Özel Halk Otobüsleri Esnafından '65 Yaş' Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Özel Halk Otobüsleri Esnafından '65 Yaş' Tepkisi

Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanvekili Mehmet Kavlak, belediye otobüslerinde 65 yaş üzeri yolcuların ücretsiz taşınmasına ilişkin, “Maliye Bakanlığı bize yardım etsin ya da yaşlıları en azından öğrenci ücreti alarak taşıyalım” dedi.

17.12.2014 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanvekili Mehmet Kavlak, belediye otobüslerinde 65 yaş üzeri yolcuların ücretsiz taşınmasına ilişkin, "Maliye Bakanlığı bize yardım etsin ya da yaşlıları en azından öğrenci ücreti alarak taşıyalım" dedi.

Yaşları 65'in üzerinde olan yolcuların belediye otobüslerinde ücretsiz taşınmasına Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası'ndan tepki geldi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanvekili Mehmet Kavlak, "Bizi büyük ölçüde zarara uğrattı. Bedava yolcu taşıyoruz. Belediye otobüsleri de taşıyor ama devlet onlara destek oluyor" diye konuştu.

Kavlak, Katma Değer Vergisi (KDV) ve sigorta vermelerinin yanında belediyeye de katkı payı ödediklerini belirterek, "Ayrıca şehit ailelerini, gaziler ve yakınlarını, basın mensuplarını, polisleri, engellileri ücretsiz taşıyoruz. Safra kesesinden ameliyat olup engelli kartı çıkarttıranlarla da karşılaşıyoruz. Bunları hep bedava taşıyoruz. Başkasının nüfus cüzdanını kullanarak ücretsiz binenleri görüyoruz. Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile de görüştük. Onlar da yardımcı olmak istediler ama bir netice alamadık" ifadelerini kullandı.

Bunun çözümü için yetkililerden yardım beklediklerini ifade eden Kavlak, Maliye Bakanlığı'nın bir katkıda bulunmasını istediklerini veya yaşlılardan küçükte olsa bir ücret alabilmeleri halinde zararlarını azalacağını söyledi. Kavlak, en azından yakıt zararının bir kısmını karşılamak için yaşlıları öğrenci ücreti tarifesinden taşımaya hazır olduklarını kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özel Halk Otobüsleri Esnafından '65 Yaş' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement