Süryani Patrik Vekilinden "Çözüm Süreci" Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Süryani Patrik Vekilinden "Çözüm Süreci" Çağrısı

Süryani Patrik Vekilinden "Çözüm Süreci" Çağrısı

Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmede bulunan Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ, “Şehitler ölmez vatan bölünmez. Bölünmeden, şehit vermeden bu cenazeyi ortadan kaldırın.

26.12.2014 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmede bulunan Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ, "Şehitler ölmez vatan bölünmez. Bölünmeden, şehit vermeden bu cenazeyi ortadan kaldırın. Bu gemi batarsa, hepimiz batarız. Gelin bu vapuru batırmayalım" şeklinde konuştu.

HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Noel Kutlamaları kapsamında Beyoğlu'ndaki Süryani Katolik Kilisesi'ni ziyaret etti. Kürkçü, burada Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ ile bir araya geldi. Görüşmede çözüm süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Patrik Vekili Yusuf Sağ, "Bu sorunu çözmek lazım. Şehitler ölmez vatan bölünmez. İnşallah bölünmez" dedi.

"GELİN BU VAPURU BATIRMAYALIM"

Kürkçü'ye, "Bölünmeden, şehit vermeden bu cenazeyi ortadan kaldırın" diyen Sağ, "Paylaşılmayan şey nedir? Sen yüzde yüz haklı olamazsın. Ben de yüzde yüz haklı değilim. İnsanların birbirlerini öldürmekle, birbirlerini ortadan kaldırmakla, yuva yıkmakla, genç kızları dul bırakmakla, masum yavruları öksüz bırakmakla biz bir yere varamayız. Bu vatan hepimizin. Biz bir gemideyiz. Atlantik'in azgın dalgaları ile çarpışmakta olan bir vapurda. Bu gemi batarsa, hepimiz batarız. Gelin bu vapuru batırmayalım" şeklinde konuştu.

"BENİ VATANIMDAN KOVAMAZSINIZ"

"Benim de bu topraklarda yaşama hakkım var" diyen Patrik Vekili Sağ, şunları söyledi: "Ben insanca yaşamak istiyorum. Ben bir Türk vatandaşı nasıl yaşıyorsa, hangi haklardan yararlanıyorsa; ben o hakları istiyorum. Bir milim eksik olmasın, bir milim fazla olmasın. Başka bir şey istemiyorum. Ben askerliğimi yapıyorum. Ben bu vatanımı seviyorum ve Süryani şairin dediği gibi 'Sende doğdum, sende ölmek isterim. Ey vatanım. Eylerim arzu turabında gömülsün bu tenim.' Benim başka bir vatanım yok. Beni vatanımdan kovamazsınız. Bu suç ise kabul ediyorum. Eğer suç değilse gelin kardeşim. Sen bu vatanın nimetlerinden nasıl yararlanıyorsan, bende senin gibi yararlanacağım. Başka bir şey yok. Ben senin orucuna, senin iftarına katıldığım zaman severek katılıyorum. Hayırlara vesile olsun. Milyar defa hayırlı Ramazanlar diyorum. Sende bana hayırlı Noeller de. Ben başka bir şey istemiyorum. Ben seni olduğun gibi kabul ediyorum, sen de beni olduğum gibi kabul et" dedi.

Konuşmasının ardından Patrik Vekili Yusuf Sağ, ziyaretlerinden dolayı Ertuğrul Kürkçü'ye teşekkür etti.

Noel tebriğinin ardından konuşan HDP'li Ertuğrul Kürkçü, Patrik Vekilinin çözüm süreci ile ilgili açıklamalarına değinerek, "Sayın metropolit daha önce kendisiyle yapılan söyleşi dolayısıyla bu süreçle olan düşüncelerini ifade etmiştir. Halkların kardeşliği ve inançların kardeşliği noktasında süreci çok olumlu karşıladığını ve bunun için gerekirse kendisine verilecek her türlü görevi kabul edeceğini söylemiş. Bunu da bizimle paylaştı" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Süryani Patrik Vekilinden 'Çözüm Süreci' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.


Advertisement