Üç Tavukla Başladı, Hayvanat Bahçesine Dönüştürdü - Son Dakika
Güncel

Üç Tavukla Başladı, Hayvanat Bahçesine Dönüştürdü

Aksaray’da 4 yıl önce süs hayvanlarına merakla 3 küçük tavuk alarak beslemeye başlayan Mustafa Karakuş, şimdi 3 bin metrekarelik alana kurduğu süs hayvanları çiftliği ile yüzlerce süs hayvanı besleyip yetiştiriyor.

20.04.2014 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray'da 4 yıl önce süs hayvanlarına merakla 3 küçük tavuk alarak beslemeye başlayan Mustafa Karakuş, şimdi 3 bin metrekarelik alana kurduğu süs hayvanları çiftliği ile yüzlerce süs hayvanı besleyip yetiştiriyor. Nesli tükenmek üzere olan hayvanları da besleyen Karakuş, Osmanlı Devleti zamanında tek Türk tavuk ırkı olan sultan tavuğunu da bahçesinde barındırıyor.

Aksaray merkeze bağlı Akhan köyünde bir süs hayvanları çiftliği oluşturan Mustafa Karakuş, süs hayvanlarına yönelik bir merakının olduğunu ve 4 yıl önce 3 küçük tavuk alarak beslemeye başladığını anlatarak, sonraki yıllarda her geçen gün hayvan sayısını artırdığını söyledi. Çocukluğundan buyana ciddi bir hayvan sevgisi taşıdığını kaydeden Karakuş, "Çocukluğumda da güvercin ve köpeğe ciddi bir merakım vardı. Bu sevgi yaş ilerledikçe arttı ve 4 yıl önce de süs hayvanlarına merak sardım. Hobi olarak başladım. Bu hayvanların belli giderleri var. Bizim bildiğimiz arpa veya buğday ile beslenmiyorlar. Genellikle fenni yem tüketiyorlar. İlaçları, aşılarını sürekli olarak kontrol ederim. Yılda, toplam 6 adet aşıları var" dedi

TÜRKİYE'NİN TESCİLLİ TEK TAVUK IRKI SULTAN

Osmanlı Devleti döneminde Türkiye'nin tescillenmiş tek tavuk ırkı olan sultan tavuğunun da bahçesinde bulunduğunu ve nesli tükenmek üzere olan bir ırk olduğunu ifade eden Karakuş, "Türkiye'nin tek tavuk ırkı olan Osmanlı Devleti zamanından gelen bir tavuk ırkımız var. Bu da sultan tavuğu. Bu tavuk Osmanlı Devleti zamanında Türk ırkına tescillenmiş tek tavuk ırkıdır. Türkiye'de tüm kayıtlarda bu geçmektedir. Bu tavuk ırkı yılda 80 ile 100 civarında yumurtladığı için yaygınlaşmamış ve nesli tükenmek üzere olan bir tavuk ırkı. Bu nedenle biz bahçemizde onu da besliyoruz ve geliştirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

BAHÇEDE 400'ÜN ÜZERİNDE HAYVAN BULUNUYOR

Bahçesini tamamen hayvanat bahçesine dönüştürdüğünü anlatan Karakuş, Aksaray'da hayvanat bahçesi olmadığı için bahçesinin yoğun ilgi gördüğünü de sözlerine ekleyerek, "Burayı tamamen hayvanat bahçesine çevirdik. Aksaray'da bir hayvanat bahçesi olmadığı için ziyaretçilerimiz de oldukça fazla. Özellikle çocuklar çok seviyor ve sürekli ziyaret ediyorlar. 3 bin metrekare kapalı alan içerisinde toplam 33 adet kümesimiz var. Hayvanat bahçemizde 22 çeşit tavuğumuz, 5 çeşit sülün, 8 çeşit su kuşu, 3 çeşit tavus kuşu, 2 çeşit keklik ve 2 çeşit hindi olmak üzere toplamında 400'ün üzerinde hayvanımız var" dedi. - AKSARAY

Üç Tavukla Başladı, Hayvanat Bahçesine Dönüştürdü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üç Tavukla Başladı, Hayvanat Bahçesine Dönüştürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Depremde Yakınlarını Kaybeden Diyarbakırlılar Gözyaşlarıyla Dua Etti
    09:21 Depremde Yakınlarını Kaybeden Diyarbakırlılar Gözyaşlarıyla Dua Etti

    6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yakınlarını kaybeden Diyarbakırlı vatandaşlar, bayram namazından sonra deprem mezarlığına gelip gözyaşlarıyla dua etti. Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, yıkılan 7 binanın altından 417 vatandaşın cansız bedeni çıkartıldı. Ramazan Bayramı münasebetiyle hayatını kaybeden vatandaşların yakınları, namaz sonrası mezarlığa akın etti ve depremde hayatını kaybedenlerin mezarlarının başında gözyaşlarıyla dua etti.

  • Afganistan'da Yoğun Güvenlik Önlemleriyle Bayram Namazı
    09:20 Afganistan'da Yoğun Güvenlik Önlemleriyle Bayram Namazı

    Afganistan'da başkent Kabil ve diğer önemli vilayetlerde yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Ramazan Bayramı namazı eda edildi. İmam ve vaizler, barış ve huzur dileklerinde bulunurken, DEAŞ saldırı ihtimali nedeniyle Taliban yönetimi geniş güvenlik önlemleri aldı. Bayram namazı sonrası insanlar kucaklaşarak bayramlaştı.

  • Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Bayram Namazı Sonrası Halkla Bayramlaştı
    09:20 Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Bayram Namazı Sonrası Halkla Bayramlaştı

    Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Ebul Vefa Camii'nde bayram namazını kıldıktan sonra halkla tek tek bayramlaşarak çocuklara bayram harçlığı dağıttı. Vali Kızılkaya, açıklamasında Ramazan Bayramı'nı en içten duygularıyla kutladığını belirtti.

  • Doğu Anadolu'da Bayram Namazı
    09:19 Doğu Anadolu'da Bayram Namazı

    Erzurum, Kars, Erzincan, Tunceli, Ağrı, Ardahan ve Iğdır'da Ramazan Bayramı dolayısıyla camileri dolduran vatandaşlar namaz kıldı, dua etti. Erzurum'da vatandaşlar, bayram namazı için camileri doldurdu. Tarihi Ulu Camisi'nde vatandaşlar, saf tutup, Ramazan Bayramı namazını eda etti. İl Müftüsü Rüstem Can'da vaaz verip, Filistinliler için dua etti. Namazı sonrası vatandaşlar, il protokolü ile bayramlaştı. Bayram namazına, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İl Jandarma Komutanı Metin Düz ile AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu ve vatandaşlar katıldı. Kars'ta da 3 bin 600 kişi kapasiteli Sultan Alparslan Camisi'ni dolduran vatandaşlar burada yoğunluk oluşturdu. Namazın kılınmasının ardından Kars Valisi Ziya Polat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, İl Müftüsü Hamza Bayram ve AK Parti Kars İl Başkanı Muammer Sancar vatandaşlarla bayramlaştı. Ardahan'da Başta Serhat Ulu ve Merkez camileri olmak üzere camilere gelenler namaz kaldı, dua etti. Tunceli'de Paşalar Camisi'nde İl Müftüsü Şefket Dilmaç'ın vaazının ardından cemaat saf tutup bayram namazını kılındı. Namazın ardından Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nuh Köroğlu ve İl Emniyet Müdürü Hakan Duman, vatandaşlarla bayramlaştı. Ağrı'da Ramazan Bayramı dolayısıyla camilere giden vatandaşlar, namaz kıldı. Ulu Camisi'nde vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Erzincan ve Iğdır'da da Ramazan Bayramı dolayısıyla camileri dolduran vatandaşlar, namaz kıldı, dua etti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da bayram namazı sonrası yeni imajıyla dikkat çekti
    09:15 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da bayram namazı sonrası yeni imajıyla dikkat çekti

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bayramı memleketi Manisa'da geçirdi. Bayram namazının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özel'in, seçimden sonra geçirdiği mercek ameliyatı sonucu gözlüksüz yeni imajı dikkat çekti.


Advertisement