Özel İdare İşçileri Gaziantep'te Kalmak İstiyor - Son Dakika
Yerel

Özel İdare İşçileri Gaziantep'te Kalmak İstiyor

Özel İdare İşçileri Gaziantep\'te Kalmak İstiyor

Gaziantep’te büyükşehir belediyesi yasasıyla, büyükşehir belediyesi kapsamında il özel idarelerinde ki memur ve işçi statüsünde çalışanların çevre ilçelere dağıtılması ve buradan da çevre illere gönderileceklerini ileri süren çalışanlar yaptıkları basın açıklamasıyla Vali Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den yardım istedi.

15.05.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te büyükşehir belediyesi yasasıyla, büyükşehir belediyesi kapsamında il özel idarelerinde ki memur ve işçi statüsünde çalışanların çevre ilçelere dağıtılması ve buradan da çevre illere gönderileceklerini ileri süren çalışanlar yaptıkları basın açıklamasıyla Vali Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den yardım istedi.

Gaziantep İl Özel İdaresi önünde toplanan kalabalık grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Yıl İş Sendikası Adana Şube Başkanı Mustafa Barutçu, seçimler öncesinde kendi durumlarına siyasilerin olumlu baktığını ancak seçim sonrası yaşananların çalışanları mağdur ettiğini savundu. Başkan Barutçu süreci anlattıktan sonra, "Seçimlerin ardından burada görevli bay bayan bütün arkadaşların Nizip, Karkamış ve Oğuzeli ilçelerine dağıtıldığını öğrendik. Diğer büyükşehir belediyelerine baktığımız zaman özel idare personelleri ya büyük şehir belediyesi bünyesine yada merkez içe belediyelerin bünyesine alınmış. Ama Gaziantep'te sanırım başkanımız bu konuda yanlış bilgilendirildi yada yönlendirildi ki buradaki özel idarede bulunan bay bayan bütün işçiler çevre ilçelere dağıtıldı. Şimdi o üç ilçe belediye başkanları da form doldurmamızı ve gitmek istediğimiz 3 ili söyleyin diyor. Yani bize Gaziantep dışında başka illere gönderecekler" dedi.

Vali Erdal Ata ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den yardım isteyen Başkan Barutçu, "Buradaki işçiler yıllardan beri bu kurumda çoluk çocuğunun nafakasını temin etmektedir. Hepsi bu şehirde doğmuş bu şehirde büyümüştür. Çocukları bu şehirde eğitim görüyor veya eşi buradaki bir kurumda görev yapıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı yapan başkanımız Fatma Şahin hanım inşallah sesimizi duyar, bu arkadaşların var olan sıkıntısına çare olur. İnşallah bu yuvaların dağılmasına engel olurlar diye düşünüyoruz. Aksi durumda bu arkadaşlarımız her biri bir ile gidecek ve ailesinden uzak kalacak. Çocuklarını götürmek isteseler de eğitimlerinde sorunlar yaşayabilecek. Zaten işçi statüsündeki bu arkadaşlarımız en fazla 5-6 yıl sonra emekli olacak. Bu 3-5 yıllığına başka illere gitmesine gönüllerinin razı olmayacağına inanıyorum" diye konuştu.

Kurumda görevli her bir işçinin konusunda uzman bir hale geldiğini de hatırlatan Başkan Barutçu, "Burada bir birinden zor olan araçları kullanan uzman arkadaşlarımız var. Atölyelerde bu araçların tamir eden ve acil durumlarda çalışmalara hazırlayan uzman arkadaşlarımız var. İdari binada yol yapımı, asfalt, içme suları gibi bir çok alanda hazırlık yapan teknik kadro var. Bunların hepsi paramparça olacak ve her biri bir yere dağılacak. Buna kimsenin gönlü razı olmaz diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özel İdare İşçileri Gaziantep'te Kalmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement