Saçlar, Roman Kızların Elinde Şekilleniyor - Son Dakika
Güncel

Saçlar, Roman Kızların Elinde Şekilleniyor

Saçlar, Roman Kızların Elinde Şekilleniyor

Kuaförlük mesleğine merakı olan roman kızlar, Tekirdağ’da açılan ’Saç Bakımı ve Yapımı Kursu’ ile hayal ettikleri kuaförlük mesleğinin eğitimini alıyor.

06.08.2015 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuaförlük mesleğine merakı olan roman kızlar, Tekirdağ'da açılan 'Saç Bakımı ve Yapımı Kursu' ile hayal ettikleri kuaförlük mesleğinin eğitimini alıyor.

5 yıldan bu yana devam eden roman açılımı kapsamında Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Sosyal Dayanışma Vakfı İl Müdürlüğü ortaklığında 'Saç Bakımı ve Yapımı Kursu' açıldı. Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa'ya bağlı Aydoğdu mahallesinde ikamet eden roman kızlar, kurslarda aldıkları eğitimle, hayal ettikleri mesleğe kavuşuyor.

Kurs ile Aydoğdu mahallesinde yaşayan 15 roman kızın, eğitimlerini aldıktan sonra kuaför dükkanı açmalarını sağlamak amaçlanırken, 'Saç Bakımı ve Yapımı Kursu'nda kızlara saç kesimi, röfle, balyaj ve saç boyama gibi eğitimler veriliyor.

Romanlar için açılan kurslar arasında en çok talep gören kursun Saç Bakımı ve Yapımı Kursu olduğu belirten kurs hocası Sevim Üren, eğitimlerde saç modeli öğretildiğini söyledi.

"KIZLARA GÜNLÜK 20 TL CEP HARÇLIĞI VERİLİYOR"

Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Aydın, kursta kızlara günlük 20 TL cep harçlığı verildiğini belirterek, "Sosyal Dayanışma Vakfı İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz arasında yapılan bir protokol ile 13 Kasım İlkokulunda dezavantajlı gurupta bulunan vatandaşlara yönelik kuaförlük kursu açtık. Bu kuaförlük kursunda saç bakımı ve yapımı ile ilgili bütün dersleri veriyoruz. Burada iki tane hedefimiz var. Bir tanesi dezavantajlı gurupta bulunan kişilere meslek öğretmek bir de Sosyal Dayanışma Vakfı İl Müdürlüğümüz tarafından kursa geldikleri her gün her kursiyere 20 TL cep harçlığı veriyor. Hem kursa geldikleri için kayıpları olmuyor. Para kazanmaları gerekiyorsa bile buradan alacağı harçlıkla günlük harcamalarını karşılıyorlar ve bir de meslek öğreniyorlar. Bu kursumuzun temel hedefi Aydoğdu Mahallesi'nde ve çevresinde kızlarımıza birer kuaför salonu açmalarını sağlamak" dedi.

"KURSA İLGİ OLDUKÇA YOĞUN"

Kurs hocası Sevim Üren, kursa roman kızların yoğun ilgi gösterdiğini söyleyerek, "5 seneden beri devam eden roman açılımı dolayısıyla roman kızlarımızın bir meslek edinme, bir iş gücü sahibi olmaları açısından güzel bir meslek. Daima devam eden bir meslek bizim kursumuz. Saç kesimi, röfle, balyaj ve boya hepsini içine alıyor çünkü geniş kapsamlı bir kursumuz. Daha sonra farklı cilt bakımı var. Manikür pedikür kurslarımız var. Kızlarımıza bir iş gücü sahibi olabilmeleri için en geçerli meslek de bu olduğu için böyle bir kursu açtık. Başka kurslar da açıldı ama tek bizim bu kursumuz ilerledi" ifadesini kaydetti.

"KURS SAYESİNDE ÖZ GÜVENİM GELDİ"

Kurs sayesinde kendisine öz güveninin geldiğini belirten kursiyer Seren Pirlon, "Bizim için çok faydalı bir kurs oldu. İki sene oldu kursa geleli kurs sayesinde kendime bir öz güvenim geldi. Zaten seviyordum saçla uğraşmayı. Çok da meraklıydım. Şu zaman kadar röfle yapmayı öğrendim, fön çekmeyi öğrendim. Birbirimize fön yapıyoruz evde kızlarla, arkadaşlarla. O yönden güzel oldu. En azından dışarıya da para vermiyoruz. Kendi kendimize faydalı oluyoruz" şeklinde konuştu.

Gülcan Sarıoğlu, 5 seneden beri kursta eğitim aldığını dile getirerek, "Güzel topuzlar öğrendim, röfle öğrendim, fönü öğrendim. Arkadaşlarımla iyi anlaşıyorum. İleride bu konuda meslek sahibi olmak istiyorum" diye konuştu.

Saniye Öküç, "Kursta fön çekiyorum. Maşa yapıyoruz. kesmeye başlayacağız. Şu anda öğreniyoruz. Bu sayede evde ailemin saçlarını yapıyorum. Dükkan açmayı planlıyorum" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Saçlar, Roman Kızların Elinde Şekilleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement