Özel Hayat Hastanesi'nden Göynükbelen'de Hijyen Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Özel Hayat Hastanesi'nden Göynükbelen'de Hijyen Eğitimi

Özel Hayat Hastanesi\'nden Göynükbelen\'de Hijyen Eğitimi

Özel Hayat Hastanesi ve Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerinin sosyal sorumluluk kapsamında ele aldığı bilgilendirme seminerlerine Orhaneli'ye bağlı Göynükbelen Mahallesi'nde gerçekleştirdiği hijyen konulu eğitimle devam edildi.

30.04.2016 10:10  Güncelleme: 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel Hayat Hastanesi ve Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerinin katılımıyla Göynükbelen Mahallesi Belediye Merkezi'nde düzenlenen seminer yoğun ilgi gördü. Seminere Orhaneli Kent Konseyi Genel Sekreteri Cavit Zırtlan,GöynükbelenMuhtarı Ali Kayahan Göynükbelen Mahallesi Çiftçi Kadınlar Derneği Başkanı Gülfidan Ceylan ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Etkinlikte açılış konuşmasını gerçekleştiren Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Mecbure Altun, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

HİJYENİN ALTIN KURALLARI

Özel Hayat Hastanesi Biyokimya ve Klinik Biyokimya Uzmanı Dr. Kemal Aslan hijyen kurallarıyla ilgili kritik bilgiler paylaştı. Kişisel hijyenden el bakımı, bakterilerin çoğalma şekillerinden çocukların beslenmesine kadar geniş bir çerçevede konuları ele alan Dr. Aslan, "Ellerimizi yemeklerden önce en az 20 saniye, mümkünse sıvı sabunla olarak yıkamalıyız. Yemeklerden sonra ve yaptığımız aktivitelerden sonrada bu işlemi tekrarlamalıyız. Aksi takdirde tifo, besin zehirlenmesi, dizanteri, hepatit A gibi hastalıkların yolu açılmış olur" dedi.

SIVI SABUN DAHA SAĞLIKLI

El temizliğinde katı sabun yerine sıvı sabun kullanılması gerektiği tavsiyesinde bulunan Dr. Aslan, "Ellerinizi katı sabunla yıkadığınızda bakterilerin bir kısmı sabun yüzeyinde kalabilir. Ayrıca pH değeri sıvı sabunlardan daha yüksektir bu nedenle cildin kurumasına neden oluyor. Özellikle çok fazla kişinin kullanacağı ortamda kullanılacaksa sıvı sabun daha sağlıklıdır" şeklinde konuştu.

Soru cevap şeklinde tamamlanan seminerin sonunda dinleyicilere Özel Hayat Hastanesi tarafından hazırlanan sabunlar hediye edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Özel Hayat Hastanesi'nden Göynükbelen'de Hijyen Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement