Şehit Kızından Ağlatan Hediye - Son Dakika
Güncel

Şehit Kızından Ağlatan Hediye

Şehit Kızından Ağlatan Hediye

KTC Şehit Aileleri Ve Malül Gaziler Derneği Genel Başkanı Ertan Ersan, Van'da şehidin kızı Batın Bezik'in hediye ettiği şiiri okuyunca gözyaşlarını tutamadı.

30.08.2014 09:20  Güncelleme: 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da, bölücü terör örgütü PKK'nın kurduğu pusu sonucu 2004 yılında şehit olan kıdemli uzman çavuş Ali Bezik'in ailesini ziyaret eden KKTC Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Genel Başkanı Ertan Ersan, şehidin kızı Batın Bezik'in hediye ettiği şiiri okuyunca gözyaşlarını tutamadı.

Genel Başkan Ersan, Türkiye Harp Malül Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanlığı'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle ilan edilen şeref günlerinin şeref davetlisi olarak Adana'ya geldi. Adana'da bir takım ziyaretlerde bulunan Ersan, son olarak Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca mevkiinde 28 Haziran 2004 tarihinde bölücü terör örgütü PKK tarafından kurulan mayınlı pusunun ardından açılan çapraz ateş sonucu boynu ve kalbinden vurularak şehit olan Kıdemli Uzman Çavuş Ali Bezik'in (34) eşi Nilgün Bezik, 12 yaşındaki oğlu Berker Bezik ve 18 yaşındaki kızı Batın Bezik'i ziyaret etti.

ERSAN, ŞEHİT EŞİNE ALTIN KAPLAMA MADALYA HEDİYE ETTİ

Ersan, şehit yakınlarının kutsal emanet olduğunu belirterek, KKTC'li ve savaş dönemlerini yaşayan biri olarak kendilerinin de çok sayıda şehit ve şehit yakını olduğunu söyledi. Bu nedenle Ersan, Adana ziyareti sırasında bir şehit ailesini ziyaret ederek onları onurlandırmak için altın kaplama madalya hediye etmek istediklerini kaydetti. Ersan daha sonra şehidin eşi Nilgün Bezik'e madalyayı taktı.

ŞEHİT KIZININ BABASININ FOTOĞRAFI OLAN ÇERÇEVELİ ŞİİRİ ERSAN'I AĞLATTI

Annesine Ersan'ın madalya takması üzerine 18 yaşındaki şehidin kızı Batın Bezik babasının müzesinden 5. sınıftayken yazmış olduğu ve birincilik ödülü aldığı şiiri çıkartıp başkana hediye etti. Ersan, şehit kızından yazmış olduğu şiiri babasının fotoğrafıyla birlikte alınca gözyaşlarını tutamadı. Ersan'ı şehidin kızı teselli etmeye çalıştı. Ersan, gözyaşlarına boğularak ayakta güçlükle dururken, bir kanepeye oturarak konuşamadı.

"BABAMLA PAYLAŞAMADIĞIM DUYGULARIMI DİZELERE DÖKTÜM"

Şehidin kızı Bezik, babasıyla paylaşamadığı duyguları dizelere döktüğünü belirterek, "Verdiğim hediyeyi ben 5. sınıfta babama şiir yazmıştım. Ben hep duygularımı şiire döküyordum. Her şey içimde kalıyordu mutluluğumu, hüznümü paylaşacağım bir babam yoktu. Mesela karnemi aldığımda götürebileceğim bir babam yoktu. O şiir de onlardan biriydi bir gün bir yarışmaya girdim ve birinci oldum. Benim için anlamı çok büyük. Çünkü ilk derece aldığım şiirdi. Kendilerini çok sevdim, bir de buraya kadar gelmişler bizi ziyaret etmeye bizden küçük bir hatıra kalsın istedim" dedi.

KONUŞURKEN HIÇKIRIKLARA BOĞULDU

Genel Başkan Ersan biraz kendine geldikten sonra konuşarak her gittiği yerde şehit çocuklarının kendisine şiir verdiğini ifade ederek, "İngiltere'nin Londra şehrinde geçtiğimiz yıllarda şehit çocuklarıyla yakınlarla birlikte olmak için gittim. Bu sırada orada 54 yaşındaki bir şehit kızı bana bir mektup içinde şiir verdi ve 'bunu şimdi açma sonra aç' dedi. Ben de eve gittiğimde mektubu açıp şiiri okuduğumda çok etkilendim, beni o şiir çok bozmuştu. Şimdi Türkiye'de Adana'da bir şehit ailesinin evini ziyaret ettim. Burada beklemezdim bu kadar küçük yaşta şehit çocukları olsun. Burada şehit kızı bana İngiltere'deki şiir gibi aynı şekilde, hatta daha tesirli kendisinin yazmış oluğu şiiri resmiyle beraber çerçevesiyle birlikte bana teslim etmesi beni inanın ki aşırı duygulandırdı. Her gittiğim yerde bu şekilde bana şehit çocuklarımız şiir verirlerse nasıl dayanacağım" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Bu arada evde bulunan herkes ağladı.

Kendini güçlükle toparlayan Ersan, "KKTC'ye gittiğim zaman onun şiiri derneğimizde en güzel yere koyacağım. Şehit kızımızın oğlumuzun annelerini hiç unutmayacağım. Artık bana çok zor geliyor bu tür şeyler" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Kızından Ağlatan Hediye - Son Dakika

  • Balıkesir'de Ramazan Bayramı denetimlerinde 3 milyon TL ceza kesildi
    14:18 Balıkesir'de Ramazan Bayramı denetimlerinde 3 milyon TL ceza kesildi

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Ramazan Bayramı tatili dahil olmak üzere son bir haftada gerçekleştirdiği denetimlerde 417 aranan şahıs ve 925 araç sürücüsüne toplamda 3 milyon 232 bin TL para cezası kesti. Ayrıca, yapılan denetimlerde çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan 417 şahıs yakalandı.

  • Karacabey'de çalınan motosiklet, İnegöl'de yakalandı
    14:14 Karacabey'de çalınan motosiklet, İnegöl'de yakalandı

    Bursa'nın Karacabey ilçesinde yaşanan motosiklet hırsızlığı olayında şüpheli, Jandarma Suç Araştırma Timi tarafından İnegöl'de yakalandı. Çalınan motosiklet sahibine teslim edildi. Şüphelinin daha önce de 7 suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

  • Eskişehir'de Okul Çevrelerinde Denetim: 4 Servis Aracına Cezai İşlem Uygulandı, 2 Çocuk Teslim Edildi
    14:14 Eskişehir'de Okul Çevrelerinde Denetim: 4 Servis Aracına Cezai İşlem Uygulandı, 2 Çocuk Teslim Edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetim uygulamasında okul çevrelerinde 4 servis aracına toplamda 15 bin 563 TL cezai işlem uygulandı. Ayrıca, trafik ışıklarında dilendiği belirlenen 2 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Adana'da Gölete Düşen Genç Hala Bulunamadı
    14:14 Adana'da Gölete Düşen Genç Hala Bulunamadı

    Adana'nın Kozan ilçesinde 6 gün önce gölete düşen genç hala bulunamadı. Ankara'dan Ramazan Bayramı tatili için ailesinin yanına gelen Oktay Sarıtiken (35), balık tutarken gölete düşerek kayboldu. Arama çalışmaları 6. gününde devam ediyor.


Advertisement