Özel Sporcular İçin Kulüp Kuruldu - Son Dakika
Spor

Özel Sporcular İçin Kulüp Kuruldu

Özel Sporcular İçin Kulüp Kuruldu

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle özel eğitim uygulama okullarında eğitim gören zihin engelli öğrencilerin profesyonel spor yapabilmeleri için spor kulübü kuruldu.

20.02.2015 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle özel eğitim uygulama okullarında eğitim gören zihin engelli öğrencilerin profesyonel spor yapabilmeleri için spor kulübü kuruldu. Yeni faaliyete başlayan İnegöl Özel Umutyolu Özel Sporcular Spor Kulübü sporcuları, mart ayında yapılacak yüzme şampiyonasının hazırlıklarına hemen başladı.

İnegöl Özel Umutyolu Özel Sporcular Spor Kulübü bünyesindeki 5 zihin engelli sporcu öğrenci, Doğa Koleji Yüzme Havuzu'nda şampiyonaya hazırlanırken, kulübün kuruluş maksadı hakkında bilgi veren Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, "İnegöl'de Türkiye Özel Sporcular Federasyonu'nun faaliyetlerine katılabilmek için İnegöl Özel Umutyolu Özel Sporcular Spor Kulübü'nü kurduk. Bunu Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kurduk. Ben bizzat yönetim kurulu üyesiyim. Bu kulübü daha çok zihin engelli öğrencilerimizin gittiği özel eğitim okullarımızda görev yapan öğretmen arkadaşlarımızla birlikte kurduk. Maksadımız İnegöl'de özel eğitim okullarında okuyan engelli öğrencilerimizin spor faaliyetlerine profesyonel olarak iştirakini sağlamak. Türkiye'nin değişik yerlerinde Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonalara, turnuvalara İnegöl'deki öğrencilerimizi katmak istiyoruz. Mart ayında Çanakkale'de yapılacak olan yüzme şampiyonasına İnegöl'den öğrenci götürerek İnegöl'ü temsil etmek istiyoruz" dedi.

Kulüp bünyesine birçok branşın yer alacağını ifade eden Ali Doğru, 2016'da federasyonun müsabakalarından birinin de İnegöl'de yapılması için gayret sarf edeceklerini söyledi. Doğru, "Federasyon, Antalya'da, Çanakkale'de, Afyon'da müsabakalar yapıyor. Masa tenisi, yüzme gibi bir branşın şampiyonasının İnegöl'de yapılması konusunda federasyona talebimizi ileteceğiz. Bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz çok destek verdi. Ben bu işin içinde olan, destek veren herkese teşekkür ediyorum. Spor kulübümüzle İnegöl'de çok güzel işler yapacağımızı ümit ediyorum" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Özel Sporcular İçin Kulüp Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement