Teröristlerin Korkulu Rüyası Özel Hareket'a Yoğun Talep - Son Dakika
Güncel

Teröristlerin Korkulu Rüyası Özel Hareket'a Yoğun Talep

15 Temmuz darbe girişimi sonrası özel harekata polis olmak için gelen taleplerde rekor düzeyde artış yaşandı. Müracaat eden 280 bin kişiyi 6 aylık zorlu bir eğitim süreci bekliyor.

10.12.2016 11:50  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Recep Korhan Gürel, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası özel harekata polis olmak için gelen taleplerde rekor düzeyde artışın yaşandığını belirterek, "Bayanlardan, erkeklerden, yaşı ilerlemiş olan vatandaşlarımızdan çok büyük bir talep geldi. Zaten müracaatlar da bize bunu gösteriyor. 280 bin gibi bir rakam, çok büyük bir rakam" dedi.

ÖZEL HAREKAT YENİ PERSONELLER YETİŞTİRİYOR

Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda, 19. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) sınavında başarılı olan özel harekat polis adaylarının eğitimlerine, Ankara'da devam ediliyor.

Teröristlerin Korkulu Rüyası Özel Hareket'a Yoğun Talep

Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı eğitim merkezi, gönüllü olarak bünyesine katılan, "önce vatan" diyerek başta terör olmak üzere birçok tehlike olayda ön plana çıkan, suçluların korkulu rüyası haline gelen özel harekat için yeni personellerini yetiştiriyor.

Teröristlerin Korkulu Rüyası Özel Hareket'a Yoğun Talep

GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

Terör örgütlerinin meskun mahal veya kırsal alanlardaki silahlı eylemlerini engellemek, gerçekleştirilen eylemlerin faillerini etkisiz hale getirmek veya yakalamak, uçak, araç, gemi, metro, tren, bina gibi kapalı alanlarda rehin alınan kişi veya kişileri kurtarmak, yüksek tehdit altında bulunan devlet büyüklerinin güvenliğini sağlamak, sivil havacılığa açık havaalanlarında operasyon gerektiren olaylara müdahale etmek amacıyla yetiştirilen özel harekat polisleri; modern silah, mühimmat, araç ve gereçlerle donatılmış çağımızın çeşitli taktik ve tekniklerini kullanabilecek özel eğitim görmüş personeller ile her geçen gün gücüne güç katmaya devam ediyor.

Teröristlerin Korkulu Rüyası Özel Hareket'a Yoğun Talep

"YAKLAŞIK 280 BİN KİŞİ MÜRACAAT ETTİ"

19. Dönem POMEM eğitimleri sırasında İHA muhabirinin sorularını cevaplayan Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Recep Korhan Gürel, 10 bin özel harekat personelinin alımıyla alakalı 19. Dönem POMEM eğitimlerinin devam etmekte olduğunu belirterek "Polis Akademisi'nin internet üzeriden açtığı başvurular tamamlandı. Yaklaşık 280 bin tane, 18 yaşını bitirmiş, Türk vatandaşı bunlara müracaat ettiler. Önümüzdeki süreçte, 19 Aralık olarak tahmin ediyoruz, spor mülakatları, sağlık kurulu raporları ve daha sonrasında sözlü mülakatlarla süreç başlayacak. Eğitimleri de inşallah 2017'nin ilk aylarında Türkiye'nin değişik illerinde Polis Akademisi'nin belirleyeceği okullarda, eğitici kadrosunu biz vereceğiz, bu şekilde eğitimlere başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Teröristlerin Korkulu Rüyası Özel Hareket'a Yoğun Talep

"EĞİTİMLERİ OPERASYONEL OLARAK SAHAYA YANSITACAK ŞEKİLDE VERECEĞİZ"

Eğitimler hakkında kendilerine çok soru geldiğini ifade eden Gürel, "Eğitim için gelecek olan arkadaşların bunları düşünmelerine gerek yok. Biz gereken bütün eğitimleri, eğitim bittikten sonra Operasyonel olarak sahaya yansıtacak şekilde, 1. bölge iller dediğimiz Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki en sıcak bölgelerde rahatlıkla çalışabilecek şekilde eğitimlerimizi arkadaşlarımıza vereceğiz. Tabi bu eğitimleri alan arkadaşlar bizimle birlikte çalışmaya başlayacaklar, diğer arkadaşlar da eğer eğitimlerde yetersiz görülürlerse bir şekilde ilişikleri kesilip normal hayatlarına devam edecekler" şeklinde konuştu.

Teröristlerin Korkulu Rüyası Özel Hareket'a Yoğun Talep

6 AYLIK EĞİTİM

Eğitimleri 24 hafta yani 6 ay olarak planladıklarını söyleyen Gürel, "Tabi polislik temel eğitimlerini de POMEM okullarında alacaklar. Bu eğitimleri aldıktan sonra bizim temel olarak tabanca, kısa namlulu silahlar, uzun namlulu silahlar, keskin nişancı tüfekleri; haritacılık, meskun mahal operasyonları, bina operasyonları, ilk yardım kursları bunlarla beraber yoğurduğumuz yaklaşık 24 hafta sürecek bir eğitim programı hazırladık. Bu eğitimlerle inşallah arkadaşlarımızı yeterli düzeye getirip, 1. Bölge illerimizle beraber çalışacağız" diye konuştu.

Teröristlerin Korkulu Rüyası Özel Hareket'a Yoğun Talep

"EN ÖNEMLİ ÖZELLİK GÖNÜLLÜ OLMALARI"

Gürel, "İyi bir özel harekat polisinin nasıl olması gerektiğini" sorusuna, "Öncelikle iyi bir devlet memuru, tabi ki özel harekatın da kaynağı; liyakat, sadakat, ehliyet bunlar önemli. Bunların yanında sabırlı olacaklar, ketum olacaklar, fiziki yönden yeterliliklerini devam ettirecekler, bunu kaybetmeyecekler, hiyerarşik düzene bağlı kalacaklar. Bunlar normal devler memurlarında olması gereken özellikler ama biz özel harekatta tabi ki bunları da ön planda tutuyoruz. En başta gelen özellik gönüllü olmaları. Özel harekata gelen tüm personel, özel harekatın tüm zorluklarını bilerek, gönüllü olarak bu branşı seçiyorlar. O sebepler gönüllü olan, liyakatli, ehliyetli, sabırlı, fiziki yönden de yeterli arkadaşlarımızla inşallah beraber çalışacağız" cevabını verdi.

Teröristlerin Korkulu Rüyası Özel Hareket'a Yoğun Talep

62 İLDE FAALİYET GÖSTERİYOR

Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı haricinde 61 ilde özel harekat şubelerinin bulunduğu bilgisini veren Gürel, "Şu an bulunduğumuz yer bizim merkezimiz. Eğitimlerimizin düzenlendiği, planlandığı; bütün personel alımlarının, personelin sevkinin; silah, tesisat, mühimmat alımlarının yapıldığı merkez burası. Diğer şubelerimiz de illerin ihtiyaçlarına göre, il emniyet müdürlüklerimize bağlı olarak ilin kendi operasyonel faaliyetlerini yürütmektedir" ifadelerini kullandı.

Teröristlerin Korkulu Rüyası Özel Hareket'a Yoğun Talep

"ARTAN TALEPLER DAHA ÖNCEKİ ALIMLAR İÇİN ÖNGÖRÜLEN ŞARTLERI ESNETTİ"

Türk vatandaşının vatanına, milletine bağlı; bayrağı için, dini için yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığını belirten Gürel, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde de özel harekat polisi olmak için müracaat edenlerin olduğunu ancak 15 Temmuz'dan sonra artan bir talebin olduğunu, bu yüzden de daha önceki alımlar için öngördükleri şartları biraz daha esnetmek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Özel harekat polisi olmak için gelen yoğun taleplere değinen Gürel,"Dilekçeler, mektuplar, talepler; bayanlardan, erkeklerden, yaşı ilerlemiş olan vatandaşlarımızdan çok büyük bir talep geldi. Zaten müracaatlar da bize bunu gösteriyor. 280 bin gibi bir rakam, çok büyük bir rakam. İnşallah bunların içerisinden 10 bin bizimle beraber çalışabilecek düzeyde arkadaşlarımızla eğitimlerimize başlayacağız" şeklinde konuştu.

Teröristlerin Korkulu Rüyası Özel Hareket\'a Yoğun Talep
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Teröristlerin Korkulu Rüyası Özel Hareket'a Yoğun Talep - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    00:25 Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 00.09'da 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 9.28 kilometre olarak ölçüldü.

  • Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği'ne Basri Bağcı seçildi
    00:24 Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği'ne Basri Bağcı seçildi

    Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği'ne Basri Bağcı'nın seçilmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği'ne seçme kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun'un 12. maddesine göre; 16 Nisan'da yapılan seçimde Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği'ne Basri Bağcı seçildi.

  • Turist Rehberliği ve Seyahat Acentaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi Görüşmeleri Tamamlandı
    00:16 Turist Rehberliği ve Seyahat Acentaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi Görüşmeleri Tamamlandı

    Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Mesleğe kabul şartları ve seyahat acentelerinin müşteri bilgilerini başka işletmelere göndermesi gibi konular da kanun teklifiyle düzenleniyor.

  • Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Çıkan Kavgada 4 Kişi Yaralandı, 10 Kişi Gözaltına Alındı
    00:14 Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Çıkan Kavgada 4 Kişi Yaralandı, 10 Kişi Gözaltına Alındı

    Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsünde iki öğrenci grubu arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada 4 kişi yaralanırken olayla ilgili olarak 10 kişi gözaltına alındı. İhbar üzerine polis olay yerine geldi ve sağlık ekipleri müdahale için çağrıldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar da olayları inceleyerek soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

  • Gebze'de Elektrikli Battaniye Yangını: Yatak Odası Küle Döndü
    00:11 Gebze'de Elektrikli Battaniye Yangını: Yatak Odası Küle Döndü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir binanın 6. katında elektrikli battaniyeden çıkan yangın, yatak odasını kullanılamaz hale getirdi. Bina sakinleri itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı ve herhangi bir yaralanma olmadı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • PSG ve Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi
    00:11 PSG ve Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. PSG, Barcelona'yı 4-1 mağlup ederek toplamda 6-4'lük skorla tur atladı. Dortmund ise Atletico Madrid'i 4-2 mağlup ederek toplamda 5-4'lük skorla yarı finale çıktı.

  • Ordu'nun Altınordu ilçesinde çıkan yangında 5 kişi dumandan etkilendi
    00:08 Ordu'nun Altınordu ilçesinde çıkan yangında 5 kişi dumandan etkilendi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucu, itfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangında, üst katlardaki evlerde mahsur kalan 13 kişi kurtarıldı. Kurtarılan vatandaşlardan 5'i dumandan etkilendi ve hastanelere kaldırıldı.

  • Adana'da pikap ile otomobil çarpıştı: 1 kişi ağır yaralandı
    23:59 Adana'da pikap ile otomobil çarpıştı: 1 kişi ağır yaralandı

    Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Nuh S. yönetimindeki pikap ile Eyüp Ç. idaresindeki otomobil çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü ağır yaralandı ve itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarıldı. Yaralı, ambulansla Kozan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:58 Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen ekiplerce kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, lastik botun su alarak batma tehlikesi geçirdiği bilgisi üzerine harekete geçti. Aralarında çocukların da bulunduğu 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, ilçe açıklarında tespit edilen başka bir lastik bot içerisinde ise 34 düzensiz göçmen yakalandı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi
    23:55 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen 5 kişi ise hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.


Advertisement