Promosyon Kupon, Boya Ustasının Hayatını Kararttı - Son Dakika
Güncel

Promosyon Kupon, Boya Ustasının Hayatını Kararttı

Denizli'de sıva ustası, evin boyanması için kullanılan boyaların içinden çıkan kuponlardan 15 TL ile pide yaptırıp işçilerle yiyince ev sahibi dava açtı.

16.01.2015 11:59  Güncelleme: 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de bir sıva ustası, evin boyanması için kullanılan boyaların içinden çıkan kuponlardan 15 TL'yi alarak diğer işçilerle pide yaptırıp yedi. Bunu gören evin sahibi ise o boyaları kendisinin aldığını belirterek sıva ustasına dava açtı. Dava sonucunda sıva ustası, kuponların yanı sıra kendisine verilen eski kapıların demirlerini de aldığı gerekçesiyle 300 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ceza daha sonra 6 bin TL para cezasına çevrildi.

BOYADAN ÇIKAN HEDİYE KUPONLARIYLA PİDE ALDILAR

Karadeniz fıkrasını aratmayan olay, Denizli'nin Tavas ilçesinde 2006 yılında meydana geldi. İlçedeki bir evin sıva ve boya için H.K. isimli bir kişi ile 900 TL'ye anlaşan sıva ustası Mustafa Keskin, işini yapmaya başladı. Bu sırada diğer çalışanlar da evin boyanması işini devam ettirdi. İddiaya göre bu sırada yüklü olarak alınan boyaların içinden 3 TL, 5 TL hediye kuponları çıktı. Bunları toplayan boyacılar, bu kuponları Mustafa Keskin'e verdi. Mustafa Keskin de boyacıya giderek kuponları vererek 15 TL aldı. Üstüne bir miktar da kendisi para ekleyen sıva ustası Keskin, pide yaptırarak boya yapan işçilerle yedi.

İddiaya göre bu sırada eve gelen H.K. ise olayı öğrenince sinirlendi. Boyaları kendisinin aldığını ve kuponların da kendisinin olması gerektiğini kaydeden evin sahibi Mustafa Keskin'e dava açtı.

SIVA USTASI CEZAYI GÖRÜNCE BÜYÜK ŞOK YAŞADI

Tavas Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava daha sonraki yıllarda devam ederken, yılbaşından sonra Mustafa Keskin'e mahkemeden karar geldi. Kararda şöyle denildi:

"Sanığın ikrarı, katılanların anlatımları ve tüm dosya kapsamında sanığın fayans, sıva ve boya işi için anlaşıldığı, sanığın işleri yaptığı sırada iş anlaşmasından kaynaklanan nedenle kendisine teslim edilen çimento ve kapı demirlerini aldığı böylece hizmet nedeni ile güveni kötüye kullanma suçu işlediği aldıklarını tam olarak iade etmediği anlaşılmıştır."

Bu suçtan 300 gün hapis cezasının 6 bin TL para cezasına çarptırıldığını gören Mustafa Keskin büyük şok yaşadı. Kapı demirlerini H.K'nın izniyle aldığını belirten Mustafa Keskin, kuponlardan çıkan paradan başlayan olayın buralara gelmesinin şaşkınlığını yaşıyor.

"BAŞKASINA ANLATSAM KARADENİZ FIKRASI ZANNEDER"

Arkadaşlarıyla beraber evin sıva ve boya işini aldıklarını belirten Mustafa Keskin, "Boyayı bu şahıs aldı. Sıvanın ardından boya kısmına geçtik. Alınan boyaların içinde 2-3 TL'lik kuponlar çıkıyor. Şansına ne çıkarsa. Arkadaşlar kuponları bana getirdi. Ben de bu kuponları aldım boyacıya gittim. Boyacıdan 15 TL'lik kuponun parasını aldım" dedi.

Üstüne cebinden para ekleyerek pide yaptırıp arkadaşlarının yanına gittiğini kaydeden Keskin, şunları söyledi:

"Öğle yemeğini beraber yedik. Mal sahibi bizi bu şekilde gördü. Biz de olayı anlattık. Mal sahibi iş bitince bu kuponları bana iade etmedin diyerek bana dava açtı. 15 TL'lik kupon için başımıza bu geldi. Ben boya kutusundan çıkan 15 TL'lik kuponu iade etmediğim için bana mahkeme 6 bin TL para cezası verdi. Şaşkınlık içindeyim. Şok yaşadım. Nereye gideceğimi bilemiyorum. Başkasına anlatsam Karadeniz fıkrası zanneder. Ben gariban bir işçiyim. 3 çocuk okutuyorum. Mal sahibinin yanına gittim, 'Ben bunu anlamadım' dedim. 'Yarın cezayı çekince anlarsın' dedi. Kendim için değil ama çocuklarım için özür de dilemek istedim ama kabul etmedi. Yardım bekliyorum" diye konuştu.

Mustafa Keskin, para cezası yerine kamu kuruluşlarında 300 gün boyunca 2 saat çalışarak cezasını ödemeyi düşündüğünü söyledi.

Promosyon Kupon, Boya Ustasının Hayatını Kararttı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Promosyon Kupon, Boya Ustasının Hayatını Kararttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • ESOES: Usta hala diyo ki kamu isinde calisip odeyecegim gariban adam. Yaziklar olsun eger durum bu ise inssnliktan zerre nasipsiz kalmis. Adettir calisana yemek cay soguk su getirmek . nerde yetiştin ki senin gibiler nefes almasi bile fazla bu ulkede 45 2 Yanıtla
  • HEMDEM: Eşeğe altın semerde atsan eşşek yine eşşektir. . ev sahibi olmuşsun ama adam olamamışsın. 15 lira için davamı açılır hıyar. başımın gözümün sadakası olsun deseydin. . . ama nerde sizde o yürek. . bence adam hayatında hiç pide yemediği için dava açmış:)))))))) 40 2 Yanıtla
  • Şiyar: Resmen ev sahibi tefeci olmuş mahkeme heyetide tahsilatcısı olmu ne adaletin var ey Türk makamları hep gariban olanı anca ezersiniz 34 2 Yanıtla
  • 5806: Lan birde biz Türkler misafirperveriz dersiniz. Sefil yaratık lan oğlum işidir be işçi köpek gel orduya sana 100 tane pide vereyim 27 4 Yanıtla
  • pinti: ne var yanı kupon ıle pıde almıs. karnını doyurmuslar. sen onlar pıde aldılar dıye kızacagına. çıkar dolabından 2, 5 lt cola ıcsınler. sende bır hayır duası al. 24 1 Yanıtla
  • bakur: dostum türk adaleti büle olur işte ayakkabı kutularıyla çalıpta yakalanırsan faiziyle birlikte paranı geri alırsın 15 tl içinde 10 hapis verirler sana gülsenmi ağlasanmı taktir halkındır 20 2 Yanıtla
  • hukukçu: Arkadaş kararı yargıtaya gönder suç ve ceza eşitsizliği nedeniyle bozacaktır. bir baro avukatından yardım al. 21 1 Yanıtla
  • mesut: Arkadaslar sonucta ev sahibi hakli mal onun izinsiz alinamaz.kul hakinada girer..tabiki ev sahibide kil biriyse bu isler bu safaya gelmistir.sorun kupon degildir kesin biz turkler her zaman comert insanlarizdir. 3 e 5 e aramayiz bizde bu islerde cslistik zengininde fakirinde isini yaptik.zengin kebap yedirdi fakir bulgur pilavi. Sonucta ikisi arasinda baska bir anlasmazliksilik var. 4 10 Yanıtla
  • karabela: Acaba is yaptıran ev sahibinin vicdani rahatlı allah korkusu olan yapn az böyle 13 0 Yanıtla
  • necdet kara: BU USTAYI VE EV SAHİBİNİ HİÇ TANIMAYAN, SADECE OKUDUĞU KADARIYLA YORUM YAPAN BİRİ OLARAK; BU EV SAHİBİNE YUUUUH OLSUN DİYORUM. NE KADAR İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞ BİR LANET HERİF OLDUĞU ORTADA. BU DAVAYI GÖREN HAKİM DE. NEDİR KARDEŞİM BU KADARCIK MESELE İÇİN DAVA MI AÇILIR DEMEMİŞ, ADAMI UYANDIRMAMIŞ, ONA DA YUH OLSUN. . 12 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Ayrıca, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement