Şehit Madenci Aileleri İçini Döktü - Son Dakika
Güncel

Şehit Madenci Aileleri İçini Döktü

Şehit Madenci Aileleri İçini Döktü

Balıkesir’in Savaştepe ilçesinde bulunan Madenciler Derneği’nde bir araya gelen şehit madenci aileleri, AK Parti’li yöneticilere içini döktü.

20.04.2015 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde bulunan Madenciler Derneği'nde bir araya gelen şehit madenci aileleri, AK Parti'li yöneticilere içini döktü.

Soma'da yaşanan maden kazasıyla ilgili dava Manisa'nın Akhisar ilçesinde görülüyor. Davaya hafta sonu verilen arada, şehit madenci yakınları, AK Partili yöneticilerle bir araya geldi. AK Parti'li Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek ve AK Parti İlçe Başkanı Ali Toprak, Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde bulunan Madenciler Derneği'nde bir araya gelen şehit madenci ailelerini ziyaret etti. Madenci ailelerinin sözleri duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

MADENCİ YAKINLARI MÜHENDİS MEHMET EFE'YE SAHİP ÇIKTI

Dernek Başkanı Zeki Özer, "Soma'da bulunan derneği biliyoruz. Kendilerine gittik. DİSK'in bürosu. Kendileri madenciler heykelinin önüne karanfil konulacağını, oradan da hükümet binasının önüne yürüneceğini söylediler. Ayrıca işçilere tişört giydirilip, slogan atılarak mahkeme salonuna gideceklerin söylediler. Biz davamızı, haklarımızı almaya gidiyoruz. Taşkınlık yapmaya, bazılarına alet olmaya gerek yok" şeklinde konuştu.

Özer, "Karbonmonoksit oranı 50 PP'nin üzerine çıktıysa orada çalışılamaz. O sahanın boşaltılması lazım. Boşaltılmadı ise orada görev yapan vardiya mühendisi, vardiya teknikeri tamamen sorumludur. Efe arkadaşımızın 3 vardiya mühendisi olduğu için suçu onun üzerine yıkmak istiyorlar. Tamam 3 vardiya mühendisidir. Gündüz vardiyası bittiği anda paşa vardiyasındaki mühendis arkadaşına devreder. Daha sonra da 12-8 vardiyasındaki arkadaşlar sorumludur. Bunların da altında teknikerler vardır. O gün orada kim varsa bu olayın failleri tamamen onlardır. Demek ki burada çalışan arkadaşlara yetki verilmemiş yada yetkisi kısıtlanmış" dedi.

Olay gününü anlatan Zeki Özer, "Biz olay yerine vardık o gün. Duman zaten yukarıdan sarmış. O anda vantilatör de olmadığını hatta vantilatörlerin İmbad A.Ş.'den geldiğini gördük. Bazı gaz maskelerinin de geldiğini gördük. O anda o işletmenin malzeme yönünden de eksik olduğu söylenebilir" ifadelerini kullandı.

Eşi Sedat Toprak'ı madende kaybeden Firdevs Toprak ise asıl suçluların dışarıda olduğunu söyledi. Toprak, "Suçlular sadece orada değil, dışarıdaki suçluların da yargılanmasını istiyoruz. Onlar yargılanmazsa mahkeme çok uzun sürebilir. Bütün herkes mühendis Mehmet Efe yapıyordu diyor. Her şey Efe'nin üzerine kalıyor. Efe ölmeseydi ne olacaktı bilmiyoruz" dedi.

ŞEHİT MADENCİNİN BABASI KONUŞTU

Madende hayatını kaybeden Mahmut Akbulut'un babası Şerafettin Akbulut, madende hiç yangın çıkmamış gibi davranıldığını söyledi. Akbulut, "Ateş yanmayan yerden duman çıkar mı? Bu soruyu şirket yöneticilerine, idarecilere, tutuklulara soruyorum. Ateş yanmayan yerden duman çıkar mı? Hakim soruyor, duman ne şekildeydi? Gri ve siyahtı. Ben yürüdüm gittim, 10-15 metre gittim, burnumun dibini görmedim. U panosuna vardın mı diyorlar, vardım diyor. Sen burnunun ucunu görmüyordun. Yangın yok arkadaşlar. Yangını gören yok. Demek ki bizim çocuklar, torbalarına yemek yerine zehirli dumanı koydu, saldı arkadaşlar" diye konuştu.

AK PARTİ'Lİ BAŞKANDAN SÖZ

Şehit madenci yakınları, Belediye Başkanı Turhan Şimşek'in ve AK Parti İlçe Başkanı Ali Toprak'ın kendilerine destek olmalarını, gerekirse davaları takip etmek için gelmelerini istedi. Kendisi de madenden emekli olan Toprak, "Bu konuda şüpheniz olmasın. Bir madencinin ne kadar toz yuttuğunu, sağlığından neler verdiğini anlayan bir kişiyim. Ben gönülden sizin dertlerinize ortak olan birisiyim. 24 saat kapımız, telefonumuz sizlere açık. Siyaset bir tarafa, biz gönül olarak elimizde bir güç varsa, bu gücü sizlere harcamaya her zaman hazırız" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Madenci Aileleri İçini Döktü - Son Dakika


Advertisement