Terzi Alican 30 Kişiye Sigarayı Bıraktırdı - Son Dakika
Güncel

Terzi Alican 30 Kişiye Sigarayı Bıraktırdı

Terzi Alican 30 Kişiye Sigarayı Bıraktırdı

Muş’ta, 2008 yılından itibaren otuz kişiye sigara bıraktıran terzi Alican Taşdemir, hedefinin Türkiye’de rekor kırmak olduğunu söyledi.

01.07.2015 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta, 2008 yılından itibaren otuz kişiye sigara bıraktıran terzi Alican Taşdemir, hedefinin Türkiye'de rekor kırmak olduğunu söyledi.

Muş'ta 2008 yılında sigara bırakma kampanyası başlatan terzi Alican Taşdemir, sigarayı bırakana ücretsiz elbise dikiyor. Resmi kayıtlara göre 14 kişiye sigarayı bıraktıran Taşdemir'e daha önce Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi'de takdir belgesi vererek ödüllendirdi. Tek hedefinin Türkiye'de sigarayı bıraktırmada rekor kırmak olduğunu belirten Taşdemir, Muş halkının da duyarlılık gösterdiğini, vali, il sağlık müdürü ve bazı kamu kurum amirlerinin de kendisini ziyaret ederek teşekkür ettiğini söyledi. İnsanların sigara içerek kendilerine zarar vermesine seyirci kalmak istemediğini ve bunun için kampanya başlattığını ifade eden Taşdemir, "İnsanlara nasıl hizmet verebilirim diye düşünürken baktım yanı başımızda hem canı hem de cebini yakan insanlar var. Bunlara seyirci kalmak istemedim, topluma bir hizmetim olsun diye sigara bırakma kampanyası başlattım. 2008 yılında kampanyayı başlattım ve hedefte 1 kişi vardı, 30 kişiye ulaştım. Bunlardan 14 tanesi resmiyete geçti" dedi.

Sigarayı bırak kampanyasını devam ettirerek hedefinde birçok kişiye ulaşmak olduğunu kaydeden Taşdemir, "Türkiye'de sigarayı bıraktırma konusunda rekor kırmak istiyorum. Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi tarafından bana takdir geldi" şeklinde konuştu.

SİGARA TİRYAKİLERİNE ÖNERİDE BULUNDU

Sigara tiryakilerinin içtikleri sigara sayısını azaltmaları önerisinde bulunan Taşdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tiryakilere şu öneride bulunuyorum; tamamen bırakma imkanları olmasa da sayılarını azaltsın ve az içsin. Sigaraya giden parayla nice okullar ve kurumlar yapılır. Hastaneler yapılır. Sigara neticede israftır. 30 kişiye sigara bıraktırdım, tabi 100 kişiye yakın elbise diktim. Adam sigarayı bırakmadığı halde ben sigarayı bıraktım diyor ben ona elbise diktim. Benim burada amacım bir gün vicdan azabı çeker ve sigarayı bırakır diye. Bahane arıyorum; birisi gelsin bana desin sigarayı bırakıyorum bana elbise yap dese yaparım."

Sigara bırakma kampanyasını desteklediğini ve iş yerlerinin yan yana olmasından dolayı kendini şanslı hisseden Kazım Aşık, "Komşumuz Alican Taşdemir ağabeyimiz, çok güzel bir kampanya başlattı sigara bırakma kampanyası. Tabi ben bıraktım ve şuan çok rahatım. İnşallah bundan sonra buradaki komşularımız onu örnek alarak kampanya başlatacağız" dedi.

15 yıl sigara içtiğini ve terzi Alican Taşdemir'in sürekli müşterisi olduğunu ifade eden Şahin Yıldırım da, "Her zaman sigarayı bırakın diyor ve bende bıraktım. 15 yıl sigara içtim, bana sürekli bırak diye söylerdi" ifadelerini kullandı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Terzi Alican 30 Kişiye Sigarayı Bıraktırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ALİCANZADE: SİGARAYI BIRAKALIM DEYİN GİDİN DENEYİN BAKALIM GERÇEKTEN TAKIM ELBİSE DİKİYOR MU DENEYİN GERÇEK YUZUNU GÖRUN PARA SEVDALI BİRİSİ...CANINI ALIN PARASINI ALMAYIN.. 0 0 Yanıtla
  • ALİCANZADE: alican bey;ben çok iyi tanıyorum merak eden varsa ziyaret edip öğrenebilir.İyi konuşursun ağzı laf yapar tatlı dilli gözükür ama reklam hepsi.Terzicilikte muşta en kazık atan adamdır.10liraya aldıgın elbıseyı 30 liraya daraltandır.Herşeye tamam çok güzel olacak deyıp milleti olayandır.BU ADAM OSMANLI DÖNEMİNDE YAŞASAYDI PABUCU DAMA ATILIRDI. 0 0 Yanıtla
  • Alaca Yalıçapkını'nın avladığı balıkla yaşadığı zor anlar objektiflere yansıdı
    08:58 Alaca Yalıçapkını'nın avladığı balıkla yaşadığı zor anlar objektiflere yansıdı

    Hatay'ın Samandağ ilçesinde kuş gözlemcisinin objektifine Alaca Yalıçapkını'nın avladığı balıkla intihanı yansıdı. Milleyha Sulak Alanı'nda yaşayan Alaca Yalıçapkını, avladığı balığı yutmaya çalışırken zorlanarak balığı dakikalarca sağa sola savurdu. Kuş gözlemcisi Alican Gümüş, bu doğal anları kaydetmenin keyif verici olduğunu belirtti.

  • Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor
    08:58 Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor

    Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün 'tebrik' ziyaretleri sürerken, gönderilen çiçekler nedeniyle başkanlık makamı ve odanın girişi adeta çiçek bahçesine döndü. Başkan Ergün mesaisinin büyük bir bölümünü ziyaretçilerini ağırlayarak geçiriyor.

  • Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcusu Hasan Can Arslan, Türkiye Badminton Şampiyonası'nda üçüncü oldu
    08:54 Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcusu Hasan Can Arslan, Türkiye Badminton Şampiyonası'nda üçüncü oldu

    Bursa'da düzenlenen 17 Yaş Türkiye Badminton Şampiyonası'nda Karışık Mixler kategorisinde mücadele eden Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü sporcusu Hasan Can Arslan, Zonguldak'tan Zeynep Değirmenci ile birlikte Türkiye üçüncüsü oldu. Bu başarıyla Milli Takım kadrosuna girmeye hak kazanan Arslan, Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek. Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, sporcuyu ve antrenörlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı
    08:52 İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı

    Hatay İskenderun ilçesinde yaşayan bir vatandaşın parmağına batan dikiş makinesi iğnesi, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çıkartıldı. İskenderun İlçesi'nde bulunan Sakarya Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşın parmağına batan iğne, 112'yi araması üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından sorunsuz bir şekilde çıkarıldı.

  • Hasketbol Spor Kulübü, Adana deplasmanında galibiyet arıyor
    08:51 Hasketbol Spor Kulübü, Adana deplasmanında galibiyet arıyor

    Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi'nde Kayseri'yi temsil eden Hasketbol Spor Kulübü, Çukurova Üniversitesi Gündoğdu Koleji Spor ile yapacağı deplasman maçında galibiyet arıyor. Kulüp Başkanı Hasan Aksoyak, genç ve yetenekli bir takıma karşı mücadele edeceklerini belirterek, eksik kadrolarına rağmen en iyi performansı sergileyerek galibiyetle dönmek istediklerini söyledi.

  • Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde çıkan çadır yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    08:51 Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde çıkan çadır yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Bahçelievler Mahallesi'nde çıkan çadır yangını, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Yangın, çevredeki vatandaşların 112'yi araması üzerine itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

  • Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan orman yangını itfaiye personeli tarafından söndürüldü
    08:49 Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan orman yangını itfaiye personeli tarafından söndürüldü

    Hatay'ın Belen ilçesine bağlı Kömürçukuru Mahallesi'nde çıkan orman yangını, itfaiye personelinin ve vatandaşların müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Yangının ardından soğutma çalışması yapıldı.

  • BAL 11. Grup 23. Hafta Maçlarının Hakemleri Belli Oldu
    08:49 BAL 11. Grup 23. Hafta Maçlarının Hakemleri Belli Oldu

    Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta oynanacak 23. hafta maçlarının hakemlerini açıkladı. Hacılar Erciyesspor - 12 Bingölspor maçını Özer Özden yönetecek. Yozgat Bozokspor'un Malatyaspor ile deplasmanda oynayacağı maçta ise Şahin Berker düdük çalacak. Diğer maçlarda ise Cem Eray Eşmekaya ve Zülküf Ali Öncel görev yapacak.

  • Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi programı kapsamında Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti
    08:48 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi programı kapsamında Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, il ve ilçe protokolü ile birlikte gerçekleştirdiği Develi programı çerçevesinde, Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ne çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan'dan hastanede sunulan hizmetler hakkında çeşitli bilgiler aldı. Vali Çiçek ve beraberindekiler; hastanede tedavi gören vatandaşları da ziyaret ederek geçmiş olsun temennilerinde bulundu.


Advertisement