Özel Sporcu" Sayısını İkiye Katladılar - Son Dakika
Spor

Özel Sporcu" Sayısını İkiye Katladılar

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu, tarayıcı ekiplerle 10 yıl içerisinde sporcu sayısını 2 katına çıkararak yaklaşık 16 bin engelliye aktif spor yaptırdı TOSSFED Başkanı Aydın: "Başarının sırrını çocuklarımızı sevmemize bağlıyoruz.

15.12.2014 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖZKAN BEYER - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED), oluşturulan tarayıcı ekiplerle 10 yıl içerisinde özel sporcu sayısını 2 katına çıkardı, yaklaşık 16 bin engelliye de aktif spor yaptırdı.

TOSSFED, 10 yıl içerisinde başta taşra olmak üzere Türkiye'nin birçok farklı noktasında tamamı gönüllü antrenörlerden oluşan tarayıcı ekipler kurdu. Federasyon, geçtiğimiz 10 yıl içerisinde 8 bin 262 olan engelli sporcu sayısını 16 bin 783'e çıkardı. Taşradan seçilen gençler, yeteneklerine göre yönlendirilirken, engelli sporcular daha çok atletizm, yüzme, bocca ve masa tenisi sporlarını tercih etti.

Tarayıcı ekiplerce keşfedilen Tuğba Tekin, geçen yıl Erzurum'da düzenlenen 7. INAS Dünya Kayak Şampiyonası'nda altın, Hakkarili Tajdin Ören ise bronz madalya kazandı. Yine keşfedilen engelli sporculardan Kürşat Çağlayan ise ITTF Avrupa Paralimpik Masa Tenisi Şampiyonası'nda Avrupa şampiyonu oldu.

TOSSFED Başkanı Birol Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eskiden ailelerin engelli çocuklarını eve kapattıklarını ancak 10 yıl içerisinde bu durumun büyük ölçüde ortadan kalktığını söyledi.

- Başarının sırrı, sevgi

Federasyonun engelli sporcu sayısını arttırmaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirten Aydın, "Çok başarılı bir yılı geride bıraktık. Bir yıl içerisinde 16 bin engelliye aktif spor yaptırdık. Federasyonumuz, hiçbir sıkıntısı olmayan bir federasyon haline geldi. Başarının sırrını bu çocuklarımızı sevmemize bağlıyoruz. Bizim işimiz gönül işi, yürek işidir. Biz işimizi severek yapıyoruz. Yönetimimizdeki tüm arkadaşlar, işin mutfağından geliyor. Genç, dinamik ve yorulmayan bir ekip var" şeklinde konuştu.

Aydın, devletin tüm engelli bireylere sahip çıktığını ifade ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımıza, tüm engelli aileleri adına şükranlarımı sunuyorum. Çünkü bizi kucaklayan bir Cumhurbaşkanımız var. Onun talimatıyla gittiğimiz hiçbir kapıdan eli boş dönmüyoruz, bizi iyi karşılıyorlar. Bizi kucaklayan devlet büyüklerimiz var. Federasyonumuz, bir yıl içerisinde tüm faaliyetlerini tamamladı" dedi.

- "Tüm engellilere ulaşıp onlara spor yaptıracağız"

Bu başarının temelinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşviklerinin olduğunu vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızdan 2 yıl önceki Başbakanlık döneminde bir talimat almıştık. Bize, 'bu yola gireceksiniz, Şırnak'tan Edirne'ye tüm mezralara kadar gideceksiniz. Çocuklara spor yaptıracaksınız' diye talimat vermişti. Biz de bu talimatı yerine getiriyoruz. Şu anda 250 kulübüz ve 81 ilde teşkilatlarımızı kurduk. Şırnak'tan bize gelen sporcuya kucak açmışız ve her geçen gün sporcu sayımızı arttırmışız. Bundan sonraki süre zarfında 'her engellinin mutlaka yapabileceği bir spor var' sloganıyla Edirne'ye de, Şırnak'a da, Samsun'a da, Mersin'e de Türkiye'nin her tarafından bütün engellilere ulaşıp mutlaka spor yaptıracağız. Federasyonun başarısı aslında engelliyi seven bir Cumhurbaşkanının olmasından kaynaklanıyor. Federasyonumuz 81 ilde mezralara kadar girmiş, Hakkari'deki bir çocuğumuzu dünya 3'üncüsü yapmıştır." - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Özel Sporcu' Sayısını İkiye Katladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement