Yaban Hayvanları İçin Büyük Fedakarlık - Son Dakika
Yerel

Yaban Hayvanları İçin Büyük Fedakarlık

Yaban Hayvanları İçin Büyük Fedakarlık

Bitlis’in Ahlat ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle sıkıntı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakmak isteyen ekipler, zorlu kış şartlarına adeta meydan okudular.

13.02.2015 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle sıkıntı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakmak isteyen ekipler, zorlu kış şartlarına adeta meydan okudular.

Kar yağışının ardından havaların soğumasıyla birlikte yem bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarının şehir merkezlerine inmemeleri ve açlıktan ölmemeleri için Ahlat Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği harekete geçti. İlçenin Merden Baba ve Saçlı Baba bölgelerinde yaban hayvanları için doğaya yem bırakan ekipler, tüm zorluklara rağmen görevlerini özveriyle tamamladılar. Çetin kış şartlarından dolayı yaban hayvanlarının yiyecek bulamadığını ifade eden Ahlat Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği'nde görevli memur Sabahattin Bildirici, araçların giremediği yerlere normalde kızaklarla yem taşıdıklarını söyledi. Yaban hayvanlarının ulaşabileceği ücra köşeler için kızaklar yetersiz kalınca torbaları sırtlarında taşıyarak doğaya yem bıraktıklarını ve bundan da mutluluk duyduklarını ifade eden Bildirici, bugün için yaklaşık 150 kilogramlık buğdayı doğaya bıraktıklarını kaydetti. Bildirici, "Her sezon rutin olarak yaban hayatını besleme görevini yapıyoruz. 2014-2015 sezonu içerisinde temin ettiğimiz buğday ve diğer sakatat türlerini belirli periyotlar halinde doğaya bırakmaktayız. Bugünde böyle bir çalışma içerisine girdik. Doğanın içerisinde nesli tükenmek üzere olan yaban hayatının devamını sürdürme çabası içerisindeyiz. Tabi ki doğa bir zincirin halkaları durumundadır. Halkanın birini koparırsanız diğerleri hükümsüz kalır. Bir yapıyı yüz günde yaparsınız ama bir günde yıkabilirsiniz. Cenab-ı Hak bu kainatta her şeyi belirli bir düzen ve ahenk içerisinde yaratmıştır. Bizlere düşen bu sorumluluk içerisinde doğamızı koruyabilmektir. Bilinçsizce avlanan ve nesli tükenen hayvanlarımızı maalesef bugün yerine bırakamıyoruz. Bütün çabalarımız ve hedefimiz bu hayvanların hayatta kalabilmeleridir. Bazı hayvanlarımızın nesli gittikçe tükeniyor. Günümüzde yaban hayvanlarıyla yaşamını sürdüren yerler var. Bizim şehrimizde bunlar neden olmasın. Bilinçli avcı olmakta her zaman fayda var. Bizler bu hayvan neslini korumakla mükellefiz. Tabi bu konuda yaptırımlarımız oluyor, fakat o da yeterli olmuyor. Elbette ki herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekiyor. Bilinçsizce av yapan avcıların akıbetini müşahede ediyoruz. Allah'ın yarattığı hiç bir mahlukata zulüm etmek gibi bir lüksümüz yoktur. Bu nedenle bilinçli olmamız gerekir. Biliyorsunuz ki her sezon bu zahmete katlanıyoruz. Elbette bunun bir bedeli var. Devletimize de külfeti oluyor. Biz bu kadar külfete katlanırken birileri keyif için yaptığımız güzellikleri hiçe sayarak tahrip ederse, bu işin sonucuna da katlanacaklardır" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaban Hayvanları İçin Büyük Fedakarlık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement