Suriyeli Tornacı İnegöl'de Market Açtı - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Tornacı İnegöl'de Market Açtı

Suriyeli Tornacı İnegöl\'de Market Açtı

Suriye’de yaşanan zulümden kaçarak Bursa’nın İnegöl ilçesine gelen Suriyeli tornacı, market açarak 5 çocuğuna bakıyor.

15.08.2014 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de yaşanan zulümden kaçarak Bursa'nın İnegöl ilçesine gelen Suriyeli tornacı, market açarak 5 çocuğuna bakıyor. Ülkesinde zulüm bitse de İnegöl'de yaşamaya devam edeceğini ifade eden market sahibi, Suriye'den getirdiği gıda ve çeşitli ürünleri İnegöllülerin beğenerek aldığını belirtti.

Kemalpaşa Mahallesi'nde bir ay önce mini market açan Ahmad Usta, 5 ay önce İnegöl'e 5 çocuğu ve eşi ile geldiğini söyleyerek, "Suriye'de iş yerim bombalarla yıkıldı. Ben de ailemi alıp İnegöl'e geldim. 4 ay boyunca iş aradım, kendi mesleğim olan tornacılığı yapmak istedim. Fakat nasip olmadı. Sonunda bir dükkan açmaya karar verdim. Suriye'den getirdiğim ürünlerin olduğu bir mini market açtım. Bir aydan bu yana da bu işi yapıyorum" dedi.

Kahve, Suriye ekmeği, baharat, meşrubat ve konserve ürünlerinin olduğu Suriye markalarını kendi mini marketin satışa sunduğunu anlatan Ahmad Usta, "İnegöllüler alışveriş için geliyor. Ürünlerimizi beğeniyorlar. İş yerinin geliri ile evimin ihtiyaçlarını karşılıyorum. İnegöllü vatandaşların destek olması bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

Suriye vatandaşlarına kucak açtığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dua ve teşekkür eden Ahmad Usta, "Allah ondan razı olsun. Bizlere kucak açtı. Erdoğan, adam gibi adamdır. Suriye'de zulüm bitse bile uzun müddet geri dönmeyi düşünmem" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Tornacı İnegöl'de Market Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement