Türkiye'nin İlk Başörtülü Kaymakamının İlk Resmi Töreni - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin İlk Başörtülü Kaymakamının İlk Resmi Töreni

Türkiye’nin ilk başörtülü kaymakamı olan Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesi Kaymakamı Neslihan Kısa, atanmasının ardından ilk resmi töreni olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine katıldı.

23.04.2016 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk başörtülü kaymakamı olan Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesi Kaymakamı Neslihan Kısa, atanmasının ardından ilk resmi töreni olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine katıldı. Göreve atanmasının üstünden kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen Kaymakam Kısa, ilçe sakinlerinden biri haline geldi.

Kaymakam Kısa, Fatih İlkokulu'nda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlenen törene katıldı. Okuldaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken, öğrencilerin çeşitli gösterileriyle devam etti. Öğrencilerin birbirinden güzel gösterilerini pür dikkat takip eden Kaymakam Kısa'nın, gösteriler esnasında kucağına gelen bir çocuğu sevmesi renkli görüntüler oluşturdu. Törenin sonunda ise Kaymakam Kısa, Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, İlçe Jandarma Komutanı Şakir Kiper, İlçe Emniyet Amiri Hasan Duran Tomar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nca imzalanan protokol çerçevesinde çocuklara bisiklet dağıtımını gerçekleştirdi.

Tören, bisiklet dağıtımının ardından toplu fotoğraf çekinilmesiyle sona erdi.

KAYMAKAM KISA'DAN ANLAMLI SÖZLER

Türkiye'nin ilk başörtülü kaymakamı olan Kısa, ilk röportajını İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerine verdi. Kaymakam Kısa, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın önemine değinerek, " Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocukları için armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, bugün ilçemiz Fatih İlkokulu'nda çocuklarla birlikte coşku içinde kutladık. Ben, çocukların gösterileri esnasında onların gözündeki ışığı gördüm. Bu program için gerçekten özveriyle, disiplinle hazırlandıklarını ve bunu coşkuyla sunduklarını gördüm. Buradaki çocuklarımızın gözündeki ışığın tüm dünya çocuklarının gözünde parlamasını ve tüm çocuklarımızın refah, mutluluk, huzur içinde yaşamasını temenni ediyorum. Bu vesile ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tekrardan tebrik ediyorum" dedi.

Öte yandan çocuklardan yaşlılara kadar birçok ilçe sakini, tören sonrasında makamına gitmekte olan Kaymakam Kısa'yı yolda görerek yoğun ilgi gösterdi. Kaymakam Kısa da, çocuklarla yakından ilgilenerek, diğer ilçe sakinleri ile de kısa süreli sohbetler gerçekleştirdi.

KAYMAKAM KISA KİMDİR?

1991 yılında Giresun'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2009 yılında kazanmış olduğu İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden 2013 yılında fakülte birincisi olarak mezun oldu. İçişleri Bakanlığı'nın açtığı Kaymakam Adaylığı sınavına katıldı ve 2015 yılında Kocaeli Kaymakam adayı olarak mesleğe intisap etti. Kocaeli ili Gölcük ilçesi ve Yalova ili Altınova ilçesinde Kaymakam refikliği stajını tamamladı. İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün 1 Mart 2016 tarih ve 4173 sayılı yazısı ve bakanlık makamının 29 Şubat 2016 tarihli onayı ile Sarıcakaya Kaymakam vekili olarak görevlendirildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin İlk Başörtülü Kaymakamının İlk Resmi Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement