Ramazan ve Yağmurlar Ormanları Korudu - Son Dakika
Güncel

Ramazan ve Yağmurlar Ormanları Korudu

Ramazan ve Yağmurlar Ormanları Korudu

Yaz yağmurları ve ramazan sebebiyle azalan orman yangınlarında önümüzdeki 2 ayın kritik olduğuna dikkat çeken yetkililer, vatandaşları uyardı.

18.08.2014 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaz yağmurları ve ramazan sebebiyle azalan orman yangınlarında önümüzdeki 2 ayın kritik olduğuna dikkat çeken yetkililer, vatandaşları uyardı.

Orman yangınlarının yüzde 92'sinin insan kaynaklı olduğunu ifade eden yetkililer, yaz yağmurları ve ramazan ayında kimsenin ateş yakmaması sayesinde yangınların azaldığını, ancak önümüzdeki 2 ayın tehlike arz ettiğini söyledi.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Bursa, Yalova ve Bilecik'ten oluşan bölgede 2013 yılında 118 adet orman yangını çıktığını ve 532 hektar alanın zarar gördüğünü belirtti. Yetkililer, 2014 yılında ise şu ana kadar çıkan 47 orman yangında 26 hektar alanın zarar gördüğünü belirtti. Orman yangınları bakımından en kritik ayların temmuz, ağustos ve eylül ayları olduğuna dikkat çeken yetkililer, "Şu ana kadar gerek nemin yüksek olması, gerekse ramazan ayı sebebiyle vatandaşların bağında ve bahçesinde olan işlerini ertelemesi orman yangınlarında zarar gören alan miktarını düşürdü. Şu ana kadar olan orman yangınlarının düşük olmasının bizi rehavete düşürmemesi gerekiyor" dedi.

ORMAN YANGINLARINDA EĞİTİM ŞART

Meteorolojiden alınan bilgileri köy muhtarlarına kısa mesajla bildirdiklerini kaydeden yetkililer, köylüleri ise cami hoparlörlerinden ikaz ettiklerini anlattı. Orman yangınlarının önlenmesi için eğitime ağırlık verdiklerini ifade eden Bursa Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, "2014 yılında 302 okulda 28 bin 502 öğrenciye eğitim verildi. Alo 177 hattının yaygınlaştırmak için orman yangınları kamu spotu da hazırlandı. Çobanlara termos dağıtıldı" dedi.

35 KULEDEN 24 SAAT İZLENİYOR

Orman yangınları ile mücadelede emniyetli, erken ve etkili müdahalenin çok önemli olduğunu ifade eden yetkililer, "600 yangın işçisi, 194 teknik eleman, 282 orman muhafaza memuru ve 244 diğer personel olmak üzere toplam 720 personelle birlikte 40 arozöz, 12 su tankeri, 18 ilk müdahale aracımız var. Toplam 70 orman itfaiyesi, 8 dozer, 7 greyder, 7 treyler olmak üzere 22 iş makinesi ve 1 helikopter iş başında. Helikopterin kısa mesafeden su almasını temin etmek üzere ise 26 adet yangın havuzumuz var. Orman yangınlarının tespiti ve müdahale ekiplerine en kısa sürede bildirilmesi için 35 kuleden ormanlar 24 saat gözetleniyor" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ramazan ve Yağmurlar Ormanları Korudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi
    19:04 Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi

    Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nda, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atıklardan yaptığı ürünler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü standında sergilendi. Karnavalın ana teması olan karbon ayak iziyle ilgili bilinçlendirme yapılırken, öğrencilerin geri dönüşüm bilincini ve doğa sevgisini aşıladığı belirtildi.

  • Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi
    19:03 Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi

    Alaca Belediyesi, bayar ayarlarının kurak geçmesi nedeniyle yağmur duası etkinliği düzenledi. Cuma namazının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Alaca Belediye Başkanı Şerif Arslan ile birlikte yağmur duası yaptı.

  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.

  • Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı
    18:57 Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

    Eyüpsultan'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru Semih Çakıllı, Piyale Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Kazada ağır yaralanan Çakıllı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenaze namazına ailesi, yakınları ve zabıta meslektaşları katıldı.


Advertisement