Telefoncularda 'Asker' Umudu - Son Dakika
Güncel

Telefoncularda 'Asker' Umudu

Telefoncularda \'Asker\' Umudu

Askeriyede er ve erbaşlara cep telefonlarının serbest bırakılacağı haberi ikinci el telefon satıcılarını umutlandırdı.

16.04.2015 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Askeriyede er ve erbaşlara cep telefonlarının serbest bırakılacağı haberi ikinci el telefon satıcılarını umutlandırdı.

Askerde cep telefonu yasağı, alınan karar gereği kışlada sona eriyor. Yapılan açıklamaya göre, askerde kullanılacak cep telefonları sadece konuşma özelliğine sahip olacak. Mobil internetin yanı sıra kullanılacak cep telefonlarında ses kaydı, radyo, fotoğraf veya video çekme gibi artık günümüzün en çok kullanılan özellikleri yer almayacak.

Belirlenen özelliklere sahip telefonların satıcıları, kararın uygulanmasını bekliyor. Uygulama ile telefon satışlarının artacağını düşünen telefoncular, eski cep telefonlarının yeniden kullanıma başlayacağını söylüyor.

Tekirdağ'da telefonculuk yapan Haydar Liman, uygulamanın satışları olumlu yönde etkileyeceğini düşündüğünü söyledi.

Uygulama ile önümüzdeki günlerde işlerine canlılık geleceğini belirten Liman, "Başka bir deyişle en 'akılsız' telefonlara izin verilecek. Bu da artık yüzüne bakılmayan eski cep telefonlarının yeniden kullanıma başlayacağının habercisi. Askeriyede telefon kullanımının serbest olmasıyla ilgili işlerimiz tabi ki biraz daha artar diye düşünüyoruz. Zaten askerler kaçak da olsa telefonlarını biraz kullanıyordu. Ama şimdi daha rahat kullanacaklar. Satışlarımız olumlu etkileyeceğini düşünüyoruz. Kredi kartlarına gelen taksit sınırlaması bizi etkilememişti. Bu konuda bu uygulamanın yardımcı olacağını düşünüyoruz. İşlerimizin daha iyi olacağını düşünüyoruz. Askerler genelde 2. el ve ufak model telefonlar kullanıyor. Çalınma gibi durumlar yaşamasınlar diye. Bu konuda da ikinci el telefon satışlarının artacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde zaten bunun da etkisini göreceğiz herhalde" dedi.

Uygulamanın aileler açısından yararlı olduğunu belirten Ali Uysal isimli vatandaş, uygulamanın çok güzel olduğunu belirterek, "Askerler ve aileler rahat rahat görüşebilecek. Bizim zamanımızda böyle yoktu. Anca mektupla haberleşiyorduk" ifadelerini kullandı.

Uygulamaya sıcak bakmayan Kemal Yaman, "Benim düşüncem asker nöbet tuttuğu yerde telefonla görüşmesin. Belirli bir bölümde görüşme yerinde görüşülsün. Disiplin altında olan askeriyemizde sınır dışıyla görüşme olur. Ne olur ne olmaz karşıyım yani" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Telefoncularda 'Asker' Umudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement