Özel Öğrenciler İşaret Diliyle Şarkı Söyledi - Son Dakika
Güncel

Özel Öğrenciler İşaret Diliyle Şarkı Söyledi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Engelli öğrenciler eğitim ve rehabilitasyon merkezinde işaret dili ile şarkı söylerken detay görüntü Özel öğrencilerden Buse Tuncay'ın röportajı Merkez yetkilisi psikolog Semra Şahin'in röportajı Öğrencilerin gösterisinden detaylar Kendi engellerini unutup işitme engellilere dikkat çektiler Muğla'nın Ortaca ilçesindeki bir rehabilitasyon merkezinde öğrenim gören zihinsel engelli ve öğrenme güçlüğü çeken 7 öğrenci, işitme engellilere dikkat çekmek amacıyla işaret diliyle şarkı söyledi Merkez yetkilisi psikolog Şahin: "Normal insanlar bile bu konuda yeterince duyarlılık göstermezken, zihinsel engelli ve öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerimizin, konuşamayan ve duyamayan insanlar için farkındalık yaratmaya çalışmaları, örnek olması gereken bir davranış" Ortaca'da zihinsel engelli ve öğrenme güçlüğü çeken 7 öğrenci, işitme engellilere dikkat çekmek amacıyla işaret dili öğrenerek "Hayat bayram olsa" şarkısını söyledi.

24.05.2016 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Engelli öğrenciler eğitim ve rehabilitasyon merkezinde işaret dili ile şarkı söylerken detay görüntü

Özel öğrencilerden Buse Tuncay'ın röportajı

Merkez yetkilisi psikolog Semra Şahin'in röportajı

Öğrencilerin gösterisinden detaylar Kendi engellerini unutup işitme engellilere dikkat çektiler

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki bir rehabilitasyon merkezinde öğrenim gören zihinsel engelli ve öğrenme güçlüğü çeken 7 öğrenci, işitme engellilere dikkat çekmek amacıyla işaret diliyle şarkı söyledi

Merkez yetkilisi psikolog Şahin:

"Normal insanlar bile bu konuda yeterince duyarlılık göstermezken, zihinsel engelli ve öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerimizin, konuşamayan ve duyamayan insanlar için farkındalık yaratmaya çalışmaları, örnek olması gereken bir davranış"

Ortaca'da zihinsel engelli ve öğrenme güçlüğü çeken 7 öğrenci, işitme engellilere dikkat çekmek amacıyla işaret dili öğrenerek "Hayat bayram olsa" şarkısını söyledi.

İlçedeki özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinde öğrenim gören engelliler, konuşamayan ve duyamayan insanları anlamak amacıyla işaret dili öğrendi.Öğrenciler merkez bünyesinde aldıkları bir aylık işaret dili eğitiminin ardından, Ortaca Cumhuriyet Meydanı'nda düzenledikleri konserde, öğrendikleri "Hayat bayram olsa" şarkısını işaret diliyle söyledi.Merkez yetkilisi psikolog Semra Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin yaptıklarının büyük anlam taşıdığını ifade etti.Özel öğrencilerin işaret dilini kısa bir sürede öğrendiklerini belirten Şahin, "Öğrenciler söyledikleri şarkıyla hayatın herkese bayram olmasını istediklerini anlatıyor. Normal insanlar bile bu konuda yeterince duyarlılık göstermezken, zihinsel engelli ve öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerimiz konuşamayan ve duyamayan insanlar için farkındalık yaratmaya çalışmaları örnek olması gereken bir davranış." diye konuştu.

"Amacımız işitme engellilerin neler hissettiğini anlayabilmek"

Şahin, sahneye çıkmanın, alkışlanmanın ve beğenilmenin engelli öğrencilere güç verdiğini ve onları mutlu ettiğini vurguladı.Toplumun engelliler konusundaki farkındalığını geliştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Şahin, şöyle konuştu: "Zihinsel engelliler ve öğrenme güçlüğü olan bireylerden kurduğumuz grubumuz ile amacımız işitme engelli arkadaşlarımızın neler hissettiğini anlayabilmek ve bu konuda farkındalık yaratmaktı. Öğrenciler bir ayda işaretlerin hepsini öğrenerek gösteriyi hazırladılar ve başarıyla sundular. İşitme engelli arkadaşlarımızı mutlaka işin içine katabilmek amacıyla bu çalışmayı sürdürmeyi düşünüyoruz. Gelecek yıl daha anlamlı bir çalışma hazırlamayı planlıyoruz."

"Başardığımıza inanıyoruz"

Korodaki öğrencilerden Buse Tuncay da toplumda bir farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını anlatarak, "İnternetten figürleri çıkararak, çalışmaya başladık. Bir ay işaret dili eğitimi aldık. Önceden zor geliyordu, şimdi çok kolay. Duyamayan, konuşamayan arkadaşlarımız için farkındalık yaratmak istedik. Bunu da başardığımıza inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Özel Öğrenciler İşaret Diliyle Şarkı Söyledi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özel Öğrenciler İşaret Diliyle Şarkı Söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement