"Şalvar Davası" Filmi Gerçek Oldu, Kocalarını Yataklarına Almıyorlar - Son Dakika
Güncel

"Şalvar Davası" Filmi Gerçek Oldu, Kocalarını Yataklarına Almıyorlar

"Şalvar Davası" Filmi Gerçek Oldu, Kocalarını Yataklarına Almıyorlar

Şalvar Davası filmi Mersin'de gerçek oldu. Suyu olmayan mahallenin kadınları, su gelene kadar kocalarını yataklarına almayacaklarını açıkladı.

28.06.2016 15:00  Güncelleme: 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erkeklerin zorbalığına baş kaldıran kadınların öyküsünü anlatan ve Şener Şen ile Müjde Ar'ın başrollerini paylaştığı "Şalvar Davası" filmi, Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Karakaya Beybükü Mahallesi'nde gerçek oldu.

SU GELENE KADAR KOCALARINI ODALARINA ALMAYACAKLAR

Köylü kadınlar, su ihtiyaçlarını 20 kilometre uzaklıktan eşek sırtında bidonlarla getirerek karşıladıklarını belirttiler. Köyün susuz kalması konusunda erkeklerin hiçbir şey yapmadığını söyleyen kadınlar, köye su gelinceye kadar kocalarına, onları "Odalarına almama" cezası verdiklerini söylediler.

"SUSUSLUKTAN KOKACAĞIZ"

Beybükü Mahallesi'nde susuzluktan genç nüfusun kalmadığını belirten Halil Kaya, "Yakınımızdan geçen Göksu Nehri'nden faydalanamıyoruz. 15 günde bir saat gelen su bize hiçbir fayda sağlamıyor.

EŞŞEK SIRTINDA SU TAŞIYORLAR

20 kilometre eşek sırtında su taşıyoruz. Yetkililerden sesimizi duymasını istiyoruz. Susuzluktan kokacağız" dedi.

ÇAMAŞIR MAKİNASI VAR SU YOK

Evlerinde çamaşır makinesi olmasına rağmen çamaşır yıkayamadıklarını belirten Selime Gül, "Mahallemizde aşırı derecede su sıkıntısı yaşıyoruz. Çeşmelerimizden su akmaz oldu. Depomuzu 15 günde bir bile dolduramıyoruz.

DAMLA DAMLA SU AKIYOR

Bazı çeşmelerde damla damla su akıyor, bu da bize yeterli gelmiyor. Bu olay nereye kadar böyle devam edecek bilmiyoruz. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz" diye konuştu.

mahallenin su ihtiyacının karşılanması için sondaj çalışması yapılacağını bildirdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Şalvar Davası' Filmi Gerçek Oldu, Kocalarını Yataklarına Almıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • end: Dogudaki teror destekcisi halk hallerine sukretsinler...iste burasi bati baylar bayanlar..birde doguya ne kadar yatirim yapildigina bakin...onuda gectik adamlar para vermezler..su resimdeki garibanlar verir elektrik parasi ...elektril kesilincede trafoya saldirirlar...teksasmi kardesim burasi..nankor olmamak lazim.. 23 4 Yanıtla
  • mileyhili: bunların yataklık hali kalmamışki zaten 11 3 Yanıtla
    Ahum: Ay ilah çok güldüm sen var ol ;))yani nedenir ki ya varsa olamaz mı 2 0

Advertisement