Sur'dan Göç Eden Aile, Yeni Yıla Buruk Girdi - Son Dakika
Güncel

Sur'dan Göç Eden Aile, Yeni Yıla Buruk Girdi

Sur\'dan Göç Eden Aile, Yeni Yıla Buruk Girdi

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde devam eden çatışmalardan kaçan Onur ailesi, kentin öteki ucunda bulunan maddi durumu yetersiz vatandaşların yararlandığı sosyal konutlara sığındı.

01.01.2016 00:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden çatışmalardan kaçan Onur ailesi, kentin öteki ucunda bulunan maddi durumu yetersiz vatandaşların yararlandığı sosyal konutlara sığındı. 3 ayrı evde toplam 18 kişi kalan Onur ailesinin yeni yıldan tek istekleri, barış ortamında eski yaşantılarına geri dönmek.

Diyarbakırlı Onur ailesi, yaklaşık 40 gün önce çatışmaların yeni başladığı Sur ilçesinden göç etmeye karar verdi. Sokağa çıkma yasaklarının başlaması ile birlikte evlerindeki eşyaları da bırakan Onur ailesi, kentin bir diğer ucu olan Ergani yolundaki maddi durumu yetersiz olanların yararlandığı sosyal konutlara yerleşti. 42 yıllık yaşantılarını geride bırakarak yeni bir hayata alışmaya çalışan Onur ailesi, şiddetli soğuğun etkisini gösterdiği yılın son gününde, çatışmalı ortamın sona ermesini bekliyor.

42 YILLIK SUR YAŞANTISINI ÇATIŞMALAR DEĞİŞTİRDİ

Ömrünün hemen bütün zamanını Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde geçiren Onur ailesinin en yaşlı bireyi Abdullah Onur, çatışmalı ortamdan kaçarak sosyal konutlara sığındıklarını söyledi. Eski yaşantısını çok özlediğini belirten Abdullah Onur, Sur'daki evlerinden hiçbir şey almadıklarını şu an oturdukları evdeki eşyaların hepsini de yakınları veya komşularının verdiğini ifade etti. Evin giderinin çok olduğunu aktaran Abdullah Onur, yetkililerin kendilerine yardım etmelerini istedi. Abdullah Onur'un yeni yıldan isteği ise, 42 yıl boyunca kopamadığı, çatışmalar nedeniyle ayrı kaldığı Sur ilçesindeki olayların bir an önce sona ererek, eski yaşantısına geri dönmek.

"YENİ YILDA EVİMİZE DÖNMEK İSTİYORUM"

Evin en küçüklerinden, Abdullah Onur'un 10 yaşındaki torunu Yusuf Onur ise, Sur'daki olaylardan dolayı evlerinden ayrılmak zorunda kaldıklarını kaydetti. Çatışmalar olmadan önce evlerinde çok mutlu olduğunu belirten Yusuf Onur, "Burada hiç mutlu değilim. Okulumu, arkadaşlarımı, eski öğretmenlerimi özlüyorum. Olayların bir an önce sona ermesini istiyorum. Ben de yeni yılda arkadaşlarımla girmeyi çok isterdim. Yeni yıldan güzel şeyler istiyorum, barışı istiyorum, savaşın bitmesini istiyorum. Evimize dönmek istiyorum" dedi.

"YENİ YILA MUTSUZ GİRİYORUZ"

Evin gelini Zabite Onur da, eski evlerinden hiçbir şey alamadan çıktıklarını belirterek, zor şartlar altında sosyal konutlara sığındıklarını söyledi. Zabite Onur, "İki çocuğum okuyor, biri okuldan ayrılmak zorunda kaldı. Elektrik, su, kira bizi çok zorluyor. Sur'daki evimizden çıkarken, yanımıza bir şey almadık. Çok uzun süre Sur'da yaşadık, yaklaşık 40 gündür de buradayız. Bütün eşyalarımızı eski evimizde bırakıp çıktık. Komşularımız yakınlarımız bize yardım etti. Yeni yıldan beklentimiz, evimize tekrar geri dönmek, barış ve huzurdur. Yeni yıla mutsuz giriyoruz, biz sanki hapisteyiz, sıkıntı içerisindeyiz, aklımız evimizde, Sur'da" diye konuştu.

YENİ OKULUNDA KONTENJAN OLMADIĞI İÇİN ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Zabite Onur'un oğlu 15 yaşındaki Mehmet Emin Onur ise, Sur ilçesinde gittiği okuldan ayrılarak, yeni evlerinin yakınındaki bir okulda eğitim görmek için ailesi ile başvuruda bulundu. Okulda kontenjan olmadığını öğrenince dünyası yıkılan küçük Onur, bu süre zarfında boşta gezmemek ve ailesine yardımcı olmak için çalışmaya başladı. Mehmet Emin Onur, "Melikahmet Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne gidiyordum Sur ilçesinde. Orada çatışmalar çıktığı için buraya geldik. Burada başka bir okula kayıt yaptırmak istedim, kontenjan dolu olduğu için okula gidemedim, ben de boş durmamak ve babama yardım etmek için çalışmaya başladım. Yeni yıla mutsuz giriyoruz, barış olmasını bekliyoruz. Barış olsun da bir an önce evimize dönelim" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sur'dan Göç Eden Aile, Yeni Yıla Buruk Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da Jandarma Ekipleri Bilgilendirme Faaliyeti Gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da Jandarma Ekipleri Bilgilendirme Faaliyeti Gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri tarafından yapılan bilgilendirme faaliyetleri kapsamında, kadınlara KADES uygulaması hakkında bilgi verildi ve uygulamanın indirilmesi sağlandı. Ayrıca, vatandaşlara hayvanları koruma kanunu ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapılarak, uygulamanın indirilmesi teşvik edildi. Çayırlı ilçesinde ise bir okul ziyaret edilerek öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgi verildi ve broşürler dağıtıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement