Teröristlerin Korkulu Rüyası Özel Hareket'a Yoğun Talep - Son Dakika
Güncel

Teröristlerin Korkulu Rüyası Özel Hareket'a Yoğun Talep

15 Temmuz darbe girişimi sonrası özel harekata polis olmak için gelen taleplerde rekor düzeyde artış yaşandı. Müracaat eden 280 bin kişiyi 6 aylık zorlu bir eğitim süreci bekliyor.

10.12.2016 11:50  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Recep Korhan Gürel, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası özel harekata polis olmak için gelen taleplerde rekor düzeyde artışın yaşandığını belirterek, "Bayanlardan, erkeklerden, yaşı ilerlemiş olan vatandaşlarımızdan çok büyük bir talep geldi. Zaten müracaatlar da bize bunu gösteriyor. 280 bin gibi bir rakam, çok büyük bir rakam" dedi.

ÖZEL HAREKAT YENİ PERSONELLER YETİŞTİRİYOR

Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda, 19. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) sınavında başarılı olan özel harekat polis adaylarının eğitimlerine, Ankara'da devam ediliyor.

Teröristlerin Korkulu Rüyası Özel Hareket'a Yoğun Talep

Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı eğitim merkezi, gönüllü olarak bünyesine katılan, "önce vatan" diyerek başta terör olmak üzere birçok tehlike olayda ön plana çıkan, suçluların korkulu rüyası haline gelen özel harekat için yeni personellerini yetiştiriyor.

Teröristlerin Korkulu Rüyası Özel Hareket'a Yoğun Talep

GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

Terör örgütlerinin meskun mahal veya kırsal alanlardaki silahlı eylemlerini engellemek, gerçekleştirilen eylemlerin faillerini etkisiz hale getirmek veya yakalamak, uçak, araç, gemi, metro, tren, bina gibi kapalı alanlarda rehin alınan kişi veya kişileri kurtarmak, yüksek tehdit altında bulunan devlet büyüklerinin güvenliğini sağlamak, sivil havacılığa açık havaalanlarında operasyon gerektiren olaylara müdahale etmek amacıyla yetiştirilen özel harekat polisleri; modern silah, mühimmat, araç ve gereçlerle donatılmış çağımızın çeşitli taktik ve tekniklerini kullanabilecek özel eğitim görmüş personeller ile her geçen gün gücüne güç katmaya devam ediyor.

Teröristlerin Korkulu Rüyası Özel Hareket'a Yoğun Talep

"YAKLAŞIK 280 BİN KİŞİ MÜRACAAT ETTİ"

19. Dönem POMEM eğitimleri sırasında İHA muhabirinin sorularını cevaplayan Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Recep Korhan Gürel, 10 bin özel harekat personelinin alımıyla alakalı 19. Dönem POMEM eğitimlerinin devam etmekte olduğunu belirterek "Polis Akademisi'nin internet üzeriden açtığı başvurular tamamlandı. Yaklaşık 280 bin tane, 18 yaşını bitirmiş, Türk vatandaşı bunlara müracaat ettiler. Önümüzdeki süreçte, 19 Aralık olarak tahmin ediyoruz, spor mülakatları, sağlık kurulu raporları ve daha sonrasında sözlü mülakatlarla süreç başlayacak. Eğitimleri de inşallah 2017'nin ilk aylarında Türkiye'nin değişik illerinde Polis Akademisi'nin belirleyeceği okullarda, eğitici kadrosunu biz vereceğiz, bu şekilde eğitimlere başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Teröristlerin Korkulu Rüyası Özel Hareket'a Yoğun Talep

"EĞİTİMLERİ OPERASYONEL OLARAK SAHAYA YANSITACAK ŞEKİLDE VERECEĞİZ"

Eğitimler hakkında kendilerine çok soru geldiğini ifade eden Gürel, "Eğitim için gelecek olan arkadaşların bunları düşünmelerine gerek yok. Biz gereken bütün eğitimleri, eğitim bittikten sonra Operasyonel olarak sahaya yansıtacak şekilde, 1. bölge iller dediğimiz Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki en sıcak bölgelerde rahatlıkla çalışabilecek şekilde eğitimlerimizi arkadaşlarımıza vereceğiz. Tabi bu eğitimleri alan arkadaşlar bizimle birlikte çalışmaya başlayacaklar, diğer arkadaşlar da eğer eğitimlerde yetersiz görülürlerse bir şekilde ilişikleri kesilip normal hayatlarına devam edecekler" şeklinde konuştu.

Teröristlerin Korkulu Rüyası Özel Hareket'a Yoğun Talep

6 AYLIK EĞİTİM

Eğitimleri 24 hafta yani 6 ay olarak planladıklarını söyleyen Gürel, "Tabi polislik temel eğitimlerini de POMEM okullarında alacaklar. Bu eğitimleri aldıktan sonra bizim temel olarak tabanca, kısa namlulu silahlar, uzun namlulu silahlar, keskin nişancı tüfekleri; haritacılık, meskun mahal operasyonları, bina operasyonları, ilk yardım kursları bunlarla beraber yoğurduğumuz yaklaşık 24 hafta sürecek bir eğitim programı hazırladık. Bu eğitimlerle inşallah arkadaşlarımızı yeterli düzeye getirip, 1. Bölge illerimizle beraber çalışacağız" diye konuştu.

Teröristlerin Korkulu Rüyası Özel Hareket'a Yoğun Talep

"EN ÖNEMLİ ÖZELLİK GÖNÜLLÜ OLMALARI"

Gürel, "İyi bir özel harekat polisinin nasıl olması gerektiğini" sorusuna, "Öncelikle iyi bir devlet memuru, tabi ki özel harekatın da kaynağı; liyakat, sadakat, ehliyet bunlar önemli. Bunların yanında sabırlı olacaklar, ketum olacaklar, fiziki yönden yeterliliklerini devam ettirecekler, bunu kaybetmeyecekler, hiyerarşik düzene bağlı kalacaklar. Bunlar normal devler memurlarında olması gereken özellikler ama biz özel harekatta tabi ki bunları da ön planda tutuyoruz. En başta gelen özellik gönüllü olmaları. Özel harekata gelen tüm personel, özel harekatın tüm zorluklarını bilerek, gönüllü olarak bu branşı seçiyorlar. O sebepler gönüllü olan, liyakatli, ehliyetli, sabırlı, fiziki yönden de yeterli arkadaşlarımızla inşallah beraber çalışacağız" cevabını verdi.

Teröristlerin Korkulu Rüyası Özel Hareket'a Yoğun Talep

62 İLDE FAALİYET GÖSTERİYOR

Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı haricinde 61 ilde özel harekat şubelerinin bulunduğu bilgisini veren Gürel, "Şu an bulunduğumuz yer bizim merkezimiz. Eğitimlerimizin düzenlendiği, planlandığı; bütün personel alımlarının, personelin sevkinin; silah, tesisat, mühimmat alımlarının yapıldığı merkez burası. Diğer şubelerimiz de illerin ihtiyaçlarına göre, il emniyet müdürlüklerimize bağlı olarak ilin kendi operasyonel faaliyetlerini yürütmektedir" ifadelerini kullandı.

Teröristlerin Korkulu Rüyası Özel Hareket'a Yoğun Talep

"ARTAN TALEPLER DAHA ÖNCEKİ ALIMLAR İÇİN ÖNGÖRÜLEN ŞARTLERI ESNETTİ"

Türk vatandaşının vatanına, milletine bağlı; bayrağı için, dini için yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığını belirten Gürel, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde de özel harekat polisi olmak için müracaat edenlerin olduğunu ancak 15 Temmuz'dan sonra artan bir talebin olduğunu, bu yüzden de daha önceki alımlar için öngördükleri şartları biraz daha esnetmek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Özel harekat polisi olmak için gelen yoğun taleplere değinen Gürel,"Dilekçeler, mektuplar, talepler; bayanlardan, erkeklerden, yaşı ilerlemiş olan vatandaşlarımızdan çok büyük bir talep geldi. Zaten müracaatlar da bize bunu gösteriyor. 280 bin gibi bir rakam, çok büyük bir rakam. İnşallah bunların içerisinden 10 bin bizimle beraber çalışabilecek düzeyde arkadaşlarımızla eğitimlerimize başlayacağız" şeklinde konuştu.

Teröristlerin Korkulu Rüyası Özel Hareket\'a Yoğun Talep
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Teröristlerin Korkulu Rüyası Özel Hareket'a Yoğun Talep - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Alaşehir'de Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları Etkinliği Gerçekleştirildi
    09:16 Alaşehir'de Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları Etkinliği Gerçekleştirildi

    Alaşehir'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla "Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları" etkinliği yapıldı. Etkinlikte, öğrenciler şiir okudu, gaziler anılarını paylaştı ve hediye paketi verildi.

  • Kemalpaşa'da Gaziler ve Şehit Aileleri Onuruna İftar Programı Düzenlendi
    09:16 Kemalpaşa'da Gaziler ve Şehit Aileleri Onuruna İftar Programı Düzenlendi

    Kemalpaşa ilçesinde yaşayan gaziler ve şehit aileleri için iftar yemeği programı düzenlendi. Kaymakam Musa Sarı, devletin desteklerini dile getirirken, AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar da birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Programa ilçe jandarma komutanı, ilçe emniyet müdürü ve dernek başkanı da katıldı.

  • Mersin merkezli 3 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı
    09:15 Mersin merkezli 3 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı

    Mersin merkezli 3 ilde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda göçmen kaçakçılığı yapan 3 organizatör yakalandı. Operasyonda şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada 2 cep telefonu, 2 sim kart ve 38 bin 700 TL ele geçirildi.

  • Kırıkkale'de Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferi İftar Programı
    09:14 Kırıkkale'de Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferi İftar Programı

    Kırıkkale'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için iftar programı gerçekleştirildi.

  • Mersin merkezli operasyonda göçmen kaçakçısı 3 organizatör yakalandı
    09:09 Mersin merkezli operasyonda göçmen kaçakçısı 3 organizatör yakalandı

    Mersin merkezli 3 ilde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda göçmen kaçakçılığı yapan 3 organizatör yakalandı. Operasyonda şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada cep telefonları, sim kartlar ve 38 bin 700 TL ele geçirildi.

  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3370 liradan, avro 35,1300 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3370 liradan, avro 35,1300 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada doların alış fiyatı 32,3350 lira, satış fiyatı ise 32,3370 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 35,1280 lira, satış fiyatı ise 35,1300 lira olarak açıklandı. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3000 lira, avronun satış fiyatı ise 35,1710 lira idi.

  • Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı
    08:52 Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan çocuğun durumu ağır. Sürücü olay yerinden kaçarken, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Mahalle sakinleri, yetkililerin önlem almasını ve benzer kazaların yaşanmaması için trafik düzenlemelerinin yapılmasını istedi.

  • Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada
    08:52 Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri minik kız çocuğuna müdahale ederken, sürücü kaçtı. Polis ekipleri sürücüyü gözaltına aldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı
    08:39 Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı

    Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta mücadele veren Hacılar Erciyesspor, sahasında Erzincan Ulalarspor ile 1-1 berabere kalarak haftayı galibiyetle tamamlayamadı. Antrenör Emin Altındağ, üzüntüsünü dile getirirken, takımın pes etmeyeceğini ve liderliği korumak istediklerini belirtti.


Advertisement