Kurtlar Vadisi'nin Küpeli'sinden Türk Tiyatrosunda Bir İlk - Son Dakika
Güncel

Kurtlar Vadisi'nin Küpeli'sinden Türk Tiyatrosunda Bir İlk

Kurtlar Vadisi\'nin Küpeli\'sinden Türk Tiyatrosunda Bir İlk

Ekranların reyting rekorları kıran dizisi Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde ‘Küpeli’ karakteriyle tanınan genç oyuncu Atilla Alpar, Ruslarla girdiği mücadeleyle tanınan ve ‘Kafkasya Kartalı’ olarak anılan Şeyh Şamil’i Türk tiyatrolarında ilk kez sahneye taşıyor.

14.09.2015 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekranların reyting rekorları kıran dizisi Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde 'Küpeli' karakteriyle tanınan genç oyuncu Atilla Alpar, Ruslarla girdiği mücadeleyle tanınan ve 'Kafkasya Kartalı' olarak anılan Şeyh Şamil'i Türk tiyatrolarında ilk kez sahneye taşıyor.

Televizyon dizileri ve tiyatrolarda rol alan, Kurtlar Vadisi Pusu'daki 'Küpeli' karakteriyle büyük bir çıkış yapan oyuncu Atilla Alpar, Türk tiyatrolarında bir ilki gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Vadi'den ayrıldıktan sonra İzmir'e yerleşen genç oyuncu, kurduğu tiyatro35'in genel sanat yönetmenliğini yürüterek Ruslarla girdiği mücadeleyle tanınan ve 'Kafkas Kartalı' olarak anılan Şeyh Şamil için bir tiyatro oyunu hazırladı. Aylarca süren senaryo çalışmalarının ardından oyunun tanıtım filmini ve provalarını tamamlayan Alpar, önümüzdeki günlerde seyirci karşısına çıkarak Şeyh Şamil'in Ruslarla kahramanca mücadelesini anlatacak. Başta Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde oyunu sahneleyecek olan Atilla Alpar, ileri ki zamanlarda yurt dışına turne düzenleyecek. Tiyatro yönetmenliğini Muzaffer Aksoy'un yaptığı, tarih danışmanlığını Doç. Dr. Fikret Efe'nin yürüttüğü tek kişilik oyunun süresi 70 dakika olarak belirlendi.

GENÇ OYUNCUDAN DEVLET BÜYÜKLERİNE ÇAĞRI

Tiyatro sanatçısı Atilla Alpar, büyük bir heyecanla hazırladığı Şeyh Şamil adlı tiyatro oyununun Türkiye'de bir ilk olduğunu ifade ederek, yeni nesil gençlerin Şeyh Şamil'i bilmediğini anlattı. Gençlere Şeyh Şamil'in kahramanlık destanını anlatmak istediğini ifade eden genç oyuncu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile devlet büyüklerine de çağrıda bulunarak oyuna sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Alpar, "Daha önce yapılmamış projeler beni çok heyecanlandırıyor. Daha önce yazdığım Kamera Oyunculuğu adlı kitabım Türkiye'de bir ilkti ve inşallah bunun arkası gelecek" dedi. Şeyh Şamil'e Kafkas kökenli bir aileden geldiği için çok büyük bir ilgisi olduğunu anlatan Alpar, şöyle konuştu: "Ve bunu nasıl hayata geçiririm diye düşünüyordum. Ekibimle beraber bu konu ile uzun tartışmalar yaptık, sahneye taşımaya karar verdik. Türkiye'de bir ilk olduğunu biliyorum. Sanırım dünyada da ilk olacak."

Atilla Alpar, son günlerde terör saldırılarında hayatını kaybeden güvenlik güçlerine de Allah'tan rahmet dileyerek sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Şeyh Şamil adlı oyunumuz, Kafkas halklarının 19. yüzyılın ortalarında Osmanlının Doğu blokunu korumaya çalışılırken nasıl şehit düştüğünü ve bağımsızlık için ne kadar büyük bedel ödediklerini anlatıyor."

Atilla Alpar, oyun hakkında ayrıntılı bilgiye www.tiyatro35.com isimli internet sitesinden de ulaşılabileceğini sözlerine ekledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kurtlar Vadisi'nin Küpeli'sinden Türk Tiyatrosunda Bir İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement