Üniversite Sınavlarına Girdi, 548 Tam Puanla 24'ncü Oldu - Son Dakika
Güncel

Üniversite Sınavlarına Girdi, 548 Tam Puanla 24'ncü Oldu

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde ikamet eden 18 yaşındaki Recep Enes Parlak, girdiği üniversite sınavlarında 548 tam puan alarak Türkiye sıralamasında 24. oldu.

29.09.2014 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde ikamet eden 18 yaşındaki Recep Enes Parlak, girdiği üniversite sınavlarında 548 tam puan alarak Türkiye sıralamasında 24. oldu. Parlak, ailesiyle birlikte ziyaret ettiği belediye başkanından laptop bilgisayar hediyesi aldı.

Saltukova beldesinde yaşayan ve bu yıl üniversite sınavlarına girdikten sonra sonuçların açıklanmasıyla 548 tam puanı hak ederek Türkiye sıralamasında 24.'cü olan Recep Enes Parlak zekasıyla ilgi odağı oldu. Aldığı tam puan sonrası mutluluğunu ailesiyle paylaşan Parlak, daha sonra Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş'i makamında ziyaret etti. Babası ve aynı zamanda Zonguldak Milli Eğitim Şube Müdürü olan Nusret Parlak, annesi Emine Parlak ile Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş'i makamında ziyaret eden Recep Enes Parlak, 548 tam puan almasıyla Ankara'da bulunan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yerleştirilmenin gururunu Başkan Güneş'le paylaştı. Parlak, Türkiye'de 24. olmayı düzenli çalışmaya borçlu olduğunu belirterek "Bir taraftan ailemin ve öğretmenlerimin desteği çok büyük. Düzenli çalışmak her şeyi hallediyor. Hacettepe Tıp Fakültesini kazandım. Başkanımızın bizi düşünmesi ince bir davranış. Bunun için kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah seneye Saltukova'dan başarılı öğrenciler çıkar" dedi. Recep Enes Parlak'ın babası Nusret Parlak ise, oğlunun düzenli olarak derslerine çalıştığını kaydederek ileride topluma yakışır bir birey olacağını belirtti. Baba Parlak, Recep Enes'in ilkokul ve ortaokuldan bu yana düzenli çalışan bir öğrenci olduğunu belirterek şunları söyledi: "Oğlumuz, bu konu da yılların verdiği bir emek var. Emeğin karşılığını aldığını düşünüyorum. Öğretmenlerimizin ve arkadaşlarımızın yanı sıra ailemizin de büyük desteği oldu. Sonuçta başarı hak ettiğini gördük. Ben oğlumun babası olarak bizi sevindirdiği için kendisine teşekkür ediyorum. Altı yıl sonunda okulu bitirir, devletine, vatanına ve aile ferdine yakışır bir şekilde topluma karışır diye düşünüyorum. Allah inşallah emeklerimizi boşa çıkarmaz. İnşallah hayırlı bir şekilde okulunu bitirir. Türkiye'de 24. oldu bizi, Zonguldak'ı sevindirdi. Belediye başkanımız Zerrin Güneş hanımefendi de çok ince bir davranışta bulundu. Çocuğumuzu ödüllendirdi. Gönül arz eder ki Saltukova'dan çok fazla daha öğrencimiz başarı elde eder. Zerrin hanım da hepsini ödüllendirir. Bu işlerin anahtarı düzenli çalışmaktır. Çalışan öğrenci kazanır. Ben, Belediye Başkanımız Zerrin hanıma, aileme ve çocuğuma çok teşekkür ediyorum. İnşallah çocuğumuzu daha iyi yerlerde görürüz."

Recep Enes Parlak'ın annesi Emine Parlak ise, "Çocuğum okuldan geldiğinde okulda yapmış olduğu dersleri tekrar yapardı. Planlı ve programlı çalışan bir öğrencidir. Bizimle oturma vakti de vardı. Benim çocuğum eve misafir gelse bile etkilenmezdi. Çünkü kendisi ne olduğunu iyi biliyor. O günden bu yana kendisinin planları vardı. Düzgün çalışan bir çocuktur. İnşallah Rabbim daim eder. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Yolu açık olsun. Belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum. Kendisinin oğlumuzu onurlandırdığı ve ödüllendirdiği için" dedi.

"ENES BAŞARISINI ÜNİVERSİTEDE GÖSTERECEK"

Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş de, üniversite sınavlarında 548 tam puan almasıyla 24. olan Recep Enes Parlak'a başarılar diledi ve kendisine laptop bilgisayar verdi. Belediye Başkanı Güneş, yaptığı konuşmada, "Ailesi ile birlikte ziyaret eden öğrencimizi ağırlamaktan ve görmekten sonsuz mutluluk duyuyorum. İnşallah başarılarının devamı olur. Başarılarının devamının geleceğinden ben eminim. Ülkemizin geleceği eğitimin yükselmesiyle inşa edilecek. Eski bir eğitimci olarak, ben öğrencilerimizin, tüm sınavlara giren çocuklarımızın başarılı olmasını diliyorum. Hem Saltukova hem de Zonguldak adına böyle başarıyı yakalayan evladımızı okuluna yolcu edeceğiz. Üniversitedeki hayatında ve diğer sivil hayatında da başarıları devamlı olsun. Bu döneme kadar gösterdiği başarısının üniversite hayatında da ilelebet göstereceğinden hepimiz eminiz. Böyle bir evlada sahip olmalarından dolayı da annesine, babasına, tüm aileye teşekkürlerimi sunuyorum ve canı gönülden tebrik ediyorum. Çünkü ilk eğitim ailede başlıyor sonra da okulda, sanki tuğlaları üst üstte koyar gibi üst üstte konuluyor. Üniversite bittikten sonra da kendisine, ailesine, vatanına ve milletine yararlı bir insan olarak çalışmalarını en güzel bir şekilde sürdüreceğinden hiçbir şüphemiz yok. Yolu açık olsun."

Görüşme sonrası Recep Enes Parlak'a Belediye Başkanı Zerrin Güneş tarafından laptop bilgisayar hediye edildi, hatıra fotoğrafı çektirildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üniversite Sınavlarına Girdi, 548 Tam Puanla 24'ncü Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • dost acı söyler: önemli olan sınav başarısı değil üniversite başarısı ikisi çok farklı üstelik ygs lys sınavları eşit koşullarda yapılmıyor kimisi sıkıntıyla kimisi uyumadan kimisi hasta kimisi özürlü sınavlara giriyor herkes bu arkadaş gibi pohpohlansa tüm ygs lys sınavına başvuranlar TÜRKİYE BİRİNCİSİ olur. . . 0 0 Yanıtla

Advertisement