Üçüncü Köprünün Kedi Yolundaki Çalışmalar Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Üçüncü Köprünün Kedi Yolundaki Çalışmalar Devam Ediyor

İstanbul’da yapımı devam eden 3’üncü köprüde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

24.08.2015 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da yapımı devam eden 3'üncü köprüde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

ICA'nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesinde köprünün kedi yolundaki çalışmalar devam ediyor. Köprünün halatlarının bağlantısının sağlandığı kedi yolundaki çalışmalar kameralara yansıdı. Köprünün ışıklandırma çalışmalarının bitirilmesinin ardından köprüyü taşıyacak iki sistemden biri olan eğik askı halatlarının montaj işlemleri sürüyor. Toplam 78 eğik askı halatın montaj işlemleri sona ererken, en ağırı 923 ton olan 59 çelik tabliyeden 23'ünün montaj ve kaynak işlemleri sona erdi.

KÖPRÜNÜN AYDINLANMASI KAMERALARA YANSIDI

Öte yandan 3. Boğaz Köprüsü Projesinde "kedi yolu" montajı geçen aylarda tamamlanmıştı. Ana halat çekimi için kılavuz görevi görecek "kedi yolu" montajıyla Asya ve Avrupa bir kez daha bir araya gelmiş oldu. Bu kapsamda üzerinden çift yönlü 8 şeritli otoyol ve iki şeritli demir yolu geçecek olan köprüye yapılan ışıklandırma sisteminin aydınlanması kameraya yansıdı. Akşam saatlerinde ışıklandırma sisteminin bölüm bölüm aydınlatılması renkli görüntülere sahne oldu. Rumeli Kavağındaki bir plajda denize giren vatandaşlar köprü manzaralı yüzmenin keyfini çıkarttı.

ÜSTÜN TEKNOLOJİYE SAHİP DEV VİNÇLER KULLANILIYOR

İki kıtayı birleştirecek olan tabliyelerin kaldırılması için inşaat sahasına "Derrick Crane" adı verilen vinçlerin parçaları getirilmişti. Daha önceden montajları tamamlanan ve bin ton kaldırma kapasitesine sahip dev vinçler, köprünün çelik tabliyelerinin deniz ve karadan kaldırılıp yerleştirilmesi aşamasında kullanılıyor. Çalışmalar kapsamında, 940 ton ağırlığını bulacak olan tabliyelerin montajı bu vinçler sayesinde sağlanıyor. Tabliyelerin kaldırılmasını sağlayan bu vinçler deniz ve karadan tabliyeyi alarak, köprü tabliyelerinin birleşme noktalarından kaldırarak ekleme yapıyor. Tabliyenin devamına konulan bu vinçlerin kaldırma kapasitesi bin ton, ağırlıkları 300 ton civarında. Toplam 59 tabliyenin 40 adedi bu dev vinçler yardımıyla kaldırılacak.

TABLİYELER YÜZER VİNÇLE YERLEŞTİRİLİYOR

3. Boğaz Köprüsü Projesindeki çalışmalarda çelik tabliyelerin yerleştirilmesi işlemi kapsamında tabliyelerin asılması işlemi için bin 800 tonluk yüzer vinç kullanılıyor. Çelik tabliyelerin denizden karaya sevk edilmesi için Romanya'dan kiralanan bin 800 ton taşıma kapasitesine sahip vincin içinde 16 personel çalışıyor. Alınan bilgiye göre, yüzer vincin Malta bandıralı "GSP NEPTUN Floating Crane" olduğu güvertesinin 86 metre uzunluğunda, 36 metre genişliğinde olup güverte derinliği 6,5 metre ve bom yüksekliğinin 82 metre olduğu öğrenildi.

Toplam ağırlığı 7 bin 500 ton olan yüzer vinci kaldırma kapasitesi ise bin 800 ton. Bu yüzer vinç, Asya ve Avrupa yakasında 14 adet ağırlıkları 450 ile 850 ton arasında değişen çelik tabliyeyi denizden karaya nakledecek. Deniz üzerinde kendini sabitlemesi ve çalışması için Marmara Boğazı transit geçişlere kapatılıyor. Telefon, kamera, telsiz ve yangın sistemlerinin tümünü kendi içerisinde bulunduran vincin yükleme hızı dakikada 1,8 metre ve boşaltma hızı dakikada 3.6 metre olduğu bilgisine ulaşıldı. - İSTANBUL

Üçüncü Köprünün Kedi Yolundaki Çalışmalar Devam Ediyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üçüncü Köprünün Kedi Yolundaki Çalışmalar Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan işletmeye adli ve idari işlem
    16:12 Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan işletmeye adli ve idari işlem

    Antalya'da, izinsiz ve yetkisiz tıbbi işlem yapılan bir işletmenin yabancı uyruklu sahibine adli ve idari işlem yapıldı. Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Konyaaltı İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından gerçekleştirilen çalışmada, Kuşkavağı Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinde yapılan aramada, bin 757 adet çeşitli tıbbi malzeme ve cihaz ele geçirildi.

  • Alanya'da yapılan trafik uygulamasında 23 araç trafikten men edildi, 1 aranan şahıs yakalandı
    16:11 Alanya'da yapılan trafik uygulamasında 23 araç trafikten men edildi, 1 aranan şahıs yakalandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından yapılan genel trafik uygulamasında 2 bin 135 araç kontrol edildi. Uygulama sonucunda 23 araç trafikten men edilirken, 1 aranan şahıs yakalandı. Ayrıca, 1 kişinin ehliyeti geri alındı.

  • Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin'e yardım kampanyasına destekler artıyor
    16:11 Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin'e yardım kampanyasına destekler artıyor

    Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan 'özgür Filistin'in yanındayız' yardım kampanyasına her kesimden destek gelmeye devam ediyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu öğrencileri, Filistin için biriktirdikleri yardımı TDV Elazığ Şubesine teslim etti. Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ, kampanyaya desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

  • Kütahya'da 3 aylık hamile karısını bıçakla öldürdüğü iddia edilen şüpheli tutuklandı
    16:09 Kütahya'da 3 aylık hamile karısını bıçakla öldürdüğü iddia edilen şüpheli tutuklandı

    Kütahya'da akraba ziyareti için gittikleri evde çıkan tartışma sırasında 3 aylık hamile olan karısını bıçakla öldürdüğü iddia edilen Enes Uşak tutuklandı. Zanlı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından 'eşe ve kadına karşı kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklandı. Olayın ardından çiftin suç kayıtları olduğu ve çocuklarının yetiştirme yurdunda olduğu ortaya çıktı.

  • Bingöl'de trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş için tören düzenlendi
    16:09 Bingöl'de trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş için tören düzenlendi

    Bingöl'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Alper Nuri Çil için Bingöl Havalimanında tören düzenlendi. Törene İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve diğer güvenlik güçleri katıldı. Çil'in cenazesi memleketi Afyonkarahisar'a gönderildi.

  • Samsun'da 113 Kadın Çiftçiye Süt Sığırcılığı Eğitimi ve Makine Desteği
    16:06 Samsun'da 113 Kadın Çiftçiye Süt Sığırcılığı Eğitimi ve Makine Desteği

    Samsun'un 17 ilçesinde 113 kadın çiftçiye Süt Sığırcılığı Eğitim Projesi ile yüzde 75 devlet destekli süt sağım makinesi verildi. Proje kapsamında kadın çiftçilere süt sağım makinesi dağıtılırken, aynı zamanda eğitim de verildi. Vali Yardımcısı Şevket Cinbir, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, kadınların hayvancılık sektöründe daha güçlü bir Türkiye için önemli bir rol oynadığını belirtti. İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ise projenin amacının kadın çiftçilerin işlerini kolaylaştırmak olduğunu ifade etti.

  • Hamza Dağ: Aday belirlerken yapay zeka değil, insan zekası kullandık
    16:06 Hamza Dağ: Aday belirlerken yapay zeka değil, insan zekası kullandık

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, aday belirleme sürecinde yapay zeka yerine insan zekasını kullandıklarını belirtti. Dağ, adaylarının ilçelerde çok önde olduklarını söyledi.


Advertisement