Suriye Sınırında Öğretmen Olmak - Son Dakika
Güncel

Suriye Sınırında Öğretmen Olmak

Suriye Sınırında Öğretmen Olmak

Suriye’nin sınır komşusu olan Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde görev yapan öğretmenler, 2 yıl boyunca sınırın sıfır noktasında patlayan bomba ve kurşunların gölgesinde eğitim verirken, süreçte üçüncü Öğretmenler Günü’nü kutlamanın mutluluğunu yaşıyor.

23.11.2015 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin sınır komşusu olan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde görev yapan öğretmenler, 2 yıl boyunca sınırın sıfır noktasında patlayan bomba ve kurşunların gölgesinde eğitim verirken, süreçte üçüncü Öğretmenler Günü'nü kutlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Suriye'de yaşanan iç savaşın Ceylanpınar ilçesinin sınır komşusu olan Suriye'nin Rasulayn kentine sıçraması neticesinde, PYD ve El Nusra arasında yaşanan çatışmalardan seken mermi ve roketler nedeniyle Ceylanpınar ilçesinde 5 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştı. Yoğunlaşan çatışmalarda mermiler bir çok eve ve iş yerlerine isabet etmiş, olayda maddi hasarlar meydana gelmiş ve ilçe genelinde bulunan okullar tatil edilmişti. 2012 ve 2013 yıllarında Rasulayn ilçesinde görülen savaş durumu Ceylanpınar ilçesinde birçok olumsuzlukları da beraberinde getirmişti.

Savaş döneminde Ceylan ilköğretim okulunda görev yapan öğretmen Serpil Coşkuner, savaşa en yakın tanıklarından olmuştu. Çoşkuner, bir çok kişinin gitmeye korktuğu sınırın sıfır noktasında, patlayan bomba ve kurşunların gölgesinde gerçekleştirdi. Zaman zaman sınırı aşan mermi ve bombalara rağmen mesleğin bilinciyle çocukların eğitimini aksatmayan Coşkuner, "2008 yılında Ceylan İlköğretim okulunda görev yapmaktayım. 2012 yılında Rasulayn'da yaşanan savaştan etkilendik. Okulumuz günlerce tatil edildi. Öğrencilerimiz sıkıntılar yaşadı. Bizlerde korku içinde yaşıyorduk. İlçeye sürekli kurşunlar ve bombalar düşüyordu. Öğrencilerimizin o dönemlerde bu korkuyu üzerilerinden atabilmek için elimizden geleni yaptık. Çatışmalar 1 yıl sürdü. Sonra bir daha çatışma olmayınca oldukça rahatladık. Ben ve meslektaşlarım savaş esnasında buradan gitmeyi düşünmedik. Çocuklar bize emanet edilmişti. Görevimizde öğretmenlik olunca çocuklar için burada olmamız gerektiğini düşündük" dedi.

Üçüncü öğretmenler gününü de sessiz sedasız kutladıklarını belirten Coşkuner, tüm meslektaşlarının 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü de kutladı.

Öğrenciler ise zor zamanlarda bile öğretmenlerinin kendilerini yalnız bırakmadığını belirterek, kendileri için öğretmenlerin daha büyük bir anlam taşıdığını ifade etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriye Sınırında Öğretmen Olmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Batman'ın İkiköprü beldesi lale motifli aydınlatmalarla ışıklandırıldı
    13:09 Batman'ın İkiköprü beldesi lale motifli aydınlatmalarla ışıklandırıldı

    Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü beldesinde, belediye tarafından yapılan çalışmalar sonucunda caddeler lale motifli aydınlatmalarla ışıklandırıldı. Beşiri Kaymakamı ve İkiköprü Belde Belediye Başkan vekili Muhammed Yılmaz, yapılan çalışmaların beldeye büyük bir değişim getirdiğini ve İkiköprü'yü mutlu insanların yaşadığı bir belde haline getirmek için çalıştıklarını belirtti.

  • Ardahan'da Bahar Mevsiminde Yağan Kar Erimedi
    13:07 Ardahan'da Bahar Mevsiminde Yağan Kar Erimedi

    Ardahan'da bahar mevsiminde yağan kar, havaların soğuk seyretmesi nedeniyle erimedi. Kentte ilkbahar mevsiminin ilk ayı olan mart ayı boyunca yoğun kar etkili oldu. Hava sıcaklığının gece sıfırın altında seyrettiği şehir, beyaz örtüyle kaplı bulunuyor. Mart ayının son günlerinde de soğuk seyreden hava nedeniyle il merkezindeki kar erimedi. Karla kaplı Ardahan Üniversitesi kampüsünde ise 'kara kış'ı aratmayan manzaralar oluştu.

  • Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan İstanbul'da, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Manisa'da oy kullanacak
    13:07 Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan İstanbul'da, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Manisa'da oy kullanacak

    31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan İstanbul'da, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de memleketi Manisa'da ilk kez Genel Başkan olarak oy kullanacak. Ankara'da 8, İstanbul'da Erdoğan dışında 2 siyasi parti lideri sandığa gidecek.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk İlçe Terminali'ni Ziyaret Etti
    13:07 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk İlçe Terminali'ni Ziyaret Etti

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk İlçe Terminali'nin Mayıs ayında açılacağını belirterek, yeni terminalin Selçuk'a turizm pastasından aldığı payı büyüteceğini söyledi.

  • Düzce'de Seçim Güvenliği ve Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi
    13:04 Düzce'de Seçim Güvenliği ve Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

    31 Mart Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi için Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'nde 'Seçim Güvenliği ve Koordinasyon Toplantısı' düzenlendi. İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder'in yanı sıra müdür yardımcıları ve sıralı amirlerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda seçim güvenliği ve seçim tedbirleri konuları ele alındı. Toplantıda, seçim günü oy verme ve oyların sayımları süreçlerinde emniyet ve asayişin sağlanması için alınan tedbirler görüşüldü ve istişareler yapıldı.

  • Denizli'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için sandık ve seçmen dağılımı belli oldu
    13:04 Denizli'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için sandık ve seçmen dağılımı belli oldu

    Denizli'de yapılacak olan 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde kurulacak 2 bin 632 sandıkta 800 bin 548 seçmen tercihini yapacak. İlçelere göre açıklanan rakamlara göre, toplamda 2 bin 631 sandıkta 800 bin 548 vatandaş oy kullanacak.

  • Fatih'te dehşet anları kamerada: Alacak verecek tartışmasında arkadaşını defalarca bıçakladı
    13:03 Fatih'te dehşet anları kamerada: Alacak verecek tartışmasında arkadaşını defalarca bıçakladı

    Fatih'te iki arkadaş arasında alacak verecek meselesi nedeniyle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sırasında saldırgan, arkadaşını defalarca bıçakladı. Yaralı hastaneye kaldırılırken, olayın güvenlik kamerasına yansıyan anları dehşet vericiydi.

  • Murat Kurum: İstanbul'un geleceği için karar vereceğiz
    13:03 Murat Kurum: İstanbul'un geleceği için karar vereceğiz

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da deprem çilesinin bitmesi ve trafik sorununun gündemden kalkması için karar vereceklerini söyledi. Kurum, inanç özgürlüğüne sahip çıkacaklarını ve belediyecilik hizmetlerinden herkesin eşit ve adil yararlanmasını sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca, depreme hazır bir İstanbul için çalışacaklarını vurguladı.

  • Bursa'da villada yangın ve patlama: 1 ölü, 1 ağır yaralı
    13:03 Bursa'da villada yangın ve patlama: 1 ölü, 1 ağır yaralı

    Bursa'da Uludağ'ın eteklerindeki İnkaya Mahallesi'nde bir villada yangın ve patlama yaşandı. Bir kişi hayatını kaybederken, villada bahçıvanlık yapan bir kişi ağır yaralandı. Polis ve itfaiye geniş çaplı soruşturma başlattı.

  • Adana'dan Bolu'ya dilenmek için gelen dilenci suçüstü yakalandı
    13:03 Adana'dan Bolu'ya dilenmek için gelen dilenci suçüstü yakalandı

    Adana'dan Bolu'ya dilenmek için gelen ve yaşlı gibi görünmek için kıyafetlerini değiştiren 40 yaşındaki dilenci, zabıta ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Dilenci, 2 saat içinde bin 595 TL topladı.

  • KAYMEK, Develi İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'ndaki öğrencilere hijyen kurallarını anlattı
    13:03 KAYMEK, Develi İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'ndaki öğrencilere hijyen kurallarını anlattı

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren KAYMEK, Develi İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'ndaki öğrencilere hijyen kurallarını anlatmak için Kuaförlük Kursu düzenledi. Kursiyerler öğrencilerin saçlarını kesip, saç bakımı yaparken hijyen kitleri de hediye edildi.


Advertisement