Şampiyon Sporcu Uyuşturucunun Kararttığı Hayatını Yeniden Kazanmak İstiyor - Son Dakika
Güncel

Şampiyon Sporcu Uyuşturucunun Kararttığı Hayatını Yeniden Kazanmak İstiyor

Şampiyon Sporcu Uyuşturucunun Kararttığı Hayatını Yeniden Kazanmak İstiyor

Türkiye’de girdiği çeşitli müsabakalardan derecelerle ayrılan ve tekvando şampiyonu olan Hüseyin Y., hayatını karartan uyuşturucuya savaş açtı.

20.11.2014 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de girdiği çeşitli müsabakalardan derecelerle ayrılan ve tekvando şampiyonu olan Hüseyin Y., hayatını karartan uyuşturucuya savaş açtı. Tekmeleri ile uyuşturucuyu nakavt etmek isteyen Hüseyin Y.'nin hedefi yeniden Türkiye şampiyonu olmak.

Uyuşturucu gençlerin hayatlarını hızla karartmaya devam ederken, bazı yaşam hikayeleri yürekleri burkuyor. Bunlardan biri de Hüseyin Y. Eski Türkiye tekvando şampiyonu Hüseyin, 15 yaşına kadar rakiplerinin korkulu rüyasıydı. Girdiği her müsabakadan derecelerle ayrıldı ve her geçen gün başarılarına başarı ekledi. Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonu, Yıldızlar Türkiye 2'ncisi ve 3'üncüsü, Gençler Türkiye 2'ncisi gibi başarılı dereceler elde eden Hüseyin Y., katıldığı Avrupa Şampiyonası seçmelerinde ise 3'üncü oldu. Ancak Hüseyin'in tekvandodaki bu yükselişi uyuşturucuya bulaşması ile sona erdi. Çevresinden etkilenerek, uyuşturucu kullanmaya başlayan Hüseyin, sporu da bıraktı. Hüseyin, hatasını yaklaşık 14 yıl sonra fark etti ancak henüz vakit geçmemişti. Yeniden kolları sıvayan Hüseyin, uyuşturucuya karşı mücadele başlatan Yeni Güneydoğu Gençlik ve Spor Kulübü ile tanıştı. Kulüp Başkanı Cevdet Nasıranlı ve tekvando antrenörü Hacı Özbilek'in el uzattığı Hüseyin, bir taraftan uyuşturucudan kurtulmak için mücadele ederken, diğer taraftan yeniden Türkiye şampiyonu olmayı hedefliyor. Şimdi 29 yaşında olan ve zamanın büyük bir kısmını antrenman yaparak geçiren Hüseyin, tekmelerini uyuşturucuya sallıyor.

"HAYATA YENİDEN BAŞLADIM"

Geçmişe baktığında tekvandoda bir sürü başarı elde ettiğini belirten Hüseyin, hem arkadaş ortamı hem de çevresinin etkisiyle uyuşturucuya başlanarak, bağımlılık derecesine kadar geldiğini ifade etti. Ancak bir ay önce Yeni Güneydoğu Gençlik ve Spor Kulübü ile tanıştığını anlatan Hüseyin, "Bir ay önce hayata yeniden başladım. Değişmeye ve eski günlerime dönmeye karar verdim. Önüme bir hedef koydum. Günde 5-6 saat çalışıyorum. Hem yeniden Türkiye şampiyonu olmak, hem de milli takıma seçilmek istiyorum" dedi.

"ŞAMPİYON OLARAK ANILMAK İSTİYORUM"

Uyuşturucuya bulaşan gençlere rehberlik etmek ve onlara yol göstermek istediğini de vurgulayan Hüseyin Y., "Bir başkasının benim düştüğü hataya düşmemesi için elimden geleni yapacağım. Artık çevremde yeniden şampiyon olarak anılmak istiyorum. Hem Diyarbakır'ı hem de kulübü başarı ile temsil etmek istiyorum. Gençlere ve çocuklara tavsiyem, ben uzun süre kendimden tiksindim, kendilerini bu illetten uzak tutsunlar" diye konuştu.

"HÜSEYİN SADECE BİR ÖRNEK"

Gençleri uyuşturucudan kurtarmak için hem İçişleri hem de Gençlik ve Spor Bakanlığı'na iki ayrı önemli proje sunan ve uyuşturucuya karşı yoğun bir mücadele gösteren Yeni Güneydoğu Gençlik ve Spor Kulübü'nün Başkanı Cevdet Nasıranlı ise, Hüseyin'in sadece bir örnek olduğunu ve binlerce başarılı gencin uyuşturucu ile hayatını kararttığını vurguladı. Hüseyin, uyuşturucuya bulaşması ile birlikte bütün hayatının nasıl altüst olduğunu anlattığına dikkat çeken Nasıranlı, "Tabii bu işin bir yüzü. Bu kardeşimiz gibi binlerce çocuk ve genç var. Biz yaptığımız projelerle bu gençleri uyuşturucu illetinden kurtarmak için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz" dedi.

"BULAŞMA NEDENLERİ ORTADAN KALDIRILMALI"

Sadece sportif faaliyetler ile gençleri ve çocukları uyuşturucudan uzak tutmanın mümkün olmadığına dikkat çeken Nasıranlı, daha önce kapsamlı bir rapor hazırlayıp, bunu dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcıları ve bakanlıklara sunduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Raporda da gençlerin ve çocukların uyuşturucudan nasıl uzak tutacağına ilişkin araştırmalarımızın sonuçlarına yer vermiştik. Spor bu işin sadece bir ayağını oluşturuyor. Bu işin bir de alt yapısı var. Örneğin Türkiye'de çok sayıda derece elde etmiş bu kardeşimizin bulaşma nedenlerinden biri arkadaş ortamı ve hayatındaki boşluklar. Bunlar ortadan kaldırılmalı".

"SPORCULARA İMKANLAR SAĞLANMALI"

Ayrıca başarı elde eden sporculara hayatlarını idame ettirebilecekleri miktarda ücret ödenmesi gerektiğine işaret eden Nasıranlı, "Futbol ve basketbol dışında diğer branşlarda sporcular ne kadar da başarılı sonuçlar elde etseler hayatlarını idame ettirebilecekleri geliri elde edemiyorlar. Hüseyin kardeşimiz belki hayatını idame ettirebileceği kadar bir gelir elde etseydi bu illete bulaşmayacaktı ve spora devam edecekti. Bu insanlara imkanlar sağlanmalı. Devletin bu konuda bir politikası olmalı" diye konuştu.

"UYUŞTURUCUYU NAKAVT ETMEYİ HEDEFLİYORUZ"

4 yıldır kadim ve değerli Diyarbakır'ın uyuşturucuya bulaşmış binlerce çocuğunu ve gencini "nasıl kurtarabiliriz?" diye kafa yorduklarını anlatan Nasıranlı, "Bazı başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Birçok okulda ve spor salonlarında ciddi faaliyetler yürütüyoruz. Kısıtlı imkanlarla ve projelerle başarı elde etmeye çalışıyoruz. Biz de Hüseyin gibi uyuşturucu nakavt etmeyi hedefliyoruz. Bütün gençlerimizin de bu hedef doğrultusunda hareket etmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şampiyon Sporcu Uyuşturucunun Kararttığı Hayatını Yeniden Kazanmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement