nde okuma hayalini, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin (AÖF) İkinci Üniversite imkanıyla yıllar sonra gerçeğe dönüştürdü.

22.09.2015 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de bir lisede matematik öğretmeni olan Sercan Emek, Hukuk Fakültesi'nde okuma hayalini, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin (AÖF) İkinci Üniversite imkanıyla yıllar sonra gerçeğe dönüştürdü.

İnönü ilçesinde bulunan Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde matematik öğretmeni olarak görev yapan Sercan Emek, içinde ukte olarak kalan Hukuk Fakültesi'nde okuma hayalinin peşinden Açıköğretim Sistemi İkinci Üniversite Programı sayesinde koşmaya başladı. İkinci Üniversite kapsamında Adalet Bölümü'nü bitiren 34 yaşındaki evli ve 1 çocuk annesi Emek, azmi ve başarısı sayesinde Dikey Geçiş Sınavı'nda Türkiye 9'uncusu oldu ve Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. Öğretmenliği severek yapan ancak hayalini de gerçekleştirmek isteyen Emek, kendisi gibi matematik öğretmeni olan eşi Hakan Emek'in de desteğiyle bundan sonraki eğitim hayatını örgün olarak burada devam ettirecek.

"İDEALİME ULAŞMA NOKTASINDA AÇIKÖĞRETİM FIRSATINI DEĞERLENDİRDİM"

İHA'ya açıklamalarda bulunan Sercan Emek, 2014 yılında Açıköğretim Sistemi'nde Adalet Bölümü'nü okumaya karar verdiğini ve kısa süre içerisinde de bu bölümü bitirdiğini söyledi.

Hukuk okumanın hep aklında olan bir şey olduğunu belirten Emek, "Üniversite okurken de Hukuk Fakültesi'nden birçok arkadaşım vardı. Hukuk okuma istediğimde de belki onların etkisi olabilir. Sonra Açıköğretim'de Adalet Bölümü'nün açıldığını öğrendik. Ben de idealimi gerçekleştirebilmek açısından hemen kaydımı yaptırdım. Nasip oldu ve Dikey Geçiş Sınavı'yla da Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdim. İdealim ulaşma noktasında Açıköğretim fırsatını değerlendirdiğimi söyleyebilirim. Çünkü normal şartlarda benim üniversite sınavına girip örgün okumak gibi bir şansım yoktu. Tabi bundan sonrasını örgün okuyacağım için biraz beni zorlayacak ama şuana kadar istediğim şeyin yarısını yapmış oldum ve idealimin peşinden koşuyorum" dedi.

"TÜRKİYE 9'UNCUSU OLARAK GÜZEL BİR BAŞARI ELDE ETTİM"

Emek, Dikey Geçiş Sınavı'nda elde ettiği başarıyı ise şu sözlerle aktardı:

"Matematik öğretmeni olmamın Dikey Geçiş Sınavı'ndaki sayısal bölüme çok büyük yararı oldu. Biraz da Türkçe'yi destekleyince, Dikey Geçiş Sınavı'nın eşit ağırlık bölümünde Türkiye 9'uncusu olarak güzel bir başarı elde ettim ve istediğim hedefe ulaştım."

"İNSANLARIN HEDEFLERİNE ULAŞMASI ZOR BİR DURUM DEĞİL"

İnsanların hedeflerine ulaşmasının zor bir durum olmadığını da ifade eden Emek, "Dışarıdan okumak bir anlamda kolay bir anlamda ise zor. Yani takip edebilirseniz, çalışmalarınızı internetteki derslerle destekleyebilirseniz kolay, ancak yoğun bir çalışma ortamınız, aile hayatınız varsa bir yandan da zor. Tabi biraz vakit ayırdıktan sonra insanların hedeflerine ulaşması da zor bir durum değil. Ben başlamanın biraz zor olduğunu düşünüyorum. Çünkü başladıktan sonra istediğiniz şeye adım adım ilerleyip sonuna ulaşabiliyorsunuz" diye konuştu.

Emek, şuan için öğretmenliği çok sevdiğini, bırakmayı düşünmediğini sözlerine ekleyerek, Hukuk Fakültesi'nde okuduğu sırada gönlünün avukatlığa kayma ihtimalinin olduğunu da kaydetti.

"HER BAŞARILI KADININ ARKASINDA BİR ERKEK VARDIR"

Eşine her zaman destek olduğunu söyleyen Hakan Emek ise, "Her başarılı kadının arkasında bir erkek vardır" diyerek eşinin başarısında payının yüksek olduğunu ifade etti. Emek, şöyle konuştu:

"Bende adalet mezunuyum ama Dikey Geçiş Sınavı'na girmedim. Eşimin başarısı sürpriz miydi? değildi. 9'uncu olması beklediğimin üstünde geldi ama ben yinede iyi bir derece yapacağı kanaatindeydim. Eşim adına çok sevinçliyim. Açıköğretim ikinci üniversite sisteminin çok faydalı olduğunu düşünüyoruz."

"İKİNCİ ÜNİVERSİTE GERÇEKTEN BİR ŞANS"

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Muhammet Recep Okur da, Açıköğretim öğrencilerinin başarılı olduğuna dikkat çekti.

Açıköğretim'i yaşam boyu öğrenme bağlamında değerlendirdiklerini aktaran Okur, "Bu anlamda çok güzel haberler alıyoruz. Bu öğrencimiz bunlardan bir tanesi, bunun sayısını arttırmak çok mümkün. Özellikle ikinci üniversite gerçekten bir şans, ikinci üniversite tamamen öğrencilerimiz için, okumak istedikleri ve zaman bulamadıkları, ya da şu bölümü de okusam dedikleri, bilgi almak istedikleri alanlar için çok uygun. İkinci üniversitenin en önemli özelliği sınavsız olmasıdır. Siz herhangi bir yüksek öğretim programından mezunsanız ya da okuyorsanız, ikinci üniversite kapsamında bizim kayıtlarımıza başvuru yapabilirsiniz ve ikinci üniversiteli olabilirsiniz" şeklinde konuştu.

"ÖĞRENME İSTEĞİ OLAN BİREYLERİ DESTEKLİYORUZ"

Yrd. Doç. Dr. Okur, içinde öğrenme olan bireyleri ikinci üniversite kapsamında desteklediklerini de anlatarak, şöyle devam etti:

"Biraz önceki öğrencimiz ikinci üniversite bağlamında Adalet Programı'nı okumuş ve oldukça yüksek bir başarı elde ederek, Türkiye'de derece yapmış. Bu bizim için de çok büyük onur ve gurur sonuçta. Bu öğrencilerimizin sayısını arttırmak çok mümkün. Bizim amacımız burada yaşam boyu öğrenme bağlamında yeni deneyimler elde etmelerini sağlamak. Bu anlamda bütün öğrenme isteği olan bireyleri ikinci üniversitemiz kapsamındaki programlara başvurmaları konusunda destekliyoruz."

KAYITLAR 29 EYLÜL'DE SONA ERİYOR

Öte yandan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi İkinci Üniversite kayıtlarının da 29 Eylül'de sona ereceği bildirildi. Üniversiteden yapılan açıklamada, "Bayram süresince online kayıt işlemi http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden devam edecek. Kayıt yaparak ödeme işlemini tamamlayan öğrencilerimiz bayram sonrası 28-29 Eylül 2015 Pazartesi ve Salı günü kayıtlarını bürolardan tamamlayabilirler. Ancak son güne kalmamaları gerektiğini tekrar hatırlatıyoruz" denildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğretmenin Hukuk Hayali Aöf'le Gerçek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement