Özel Sporcular, Kocaeli'ni Dünyaya Tanıtacak - Son Dakika
Yerel

Özel Sporcular, Kocaeli'ni Dünyaya Tanıtacak

Amatör spor branşlarında olimpiyat, dünya ve Avrupa derecelerine sahip Kağıtspor tarafından açılan engelli masa tenisi kursuna katılan 25 özel ve engelli sporcu, elde edecekleri şampiyonluklarla Kocaeli'ni tanıtmayı hedefliyor Bedensel engelli Kalkan: "Kendimi geliştirip uluslararası şampiyonalarda ülkemizi.

21.12.2014 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KADİR YILDIZ - TAHİR TURAN EROĞLU - Amatör spor branşlarında olimpiyat, dünya ve Avrupa derecelerine sahip Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübünün masa tenisi kursuna katılan 25 özel ve engelli sporcu, şampiyonluklar elde ederek kenti tanıtmayı amaçlıyor.

Masa Tenisi A Milli Takım antrenörlerinden Yasemin Gökçelik, engellileri topluma kazandırmak için çalışmalar yaptıklarını belirterek, grubunda azmedip çok çalışan ve hayata masa tenisiyle tutunan sporcular bulunduğunu söyledi.

Grubunda 25 zihinsel ve bedensel engelli sporcunun yer aldığını ifade eden Gökçelik, haftada 2 gün antrenman yaptıklarını kaydetti.

Gökçelik, sporcuların algılarına göre antrenman saatlerini düzenlediklerini dile getirerek, "Yaklaşık 2 yıldır özel ve engelli sporcularla çalışıyorum. Buradaki çocuklarımızın sayısı gün geçtikçe artıyor. Otistikler ve hiperaktivite üzerine çalışıyoruz. Okullarda da hiperaktif çocuklara ayrı program uygulayacağız. Çocuklarımızın engellerine göre katıldıkları şampiyonalar değişiyor. Engelliler masa tenisi turnuvaları var, Kocaeli bölgesindeki ligler var. Bunları yaparken en önemlisi onları motive etmek. Sporla onları, hayata tutundurmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Özel sporcularla Türkiye şampiyonalarında mücadele edeceklerini anlatan Gökçelik, "Zihinsel ve otistik çocuklarımızla 2 yıl önce Türkiye ikinciliği elde etmiştik, bu yıl da Türkiye Şampiyonası'nda derece almak istiyoruz. Yeni başlayan sporcularımız arasında başarılı olup içine kapalılar vardı. Aileleriyle görüştükten sonra onları salona çektik. Grubumuzdaki sporcular arasından 2 yıl içinde başarılı sporcular çıkarmak istiyoruz. Engelli çocukları salona çekip sporla hayatlarını birleştirmek istiyoruz" bilgisini paylaştı.

"Spor yapınca kendimi daha iyi hissediyorum"

Bedensel engelli masa tenisçi İbrahim Kalkan (35) da 7 yıl önce geçirdiği trafik kazasında omurilik felci geçirerek engelli hale geldiğini vurgulayarak, bir yıldır masa tenisi oynadığını aktardı.

Spor yapması gerektiğini düşünerek masa tenisine başladığını belirten Kalkan, engellilere sağlıklı yaşamaları için spor yapmalarını tavsiye etti.

Kalkan, antrenmanlara severek katıldığını belirterek, "Kendimi geliştirip uluslararası şampiyonalarda ülkemizi temsil etmeyi amaçlıyorum. Masa tenisi engelliler için yapılabilir bir spor dalı. Spor yaptığım için kendimi daha iyi hissediyorum. Burada yeni arkadaşlar edindim. Herkes yeni başlayanları motive ederek, masa tenisinde kalıcı olmalarını arzuluyor. Ailelere engelli çocuklarını spora yönlendirmesini istiyorum. Böylece daha mutlu olduklarını görecekler" ifadesini kullandı. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Özel Sporcular, Kocaeli'ni Dünyaya Tanıtacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement