Özel Okul Ücretlerine Zam Sınırlaması - Son Dakika
Ekonomi

Özel Okul Ücretlerine Zam Sınırlaması

Çocuğunu özel okulda okutanlara müjde. Yıllık artış sınırlandırıldı. Özel okullar, enflasyonun üzerine en fazla yüzde 5 ekleyerek zam yapabilecek...

26.01.2015 09:31  Güncelleme: 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel okulların keyfi zam uygulamalarına Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) el koydu. Kimi okulların yaptığı yüzde 30'a varan yıllık fiyat artışları artık tarih oluyor. 2015- 2016 eğitim ve öğretim döneminden başlamak üzere, özel okulların fiyat artışlarına sınırlama getirildi. Buna göre; okullar, ücretlerinde, enflasyonun üzerine en fazla yüzde 5 ekleyerek zam yapabilecek. Örneğin, enflasyonun yüzde 5 çıkması durumunda özel okulun yapabileceği en yüksek zam, yüzde 5+5 olmak üzere yüzde 10 olabilecek.

YAZI GÖNDEDİLDİ

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci imzasıyla il müdürlüklerine gönderilen yazıda, Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında, özel okullarda okuyacak öğrenci ve kursiyer ücretlerinin, eğitim ve öğretim imkanlarına, gelişmelerine imkan verecek yatırım ve hizmetler ile diğer işletme giderlerine göre tespit edileceği anımsatıldı. Takvim'in haberine göre, yazıda, Temmuz 2014'te yönetmeliğe eklenen "Okulların ara sınıflarının eğitim ücreti, bir önceki eğitim öğretim yılında ilan edilen eğitim ücretine (Y.İ,ÜFE+TÜFE)/2 oranına, en fazla yüzde 5 oranında artış yapılarak belirlenir" hükmü vurgulandı. Enflasyonun yüzde 5 olması öngörülerek örnek bir hesaplama modeline de yer verilen yazıda, özel okulun ücreti 10 bin TL ise yüzde 5'lik enflasyon farkı ve en fazla yüzde 5 zam yapılması gerektiği, bu durumda ücretin en çok 11 bin TL olabileceği kaydedildi.

HESAPLAR MERCEK ALTINDA

Özel okullar banka hesaplarını da valiliklere bildirecek. Bakanlık, özel okulların banka hesaplarını takibe alacak. Böylece özel okulların ücretlerini ne kadar artırdığı takip edilebilecek. Okullar, ücret artışlarını yılın Ocak ile Mayıs ayı arasında açıklamak zorunda olacak. Böylece veliler, Ocak-Mayıs döneminde, çocuğu için özel okula bir sonraki eğitim-öğretim dönemi için ne kadar ödeyeceğini öğrenebilecek. Son dakika sürprizi olmayacak.

Özel Okul Ücretlerine Zam Sınırlaması
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Özel Okul Ücretlerine Zam Sınırlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • POLAT: ÖZEL OKULA GİDEN MALDIR 4 10 Yanıtla
  • erdem sabri: iyide niye emekliye enflasyonun üstüne 5 ekleyip yapmadında onlara 5 eksilterek yaptınız bu akp nin geleneksel adalet anlayışı 7 haziranda son bulacak 4 0 Yanıtla
  • MK: Bu uygulamayi tum Universiteler icinde yapmalilar yoksa ogrencinin iligini kemiren bu universiteler durmak bilmeyecek. 1 0 Yanıtla
  • asd: özel okula giderseniz elit yetişirsiniz, ne kadar varoş olsanızda çok hissedilmez. özel okula laf atacağınıza para kazanmaya çalışın çocuklarınız sizin gibi olmasın, leş kargaları. 0 1 Yanıtla
  • Mssstttt: Polat,Kimin mal olduğu belli, cahillll 1 0 Yanıtla
  • TORNAVİDA YAŞAR: zam zam zam en sonunda millet Levent Kırca gibi Zam'ınaza korum dicek bu gidişle 1 0 Yanıtla
  • Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, lokanta ve kafe boykotuna tepki gösterdi
    13:15 Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, lokanta ve kafe boykotuna tepki gösterdi

    Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, sosyal medyada başlatılan lokanta ve kafeler için iki günlük boykot çağrısına sert tepki gösterdi. Karabacak, boykot çağrısının esnafların itibarını zedelediğini ve yanlış olduğunu belirtti. Ayrıca, devletin denetim organlarının fahiş fiyat uygulayan işletmelere yönelik önlemler aldığını ve odaların da denetim çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

  • ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak
    13:06 ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'de sürdürülen enflasyon mücadelesinin bir yıl içerisinde başarıya ulaşacağına inandıklarını belirtti. Baran, enflasyon nedeniyle ticaretin her alanında sıkıntı yaşandığını ancak bu sürecin bir yılı geçeceğini düşünmediğini ifade etti. Ayrıca, hizmet sektörünün ekonominin omurgası olduğunu vurgulayan Baran, hükümete ve ekonomi yönetimine güvendiklerini ve desteklediklerini söyledi.

  • Yüksek Hızlı Tren İstanbul-Sivas Seferleri Başlıyor
    13:04 Yüksek Hızlı Tren İstanbul-Sivas Seferleri Başlıyor

    Türkiye'nin önemli ulaşım projelerinden biri olan Yüksek Hızlı Tren hattı, Sivas ile İstanbul arasında kesintisiz seyahat imkanı sunacak. Sivas-İstanbul seyahat süresi aktarmasız tren seferleriyle kısalacak.

  • Koç Holding 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:54 Koç Holding 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

    Koç Holding'in 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, Koç Holding üst yönetimi ve hissedarların katılımıyla Nakkaştepe'deki Holding merkezinde yapıldı. Koç Holding'in ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam ettiği belirtilerek, karlı ve sürdürülebilir büyüme fırsatlarını değerlendirdiği ve yatırımlarına devam ettiği ifade edildi. Ayrıca, Koç Holding'in geçen yıl da Fortune Global 500'de ülkemizi temsil eden tek şirket olduğu vurgulandı.

  • DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta: Son 21 yılda Edirne'de 8 baraj ve 32 gölet inşa ettik
    12:48 DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta: Son 21 yılda Edirne'de 8 baraj ve 32 gölet inşa ettik

    DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Edirne'de son 21 yılda 8 baraj ve 32 gölet inşa ettiklerini belirterek, böylece 422 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldığını söyledi. Ayrıca, taşkın koruma tesisleri ile Edirne şehir merkezi, 95 yerleşim yeri ve 23 bin 370 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlandığını ve arazi toplulaştırma çalışmalarının da yapıldığını ifade etti.


Advertisement