Türkmen Dağı'nda Türk Varlığına Son Veriliyor - Son Dakika
Güncel

Türkmen Dağı'nda Türk Varlığına Son Veriliyor

Rusya, Esad ve İran güçlerinin saldırılarına maruz kalan Türkmen Dağı'nda, yüzlerce yıllık Türk varlığına son vermek için saldırılar şiddetlendi. Türkmenler, Erdoğan'a seslendi: Yardım edin.

29.01.2016 09:23  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rus uçaklarının ağır bombardımanı ve İran'ın binlerce milis desteğiyle Türkmen Dağı'nda ilerleyen Suriye ordusu, bölgedeki yüzlerce yıllık Türk varlığına son vermek için saldırılarını artırdı. Topraklarını savunan Türkmenler ise İhlas Haber Ajansı (İHA) aracılığıyla Müslüman alemine ve Türk yetkililere seslendi. Cepheden İHA'ya gönderdikleri video ile verdikleri mücadeleyi anlatan Türkmenlerin sözcükleri boğazında düğümlendi. Görüntülerde duygu dolu çağrıda bulunan Türkmenlerin seslenişi sırasında Rus uçaklarının attıkları bombaların sesinin duyulması dikkat çekti.

"RUS UÇAKLARINA EL BOMBASIYLA SALDIRMAK ZORUNDA KALIYORUZ"

Hiçbir IŞİD'linin bulunmadığı bölgeyi bombalayan Rus uçaklarının bombaları ve tankları ile ellerinde silahla mücadele edemediklerine dikkat çeken Türkmenlerin sözcüsü, "Türkmen dağları şu an biraz zor durumda, bazı imkansızlıklardan dolayı topraklarımızı yavaş yavaş, milim milim de olsa kaybediyoruz. Çünkü Rus uçağına ve tanka, el bombasıyla saldırmak zorunda kalıyoruz" dedi.

"BİZE MAKARNA, UN DEĞİL TEKNİK DONANIM GÖNDERİN"

Teknik donanımlarının zayıf olduğunu vurgulayan Türkmen sözcüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devlet büyükleri ve iş adamlarına seslendi. Zor durumda olduklarının altını çizen Türkmen sözcü şunları söyledi: "Bize yardım eden herkese Allah rızası için seslenmek istiyorum. Bizlerin burada imkanı kabiliyeti yüksek ama teknik donanımımız zayıf. Bize yardım ederken makarna, un, şekerden ziyade teknik donanım, gece görüş, termal ve uçakları düşürebileceğimiz bazı malzemeler gerekiyor. Bize yardım ederken iyi düşünün. Bize termal gönderin, bize kanas gönderin, bize gece görüş gönderin. Biz kefere ile her türlü başa çıkarız. Bu imkana, bu yüreğe, bu imana sahibiz. Bize maddi olarak da yardım edebilirsiniz, inanın Türkmen Dağı şu an zor durumda."

SÖZLERİ BOĞAZINA DÜĞÜMLENDİ

İslam alemine çağrıda bulunan Türkmen sözcüsü boğazı düğümlenerek sözlerine şöyle devam etti: "Allah aşkına dünyanın neresinde olursa olsun tüm Müslüman gençlere seslenmek istiyorum. Nasıl evinizde vicdanınız rahat yatabiliyorsunuz? Burada yağmur, çamur içinde bizler huzurluyuz. Aç kalsak da susuz kalsak da çok önemli değil. Ama şu kutsal topraklarda, Osmanlı'nın diriliş başlattığı tüm Türkmen Dağlarının şehitlerle donanmış şu topraklarına yardım için Allah rızası için gelin. Neyi bekliyorsunuz? Bundan iyi bir cihat var mı? Bundan güzel, bundan gururlu ve onurlu bir yer var mı? Lütfen hem yardım edin hem yardıma gelin. Buraya gönderdiğiniz yardımları bize ulaştırıncaya kadar kontrol edin. Şu yiğitlere bakın, hiçbirinin mavzeri göğsünden düşmüyor. Kanımızın son damlasına kadar seve seve canımızı vermeye hazırız. Lütfen yardımlarınızı bizden esirgemeyin."

ELLERİNDE TEK KALAN YAMADİ KÖYÜ DE DÜŞÜYOR

Cepheye gönüllü olarak İzmir'den giden Karşıyaka Ülkü Ocakları eski Başkanı Murat P. de Suriye rejiminin Türkmen dağına büyük bir saldırı düzenlediğini ve ellerinde tek kalan Yamadi köyünün de düşebileceğini belirtti.

"RUS UÇAKLARI HER YERİ VURUYOR"

Murat P., Esad ve Rus güçlerinin cephe gerisindeki köyleri vurduklarını ve her yeri bombalayarak Türkmenleri Türkiye'ye kaçmaya zorladıklarını ifade etti.

Türkmen Dağı\'nda Türk Varlığına Son Veriliyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkmen Dağı'nda Türk Varlığına Son Veriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • 12vusar : siz turkyede kurtleri vuruyorsunuz rusyada sizi vurur 0 0 Yanıtla
  • silahla sorun çözülmez: ypg pyd ye güven seydiniz böyle olmazdı 0 0 Yanıtla
  • Wik: İş itleri yok ama nedense sakal hal ve hareketlerinizden hepiniz onlara benziyorsunuz ? Ama değilseniz Allah yardımcınızdır mazlum halkın yanındadır uçakla çoluk çocuk bombalamak İş değil Allah Buna sebep olanların cezasını versin 0 0 Yanıtla
  • bingollu zaza hasan: geberin fesatlar 0 0 Yanıtla
  • mardinli: Gidin ypg den yardım isteyin 0 0 Yanıtla
  • Batman li: ypg imdadiniza çok yetişti ama siz hep nankör oldunuz Türkmen vekilleriniz iftira atarak pyd yi hep karaladiniz ALLAH büyüktür Kürtler bu zulumden kurtulacak ve devleti olacaktır sıra İran'a da İran bu baharda kürtlere statü tanıyacak .. 0 0 Yanıtla
  • kürt de türkmen gibi türkmen de kürt gibi: yardımı kime karşı istiyorsunuz. siz kim osmanlı kim. siz zavallı halk osmanlı ise iktidarın baskıcı gücü. kendinize gelin kendiniz için savaşın kürtler ile bir olun. bakın kürtler sadece halk olarak kendileri için savaşıyorlar. allahın abhazı için türkiye devletinin arabistan katarın çıkarları için değil elleri nasır bağlamış türkmen annelerim için savaşın yüreği deli dolu türkmen gençlerim için savaşın. sarayında oturan adam sana kilosu 1 liradan makarna gönderir pahalı silah vermez. ancak savaşta senden çok şey bekle. türkün ve türkmenin sonunu getiren cahilleri dinlemeyin. osmanlı hayali roma hayali kuran ıtalya gibi bizi bitirir. yazıktır günahtır. 0 0 Yanıtla
  • azrail: türkiyeye gelin güneydoguya yerlesin . 0 0 Yanıtla
  • xebatkar: en başta ypg pyd nin yani kürt kardeşlerinizin yanında yer alsaydınız emin olun başınıza bunlar gelmezdi 0 0 Yanıtla
  • yibo: .....EY HAİN SOL BEYNAMAZLAR BİR AVUÇ KALDİNİZ.YOK OLACAKSINIZ..AMA AK GENÇLİK İMANLI GENÇLİK FIRTINA GİBİ GELİYOR...HAİNLİKDE YAPAMAYACAKSINIZ...VATAN İÇİN,BAYRAK İÇİN,EZAN İÇİN CAN ALIRIZ CAN VERİRİZ....NE MUTLU MÜSLÜMAN TÜRKÜM DİYENE........ 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement