Özel Öğrenciler' Kayıtlı Oldukları Üniversiteye Dönebilecek - Son Dakika
Güncel

Özel Öğrenciler' Kayıtlı Oldukları Üniversiteye Dönebilecek

Özel Öğrenciler\' Kayıtlı Oldukları Üniversiteye Dönebilecek

YÖK kapatılan üniversitelerin öğrencileriyle ilgili yeni bir karar aldı.

17.10.2016 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YÖK kapatılan üniversitelerin öğrencileriyle ilgili yeni bir karar aldı. Buna göre bir üniversitede 'özel öğrenci' statüsünde eğitim alanlar isterse daha sonra kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumuna dönebilecek. Tıp öğrencilerinin uygulama ücretleri yerleşilen üniversite tarafından karşılanacak. Ayrıca bazı programlar arasında karşılıklı özel öğrenci statüsünde eğitim alma imkanı sağlandı.

ÖĞRENCİ BELGESİ ÖĞRETİME DEVAM EDİLEN KURUMDAN

ÖSYM tarafından yerleştirilerek kayıt yaptıran ve başka bir yükseköğretim kurumunda özel öğrenci olarak eğitimine devam edecek öğrenciler, öğrencilik belgesi ve diğer işlemleri için özel öğrenci olarak eğitime devam ettiği yükseköğretim kurumuna başvuracak.

ÖZEL ÖĞRENCİLER KAYITLI OLDUKLARI ÜNİVERSİTEYE DÖNEBİLECEK

Özel öğrenci olarak eğitimlerine devam edenler talep etmeleri durumunda kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumuna dönebilecek. Öğrenciler, özel öğrenci olarak devam ettikleri yükseköğretim kurumunda en az bir dönem ve üzeri eğitim almışsa intibak işlemleri kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumu tarafından tekrar yapılacak.

KAMU YÖNETİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER ARASINDA GEÇİŞ İMKANI

Siyaset bilimi ve kamu yönetimi programındaki öğrenciler kamu yönetimi programı ile karşılıklı olarak; siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler programındaki öğrenciler ise uluslararası ilişkiler programı ile karşılıklı olarak özel öğrenci statüsünde eğitim alabilecek. Diplomalarsa kayıtlı oldukları program adına göre düzenlenecek.

TÜRKÇE PROGRAMDA ÖZEL ÖĞRENCİ OLUNABİLECEK

ÖSYM'nin yaptığı yerleştirme işlemlerinde özel yetenek sınavı ile ilgili tabloda programların öğretim dili belirtilmediğinden, öğretim dili Türkçe programda kayıtlı olup ÖSYM tarafından öğretim dili yüzde 30 veya tamamen yabancı dil olan programlara yerleştirilen öğrenciler, öğretim dili Türkçe olan programlarda özel öğrenci olabilecek. Bu öğrencilerin diplomaları yerleştikleri üniversitelerde yarı pasif olarak açılacak. Bu durumdakiler Türkçe programlardan alabilecek.

TIP ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÜCRET ÖDEMELERİ YERLEŞİLEN ÜNİVERSİTEDEN

Kapatılan üniversitelerin tıp fakültelerinde beşinci yılını tamamlayıp altıncı yılına geçen öğrencilerin intörn eğitimleri döneminde yaptıkları uygulama çalışmaları karşılığında ücret ödemeleri yerleştirildikleri üniversite tarafından karşılanacak. Özel öğrenci statüsünde eğitim gören öğrencilerin ücret ödemesi ise eğitim öğretim hizmetini veren üniversite tarafından verilecek. Bu öğrencilerin SGK pirimlerinin tamamı ücreti ödeyen üniversite bütçesinden karşılanacak.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Özel Öğrenciler' Kayıtlı Oldukları Üniversiteye Dönebilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement