Özel Harekatlı Bayram Uygulaması - Son Dakika
Güncel

Özel Harekatlı Bayram Uygulaması

Özel Harekatlı Bayram Uygulaması

Adana'da özel harekat polisinin de katılımıyla gerçekleştirilen Kurban Bayramı uygulamasında bir günde 10 ruhsatsız silah ele geçirilirken otomobilinden silah çıkan iki kişinin, "at, avrat, silah bizim geleneğimiz, dededen kalma, üstelik hasmımız"...

14.10.2013 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da özel harekat polisinin de katılımıyla gerçekleştirilen Kurban Bayramı uygulamasında bir günde 10 ruhsatsız silah ele geçirilirken otomobilinden silah çıkan iki kişinin, "at, avrat, silah bizim geleneğimiz, dededen kalma, üstelik hasmımız da var" demesi dikkat çekti.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramını halkın daha huzur ve güven içerisinde gerçekleştirmesi için Arife günü de 10 noktada aralarında özel harekat polislerinin de bulunduğu 800 polisin katılımıyla asayiş uygulaması gerçekleştiriyor. Polis şehrin giriş ve çıkış noktalarında özellikle sıkı arama yapıyor. Özel harekatın uygulama noktasında uzun namlulu silahlarla görev aldığı uygulamada Yunus Ekipleri ve asayiş polisleri şüphelendikleri araçları durdurarak didik didik arıyor. Polis özellikle Kurban Bayramı öncesi ortalığı kana bulamak isteyen şüpheliler üzerinde dururken durdurulan araçlardaki şahısların mutlaka kimlik kontrolü yapılıyor. Bu sayede daha önce suç işlemiş ancak kaçan şahıslar tek tek yakalanıyor.

"BİR GÜNLÜK ARAMADA 10 RUHSATSIZ SİLAH BULUNDU"

Adana polisi halkın bayramı huzur içinde geçirmesi için uygulamalarına arama vermeden devam ederken aramalar esnasında bir günde 10 ruhsatsız silah çıkması polisi bile şaşırttı. Durdurulan araçlarda yapılan aramalarda aracın torpido gözüne, koltuk altına, vites kutusuna, bagajına saklanmış halde 10 ruhsatsız silah ele geçirildi. Polis ele geçirilen bu silahları balistik incelenmesinin yapılması için kriminal laboratuvarına gönderdi. Uygulamaların amacının polisin suç olmadan suçu önlemek amacıyla yapıldığı, ele geçirilen silahların ya bir cinayet, ya gasp ya da soygun girişiminde kullanılmak üzere taşındığı öğrenildi.

"AT, AVRAT, SİLAH"

Çatalan Köprüsü girişinde polisin yapılan uygulamada ise Yunus Ekipleri bir otomobilden şüphelenerek durdurdu. Şahısları araçtan indiren polis üzerlerinde arama yaptıktan sonra kimlik kontrolü de yaptı. Şahısların aranması çıkmadı. Bu arada bir polis de aracın içinde ve bagajda arama yaptı. Bagajda yapılan aramada bir ruhsatsız silah ele geçirildi. Şahıslar bunun üzerine hemen kelepçelenerek gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan İ.K."Bizim için üç önemli şey var at, avrat, silah. Bu silah atalarımızdan bize kalan silah bizim geleneğimiz böyle" demesi ve diğer zanlı R.K.'nin de, "Bizim aynı zamanda hasmımız var bunun için silah taşıyor" demesi dikkat çekti. Diğer yapılan aramalarda da Glock marka silah, ayrıca saklanması çok kolay olan suikast silahı ve Smith Wesson tabanca ele geçirildi. Otomobilinde silah ele geçirilen şahıslara ruhsatsız silah bulundurmak suçundan işlem yapıldı.

"10 AYDA 708 RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ"

Adana polisinin 10 ay boyunca yaptığı uygulamada 708 ruhsatsız tabanca, 173 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Yapılan bu uygulamalarda değişik suçlardan aranan 7 bin 982 kişi de yakalanarak cezalarını çekmek üzere cezaevine gönderildi. Yapılan bu aramalar sonucu da özellikle milli maç sonlarında ve düğünlerde havaya ateş açmanın azaldığı bu nedenle de maganda kurşunlarından ölüm oranlarını azaldığı öğrenildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özel Harekatlı Bayram Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement