Özel İdreden Bitlis'e 7 Milyonluk Yatırım - Son Dakika
Yerel

Özel İdreden Bitlis'e 7 Milyonluk Yatırım

Özel İdreden Bitlis\'e 7 Milyonluk Yatırım

Bitlis İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık 7 milyonluk Kilitli Parke tesisi ve 24 adet iş makinesinin hizmete sunulması için bir tören düzenlendi.

17.10.2014 19:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık 7 milyonluk Kilitli Parke tesisi ve 24 adet iş makinesinin hizmete sunulması için bir tören düzenlendi.

Bitlis Tatvan karayolu üzerinde bulunan eski Topçu Taburunda inşa edilen Kilitli Parke Tesisinin açılışı AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz, Bitlis Valisi Orhan Öztürk, kurum amirleri ve vatandaşların da katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, son günlerde yaşanan olaylara değinerek, "Demokrasi ölçüleri içinde kardeşliğimizi pekiştireceğiz. Buraya alınan araçlar köylere gidecek ve oralara hizmet edecek. Bu araçlar, provokatif eylemlerde belki de hedef olacak. Buna rağmen biz demokrasi çerçevesinde kardeşliğimizi pekiştirmeye çalışacağız" dedi.

Demiröz konuşmasında şunları söyledi:

"Bugün Bitlislimize, köylere ve ilçelerine destek verecek daha yaşanabilir bir ortam sağlayacak bir tesisin açılışında bir araya gelmiş bulunmaktayız. Kamunun yatırımlarının altyapı yatırımı olması gerekiyor. Bu yatırımı da alt yapı yatırımı olarak algılamanız gerekiyor. Köylerimizin ulaşımı, içme suyu ve altyapı tesisleri yeterli imkanlara sahip değil. Bu yatırımları tamamlamak için büyükşehir olsaydık bunları belediye yapardı. Ancak bunu Bitlis'te İl Özel İdaresi yapmaya başladı. Bir milyonluk bir yatırım söz konusudur. Araçlar ve bu tesis istihdam da sağlayacak. Kış aylarına giriyoruz. Artık önümüzdeki sezon önemli bir üretim sağlayacak. Biz de bunun takibini yapacağız. Bu bölgelere diğer bölgelerden daha fazla hizmet veriliyor. Bin yıllık kardeşliğimizi provokatörlere rağmen Ankara olarak takip edeceğiz. En ücra köşede kardeşliğin devamı için elimizden geldiğince takip edeceğiz. Demokrasi ölçüleri içinde kardeşliğimizi pekiştireceğiz. Bu tür araçlar köylere hizmet vermek için gidecek. Provakatif eylemlerde bu araçlar belki de hedef olacak. Bunlar köylümüz ve fakir fukara için yapılıyor. Okullarımız, kütüphanelerimiz yakılıyor yıkılıyor. Çocuklarımız eğitim görmesin diye mi, cahil kalsınlar diye mi? Türkiye gereğinden fazla büyüyor. Ülkenin her köşesine demokrasi ve kardeşliğimizi getireceğiz. Bitlis çok daha iyisine layık. Bu tesisin tamamlayıcı olan diğer araç gereç ve edevatla ilgili desteğimizi biz vereceğimizi söylüyoruz. Tesiste emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise, "Bugün 24 iş makinesini hizmete sokuyoruz. Bitlisin bütün köylerini çamurdan kurtaracağız demiştik. Şimdi tesisimizi kurduk. O dönemde bizi eleştirenler oldu. Ancak bugün yılda 115 bin metrekare parke üreteceğiz. Maliyeti 690 bin TL olacak. Dışarıdan alınsaydı 1,5 milyon TL olacaktı. Bir yılda kendini amorti edecek bir fabrika olacak. Her geçen yıl kapasite artırarak, köylerimizdeki bütün yavrularımızı çamurdan ve tozdan kurtaracağız. Temelini attığımız bu tesis bütün köylerimiz ve mezralarımızın köy içlerini toz topraktan kurtaracak. Bu tesiste ve makine alımında emeği geçenleri kutluyorum. Son günlerde bölgemizdeki olaylarla ilgili huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermez inşallah" dedi.

Vali Orhan Öztürk ise, "Köylerimizi yaşanabilir hale getirmek anlamında çok güzel bir adımın atılması için bir tesisi hizmete sokacağız. Bu tesisin kuruluşunda necasetin önemli bir rolü olduğunu söylemek isterim. Köylümüzün milletimizin efendisi olduğu söylemi bu yatırımlarla hayata geçecek. Batıda bu kadar kaliteli yolun olmadığını burayı ziyaret edenler söylüyorlar. Bu bir devletin bir hükümetin kendi halkına karşı gösterdiğini ilginin bir yansımasıdır. Halkını önemli gören bir devlet yönetimi yaptığı her uygulama ile gösterir. Devletin yapması gereken de budur. İnsanların asgari ihtiyaçlarını karşılar. Daha fazla isteyen de çalışır. Köylerimiz bu anlamda sıkıntılı konumdaydı. 2004'lü yıllarda Köydes ve Beldes projeleri başladı. 2 milyonluk yatırımla köylerin alt yapı ve yol sorunu çözüldü. Türkiye'nin kaynakları ile alakalı bir konu değildi. Türkiye'nin kaynakları kullanılamadı. Savaşlar dolayısıyla kullanılmadı. Demokrasiye geçtik kullanılamadı. Daha sonra terör sorunu dolayısıyla kullanılamadı. Bir hükümet insanlarına yatırımları geciktirince h,iç yapmamamız gerekenleri yapmaya başladık. Bazı şeyleri geciktirince bunu tazmin etmek çok zor duruma geldi. Gençlerimiz OHAL ile büyüdüler. Bu ülkenin insanları karakola adres sormaya gitmeye bile üşenirdi. Yanlış yapması durumunda başına ne geleceğini bilinmiyordu. İşkence de göz altı sorunu ortadan kalktı. İşkencede zaman aşımını ortadan kaldırdık. Şarkıcı Fedon İstanbul'da Rumca söyledi, sıkıntı olmadı. Ancak bir hoca Kürtçe kendi diliyle okuduğu mevlitten zarar gördü. Şu anda getirilen düzenlemeler ve uygulamalar neticesinde kimsenin sokağa çıkmak için bir sebebi kalmadı. Her devlet hata yapar, ancak bunu telafi yönüne de gider. Köyleri boşaltılan köylülere 200 milyon TL'lik tazminat ödendi. Terörden zarar görenlere tazminat verdik. Bugün terörün olmasına hiçbir mazeret yoktur. Bugün sokaklarda haksız olarak kamunun binalarına özel işyerlerine saldırıyorlarsa bunu hukuk önünde ve öbür dünyada hesabını verecekler. Dükkanlara giren ve malları yağmalayan gençlere acıyorum. Bunun karşılığını aile hayatı itibari ile ödeyecekler. Zulüm karşılıksız kalmaz. Biz devlet olarak yükümlülüklerimizi yerine getirmek için terör olaylarını gündeme aldık. Herkes hukuk kuralları çerçevesinde cezası ne ise görecektir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İl Özel İdaresine ait kilitli parke tesisi kurdela kesimi ile gerçekleştirildi. Ayrıca İl Özel İdaresine alınan 24 adet iş makinesi de hizmet sunuldu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özel İdreden Bitlis'e 7 Milyonluk Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement