Seyitgazi'te Görülmemiş Yıkım - Son Dakika
Güncel

Seyitgazi'te Görülmemiş Yıkım

Seyitgazi\'te Görülmemiş Yıkım

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesindeki ormanlık alanlardaki yüzlerce çam ağacı, önceki günlerde yaşanan kuvvetli lodosun etkisiyle büyük zarar gördüğü, çok sayıda karaçamın kökünden söküldüğü ortaya çıktı.

05.02.2015 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesindeki ormanlık alanlardaki yüzlerce çam ağacı, önceki günlerde yaşanan kuvvetli lodosun etkisiyle büyük zarar gördüğü, çok sayıda karaçamın kökünden söküldüğü ortaya çıktı.

Büyükyayla köyü Kösmen mevkiindeki karaçamların bazılarının dalları kırılırken, bazıları da kuvvetli lodosun etkisiyle köklerinden sökülerek devrildi. Büyükyayla Muhtarı Hüsamettin Kenar; sert esen ve uzun süre devam eden lodos yüzünden ormanlık alanda çok zayiat yaşandığını anlattı. Bu yaşa kadar böyle bir orman yıkıntısı görmediğini, lodosun sebep olduğu zayiata çok üzüldüklerini belirten Kenar, "Geniş ormanlık bölgede sizim gördüklerimiz bu kadar ve yüzlerce ağaç zarar görmüş. Gerisinde ne kadar zarar var bilemiyorum. Tam incelenirse belki felaket daha da büyüktür. Lodos estiği zaman halk sokağa çıkamadı, evlerin çatılarındaki kiremitler, su ısıtıcıları devrildi, kapılar kırıldı. Köyümüze 2 gün elektrik verilmedi" dedi.

BÖYLE BİR YIKIM GÖRÜLMEDİ

Köy sakinlerinden Nevzat Yılmaz ve Muzaffer Yılmaz ise, yaşanan lodosun birçok vatandaşı maddi zarara sürüklediğini, yıllardır böyle bir afet görmediklerini anlattılar. Şaban Çakmak ise; "Lodos yüzünden bizlerin de zararı büyük, maddi hasarlarımız var. Ancak ormandaki felakete çok üzüldük. Kar yağışı bölgede çok oldu. Havaların don gitmesi ve sonrasında şiddetli lodosun esmesiyle buradaki toprak yumuşadı ve bu yüzden çam ağaçları devrildi. Ben Büyükyayla Orman İşletme Şefliği'nden izinli kesim yapmaktayım. Bu zamana kadar böyle bir yıkım, böyle bir felaket görmedim"dedi.

BÖLGEDE CİDDİ HASAR VAR

Büyükyayla Orman İşletme Şefi Harun Akyürek ise, bölgede ciddi bir hasar olduğunu, devrilen ağaçların zayi olmayacağını belirtti. Akyürek, gerekli araştırmalardan sonra bölgenin temizlenerek ekonomiye kazandırılacağı bilgisini verdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Seyitgazi'te Görülmemiş Yıkım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Gökhan : Sökülen ağaçların yerine yenisini dikelim 1 0 Yanıtla

Advertisement