Yoğun Kar Yağışı Düzce'de Bir Kişiyi Evsiz Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Yoğun Kar Yağışı Düzce'de Bir Kişiyi Evsiz Bıraktı

Yoğun Kar Yağışı Düzce\'de Bir Kişiyi Evsiz Bıraktı

Düzce’yi etkisi altına alan ve hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı, Muzaffer Var adlı vatandaşın 1999 depremi sonrası yaptığı evinin yıkılmasına neden oldu.

21.01.2015 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'yi etkisi altına alan ve hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı, Muzaffer Var adlı vatandaşın 1999 depremi sonrası yaptığı evinin yıkılmasına neden oldu. Yoğun kar yağışına dayanamayarak çöken evinden sağ kurtulan Var, soğuk kış günlerinde, tuvaleti bile olmayan derme çatma barakada yaşam mücadelesi veriyor.

Geçen hafta bütün Düzce'yi etkisi altına alan ve yolların kapanmasına, okulların tatil edilmesine neden olan kar yağışı Düzce'de Muzaffer Var isimli vatandaşı da evsiz bıraktı. 53 yaşındaki Var'ın tek başına yaşadığı ve 1999 depremi sonrasında yaptığı prefabrike evin çatısı, 16 Ocak Cuma günü üzerindeki karın ağırlığını taşıyamayarak çöktü. Canını zor kurtaran Muzaffer Var'ın, çöken evle birlikte bütün eşyaları da kar altında kaldı. Evinin çökmesinin ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurarak bin lira yardım alan Var, bu parayla kendine bir baraka yaptı.

Kendi imkanlarıyla yaptığı barakasında yer yatağı ile masadan başka hiçbir eşyası olmayan Muzaffer Var, komşularının yardımlarıyla geçindiğini dile getirerek yardımseverlerden yardım istedi. Sobası bile olmayan barakada yaşam mücadelesi verdiğini ifade eden Muzaffer Var, "Hiçbir gelirim yok. İşletmede 4 saatlik görevim var. Ondan başka iş yapamıyorum. Çoluğumdan çocuğumdan ayrıyım. Yalnız bir insanım. Depremden beri burada kalıyorum. Başka kalacak yerim yok. Yıkıldığında yatağımdaydım, kendimi atmasaydım olduğu gibi üzerime yıkılacaktı. Kafamı sokacak kadar bir yer yapayım dışarıda kalmayayım diye yaptım burayı. Allah'tan başka kimsem yok" şeklinde konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yoğun Kar Yağışı Düzce'de Bir Kişiyi Evsiz Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement