Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları - Son Dakika
Spor

Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları

Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları

Atletizm, masa tenisi, yüzme ve karma futbol branşlarında gerçekleştirilen Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları, Adana'da başladı.

21.10.2016 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atletizm, masa tenisi, yüzme ve karma futbol branşlarında gerçekleştirilen Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları, Adana'da başladı.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Lütfullah Aksungur Spor Salonu'nda düzenlenen açılış töreni öncesinde, oyunlarda mücadele edecek 11 ilden 267 sporcu kortej geçişi yaptı.

Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, yaptığı açıklamada, çocukları sosyal hayatın içine çekebilmek amacıyla düzenledikleri etkinliklere devam ettiklerini söyledi.

Bu sene KKTC'den de gelen özel sporcuları oyunlara dahil ettiklerini anlatan Civelek, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın yaşıtlarıyla kaynaştıkları, birlikte yarışıp yine beraberce kazanmanın mutluluğunu yaşadıkları bir ortam oluşturmaktan dolayı mutluyuz. Ailemiz her geçen gün büyüyor. Ortak amacımız, onlar hakkındaki ön yargıları yıkıp aslında aralarında hiç fark olmadığını göstermek. Bu çocuklarımız kendilerine fırsat verildiği takdirde, hayatı ve oyunu nasıl birlikte güzelleştirdiklerini herkese kanıtlıyor. Hem kendileri mutlu oluyor hem de bize gelecek için umut veriyorlar. Oyunlarımız bugün akşam saatlerinde sona erecek."

ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan da organizasyona katlan tüm sporculara başarılar dileyerek, "Oyunlara ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Paylaşmak, aktif yaşam, spor çok güzel. Toplumda aktifleşmek çok güzel. Burada sizleri görmekten mutluluk duyuyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, ÇÜ Spor Kulübü Cimnastik Grubu gösteri yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti
    20:38 Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti

    Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin ilk maçında, Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u 71-70 mağlup ederek 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 20 Nisan Cumartesi oynanacak.

  • Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü
    20:15 Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

    Atakaş Hatayspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Bitexen Antalyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Volkan Demirel yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular dar alan çalışması gerçekleştirdi. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

  • Ankara'da Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'ndeki 50 polise sertifika verildi
    19:03 Ankara'da Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'ndeki 50 polise sertifika verildi

    Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'nde 4 aylık eğitimi başarıyla tamamlayan 50 polise sertifika verdi. Kursiyerlere sertifikaları, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç ve diğer yetkililerin katıldığı bir törenle takdim edildi. Atlı polisler, toplumsal olaylar ve kalabalık etkinliklerde asayişin sağlanmasında önemli bir rol oynuyor.

  • İngilizler duyurdu! Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Liverpool'dan
    18:54 İngilizler duyurdu! Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Liverpool'dan

    Fernando Santos ile yollarını ayıran Beşiktaş, teknik direktör arayışlarını sürdürüyor. İngiliz basını, siyah-beyazlıların sezon sonunda Liverpool'dan ayrılacak olan Alman teknik adam Jürgen Klopp'un yardımcısı Pepijn Lijnders'ı takımın başına getirmek istediğini yazdı.


Advertisement